Dias
Επιφανές μέλος
Έχεις κάνει λάθος. Δεν υπάρχει ZnSO2 .To σημαίνει ότι την έχω λάθος ή ότι δεν γίνεται;
O θειώδης ψευδάργυρος είναι ZnSO3 .
ZnSO3 + Na2SO4 = OXI
ZnSO3 + H2SO4 = ZnSO4 + H2O + SO2
Αποφάσισε τι θέλεις!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος
Το SO3 = θειώδες γιατί έτσι το βαφτίσανε. Δες το βιβλίο σου!!!Mα γιατί;;; Αφού ο θειώδης ή γενικά το θειώδες δεν ακολουθεί τον τύπο του υπερχλωρικού, χλωρικού, χλωριώδους(ClO2), υποχλωριώδους;;; Γιατί το θειώδες δεν θα πάρει δείκτη 2 αφού είναι σαν το χλωριώδες;;;;;;
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
Σελ.103 κάτω από τον πίνακα με τα αέρια και τα ιζήματα:Σε ποια σελίδα το γράφει;;;;
Παρατήρηση:
Το ανθρακικό οξύ (Η2CO3) και το θειώδες οξύ (H2SO3) είναι ασταθείς ενώσεις, ενώ το υδροξείδιο του αμμωνίου (ΝΗ4ΟΗ) είναι μόριο υποθετικό.
Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος
γενικα ισχυει : ΧΟ υπο-ωδεςMα γιατί;;; Αφού ο θειώδης ή γενικά το θειώδες δεν ακολουθεί τον τύπο του υπερχλωρικού, χλωρικού, χλωριώδους(ClO2), υποχλωριώδους;;; Γιατί το θειώδες δεν θα πάρει δείκτη 2 αφού είναι σαν το χλωριώδες;;;;;;
ΧΟ2 -ωδες
ΧΟ3 -ικο
ΧΟ4 υπερ- ικο , για τα στοιχεια που στη θεση του Χ υπαρχει Ν,C και Cl
Για τα S ,P, και Cr ισχυει κατι παρομοιο.Απλα τα ονομαζεις σαν να ηταν μια 'βαθμιδα' χαμηλοτερα πχ το
SO4 αν ισχυε το παραπανω θα το ελεγες υπερθειικο αλλα επιδει ανηκει στα στοιχεια [s,p,Cr] θα το πεις ανθρακικο
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλά Θεέ σε παρακαλώ σώσε με για άλλη μια φορά!!!!!!!!!!!!!!(Dia εσένα επικαλούμαι!!!!!!!!!Και να ξέρεις να συχνομπαίνεις από δω και στο εξής στις απορίες χημείας γιατί την εβδομάδα που μας έρχεται γράφω διαγώνισμα και θέλω να γράψω άριστα!)
Για αύριο λοιπόν αν δεις το βιβλίο μας έβαλε την εφαρμογή σελ 105 και στα παρακάτω παραδείγματα δεν μου βγαίνουν οι συντελεστές. Τα υπόλοιπα ελπίζω να τα έχω σωστά, απλά δεν τα γράφω τώρα γιατί θα μου πάρει πολύ χρόνο και αύριο γράφω ένα διαγώνισμα και ένα τεστ και πνίγομαι στην κυριολεξία!!! Δες λοιπόν
1. πεντοξείδιο του φωσφόρου + υδροξείδιο του καλίου
2. Τριοξείδιο του θείου + υδροξείδιο του αργιλίου
5.νιτρικό οξύ +οξείδιο του σιδήρου(III)
Θεέ πλιζζζζζ βοήθα!!!
Diaaaa
Βοήθεια! Απάντησε μου, σε λίγες ώρες θα πάω για ύπνο και αύριο έχω χημεία !!!!
Dias
Επιφανές μέλος
Δίας: ο από μηχανής θεός?1. πεντοξείδιο του φωσφόρου + υδροξείδιο του καλίου
2. Τριοξείδιο του θείου + υδροξείδιο του αργιλίου
5.νιτρικό οξύ +οξείδιο του σιδήρου(III)
Θεέ πλιζζζζζ βοήθα!!!
Το θέμα είναι να καταλάβεις το μηχανισμό. Όταν έχουμε οξείδιο + οξύ ή βάση βρίσκεις ποιας βάσης ή οξέως είναι ανυδρίτης το οξείδιο και κάνεις εξουδετέρωση.
P2O5 ανυδρίτης του Η3ΡΟ4
SO3 ανυδρίτης του H2SO4
Fe2O3 ανυδρίτης του Fe(OH)3
Να και οι αντιδράσεις σου:
P2O5 + 6ΚΟΗ ---> 2Κ3PO4 + 3H2O
3SO3 + 2Al(OH)3 ---> Al2(SO4)3 + 3H2O
6HNO3 + Fe2O3 ---> 2Fe(NO3)3 + 3H2O
(και συγνώμη που άργησα - είχα πάει βόλτα - δεν θα το ξανακάνω )
Είμαι σίγουρος ότι ο Dias τα ξέρει.Diaaaa
Βοήθεια! Απάντησε μου, σε λίγες ώρες θα πάω για ύπνο και αύριο έχω χημεία !!!!
Για να τα μάθεις και εσύ μην περιμένεις την Θεία φώτιση. Θέλει διάβασμα, απομνημόνευση και εξάσκηση.
Βρήκα ένα πολύ καλό αρχείο στο internet, νομίζω θα σε βοηθήσει: ΑΡΧΕΙΟ
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
Manos112
Νεοφερμένος
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
Κάναμε στο χημείο πειράματα με ιζήματα και κάναμε μια αντίδραση που από ότι είδα στο πινακάκι του βιβλίου σελίδας 103 δεν σχηματίζεται ούτε το ένα ούτε το άλλο ίζημα. Δες:
Pb(NO3)2 + Na2S = PbS + 2NaNO3
Γιατί μας είπε ότι γίνεται ενώ στο βιβλίο δεν είναι κανένα από τα δύο ιζήματα;;;;;;
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
Ουφ!!! Δύσκολο να είσαι θεός!!! Εδώ όμως η απάντηση είναι εύκολη:Pb(NO3)2 + Na2S = PbS + 2NaNO3
Γιατί μας είπε ότι γίνεται ενώ στο βιβλίο δεν είναι κανένα από τα δύο ιζήματα;;;;;;
Αν διαβάσεις με προσοχή το πινακάκι ιζημάτων του βιβλίου σου θα δεις ότι λέει ότι:
ΙΖΗΜΑΤΑ: ..............................
Όλα τα θειούχα άλατα εκτός από K2S, Na2S, (NH4)2S.
Δηλαδή το PbS είναι μια χαρά ίζημα άρα η αντίδραση σου γίνεται και παραγίνεται!!! (αλλά εσύ είσαι απρόσεκτη)
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
AntGuRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το θείο όταν βρίσκεται σε ελεύθερη κατάσταση γιατί δεν σχηματίζει ομοιοπολικό δεσμό και γίνεται S2; Γιατί σε μια εξίσωση το έγραψα