Dias
Επιφανές μέλος
Πρέπει να λείπει από την εκφώνηση η περιεκτικότητα του διαλύματος του οξέως (και πρέπει να ζητάει το Mr του μετάλλου και όχι του υδροξειδίου).Ορισμένη μάζα υδροξειδίου δισθενούς μετάλλου Μ εξουδετερώνεται πλήρως από 20 mL διαλύματος HNO3. Το ουδέτερο άλας που προκύπτει ζυγίζει 1,64 g. Να βρείτε την μάζα και το Μr του υδροξειδίου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ναι τελικά έλειπε η περιεκτικότητα του διαλύματος του οξέος! Σε ευχαριστώ πολύ!!Πρέπει να λείπει από την εκφώνηση η περιεκτικότητα του διαλύματος του οξέως (και πρέπει να ζητάει το Mr του μετάλλου και όχι του υδροξειδίου).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iron
Νεοφερμένος
ειμαστε στο κεφαλαιο με τα μολς. mr , n , m κτλ.
επειδη τα εχω μπερδεψει μπορει καποιος να μου πει πως βρισκω το καθενα ωστε να ανταποκριθω και στο τεστ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Muxu Su
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gregory nub
Διάσημο μέλος
Το n ειναι μετρο ποσοτητας, και το βρισκεις με τις εξης σχεσεις.
n= m/Mr , n= V/Vm (gia stp), n= C V (δεν παιζει να σας το βαλει)
Η μαζα λυνεται πανευκολα με την πρωτη σχεση, μαζα= ποσοστητα( μολ) επι μοριακο βαρος.
Iron
Νεοφερμένος
Muxu Su
Διάσημο μέλος
Libertus
Συντονιστής
Έλα ντε, εμείς γύρω στο Φεβρουάριο-Μάρτιο τα είχαμε κάνει αυτά.και απορω πως εχετε μπει εσεις...
Muxu Su
Διάσημο μέλος
Έλα ντε, εμείς γύρω στο Φεβρουάριο-Μάρτιο τα είχαμε κάνει αυτά.
να φανταστεις εμεις που ειμαστε οξεα βασεις αλατα ειμαστε και απο τους προχο..
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος
Γεια σας μολις γραφτηκα και εγω και εχω μια μεγαλη απορια την οποια αυριο γραφω τεστ -.-
ειμαστε στο κεφαλαιο με τα μολς. mr , n , m κτλ.
επειδη τα εχω μπερδεψει μπορει καποιος να μου πει πως βρισκω το καθενα ωστε να ανταποκριθω και στο τεστ?
Mr= μοριακο βαρος μιας ενωσης
n=αριθμος mole
m= μαζα σε γραμμαρια
και ισχυει n=m/Mr
επιπλεον
n= V/Vm σε προτυπες (STP) συνθηκες οπου V= ογκος και Vm= 22,4 L
transient
Πολύ δραστήριο μέλος
Λοιπον το Mr θα στο δινει σε καθε ασκησή
Το Αr θα δίνει, το Mr θα το ζητάει.
Iron
Νεοφερμένος
εχω καποιες ερωτησεις ασκησεις και παρακαλω χρειαζομε βοηθεια επιγοντος!
1- τι ειναι οι STP συνθηκες?
2-Αέριο μίγμα αποτελείτε απο 4 μολ NH(το μικρο 3...) και 2 μολ N(το μικρο 2...). Πόσο ζυγιζει το μιγμα? Πόσον όγκο καταλαμβάνει το μιγμα σε STP συνθήκες?
3-Αεριο μιγμα αποτελειτε απο διοξειδιο του θειου και υδροθειο. Το μιγμα ζυγιζει 13,2 g και καταλαμβανει ογκο 6,27L σε STP.
α. Ποσα μολ απο καθε αεριο περιεχοντε στο μιγμα;
β.Ποια ειναι η μαζα του καθε συστατικου του μιγματος;
Δινονται οι τιμες των Ar:S:32, O:16, H:1.
(α. 0.1 - 0.2 β. 6.4g - 6.8g)
4-Τι ειναι το N=6,02*10(στην 23η) mol(στην -1);
5-Χρειαζομε γενικη βοηθεια σε αυτο το κεφαλαιο με τον γραμμοριακο ογκο... τι ειναι, πως τον βρισκουμε, τι ζηταμε κτλ.
Αυτα αν μπορειτε να μου τα απαντησεται αν γινετε σημερα θα με σωσετε...επισης χρειαζομαι αναλυτικες απαντησεις γιατι ειμαι noob στη χημεια!
Ευχαριστω!!
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
1) Stp λέγονται και Κανονικές συνθήκες (ΚΣ) Ονομάζουμε έτσι μια κατάσταση αερίου που έχει θερμοκρασία ο° Κελσίου ή 273° Κέλβιν και βρίσκεται υπό πίεση 1 Ατμόσφαιρας. Σαυτές τις συνθήκες το 1 mole του αερίου καταλαμβάνει όγκο 22,4 λίτρωνπαιδια και εγω καποια κενα με το μαθημα...
εχω καποιες ερωτησεις ασκησεις και παρακαλω χρειαζομε βοηθεια επιγοντος!
1- τι ειναι οι STP συνθηκες?
2-Αέριο μίγμα αποτελείτε απο 4 μολ NH(το μικρο 3...) και 2 μολ N(το μικρο 2...). Πόσο ζυγιζει το μιγμα? Πόσον όγκο καταλαμβάνει το μιγμα σε STP συνθήκες?
3-Αεριο μιγμα αποτελειτε απο διοξειδιο του θειου και υδροθειο. Το μιγμα ζυγιζει 13,2 g και καταλαμβανει ογκο 6,27L σε STP.
α. Ποσα μολ απο καθε αεριο περιεχοντε στο μιγμα;
β.Ποια ειναι η μαζα του καθε συστατικου του μιγματος;
Δινονται οι τιμες των Ar:S:32, O:16, H:1.
(α. 0.1 - 0.2 β. 6.4g - 6.8g)
4-Τι ειναι το N=6,02*10(στην 23η) mol(στην -1);
5-Χρειαζομε γενικη βοηθεια σε αυτο το κεφαλαιο με τον γραμμοριακο ογκο... τι ειναι, πως τον βρισκουμε, τι ζηταμε κτλ.
Αυτα αν μπορειτε να μου τα απαντησεται αν γινετε σημερα θα με σωσετε...επισης χρειαζομαι αναλυτικες απαντησεις γιατι ειμαι noob στη χημεια!
Ευχαριστω!!
2) Σε stp συνθήκες έχουμε 4+2=6 mole με όγκο 6*22,4=134,4 λιτρα
mole είναι ποσότητα κάθε ουσίας που έχει βάρος σε γραμμάρια ίσο με το μοριακό της βάρος. Το ΜΒ της αμμωνίας είναι 14+3*1=17 και τα 4 mole αυτής ζυγίζουν 4*17=68 γραμμάρια. Του αζώτου το ΜΒ είναι 14+14=28 και ζυγίζουν 2*28=56 γραμ σύνολο 124 γραμ
3) Τα ΜΒ του SO2=64 και του H2S=34 Εχουμε χ mole από το SO2 και y mole H2S που έχουν όγκο 6,72 λιτρα (όχι 6,27) που αν τα διαιρέσω με το 22,4 βρίσκω 0,3 mole. Αυτό βρίσκεται και με απλή μέθοδο. Ωστε χ+y=0,3. Επίσης το 1 mole SO2 ζυγίζει 64 γρ τα χ ζυγίζουν 64χ. Το 1 mole H2S ζυγίζει 34 γρ , τα y ζυγίζουν 34y. τότε 64χ+34y=13,2 Λύνουμε το σύστημα και χ=0,1 y=0,2
4) Είναι ένας αριθμός που λέγεται αριθμός Avogadro (¨ονομα ιταλου χημικού) και εκφράζει τον αριθμό των μορίων που έχει κάθε mole ουσίας
5) Γραμμομοριακός όγκος είναι ο όγκος που καταλαμβάνει κάθε mole οποιασδήποτε αέριας ουσίας. Οταν οι συνθήκες είναι κανονικές αυτός ισούται με 22.4 λίτρα.
Σημ Αν υπάρχει λάθος κοίταξε την ώρα.
Guest 018946
Επισκέπτης
Mr K.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Guest 018946
Επισκέπτης
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
2 FeCl3 + 3 F2 = 2 FeF3 + 3 Cl2τι δινει ;
νομίζω
Myrto5
Νεοφερμένος
Ευχαριστω πολυ
Myrto5
Νεοφερμένος
1)AgNO3+NaBr=
2)Ca(NO3)2+K2SO4=
3)K2S+Pb(NO3)2=
4)Na2(CO3)+CaCI2=
5)Cu(NO3)2+NaS=
6)Ca(NO3)2+NH4I=
7)FeCI2+K2S=
8)CaCI2+Na2S=
9)Pb(NO3)2+KI=
10)NH4CI+Ca(OH)2=
Οι αριθμοί δίπλα είναι δείκτες
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
Εκανα μερικές διορθώσεις στα γραφόμενά σουΣας παρακαλω μπορειτε να μου απαντησετε στις παρακατω αντιδρασεις !!
1)AgNO3+NaBr ===> AgBr + NaNO3
2)Ca(NO3)2+K2SO4 ===> 2KNO3 + CaSO4
3)K2S+Pb(NO3)2 ===> PbS + 2KNO3
4)Na2(CO3)+CaCI2 ===> CaCO3 + 2NaCl
5)Cu(NO3)2+Na2S ====> CuS + 2NaNO3
6)Ca(NO3)2+2NH4I ====> CaI2 + 2 NH4NO3
7)FeCI2+K2S ====> FeS + 2KCl
8)CaCI2+Na2S ====> CaS + 2NaCl
9)Pb(NO3)2+2KI ====> PbI2 + 2KNO3
10) 2NH4CI+Ca(OH)2 ===> CaCl2 + 2NH3 +2 H2O ή 2(NH4OH)
Οι αριθμοί δίπλα είναι δείκτες
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 153 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- GeoCommand
- nearos
- tomftw
- MR WHITE
- bill09876
- just some guy
- User1294
- Joji
- Magigi
- Theodora03
- Nikoletaant
- Than003
- Unboxholics
- spring day
- PanosBat
- nimbus
- F1L1PAS
- charmander
- Ameliak
- oups
- margik
- Marple
- Lia 2006
- Chemwizard
- alexgiann
- johnstamatis34
- Scandal
- ggl
- Pharmacist01
- Panagiotis849
- Kitana
- Annou1
- Meow
- desp1naa
- maria2001
- kiyoshi
- augustine
- penelopenick
- Maynard
- T C
- theodoraooo
- evelina23
- Mammy Nun
- Ελεγκολόγος
- eukleidhs1821
- Cat lady
- angies
- Giii
- l0garithm
- Mashiro@Iberan
- maria12344
- Johnman97
- xrisamikol
- Alexandra Chatzin
- Apocalypse
- Yvonnikou
- Nala
- Appolon
- tsiobieman
- το κοριτσι του μαη
- SlimShady
- menual
- Wonderkid
- Basiliki
- roud
- George_dr
- Εριφύλη
- Eirinakiii8
- L0st
- Mariahj
- An_uknown_world
- panosveki
- igeorgeoikonomo
- KingPoul
- Jimmis18
- Georgekk
- pinkheart
- snowy
- constansn
- emzou
- globglogabgalab
- papa2g
- vetas
- Sense
- Nikoleta_Giann
- Devilshjoker
- aekaras 21
- stav.mdp
- nucomer
- mariaab
- KaterinaL
- Outer Banks
- _Aggelos123
- chembam
- giannhs2001
- BioChemical
- Alexandros973
- Glorious12
- Alexandros36k
- thecrazycretan
- sweater weather
- neurogirl
- iminspain
- chem22
- αλεξακαρλ
- ssalex
- Ελλη
- suaimhneas
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.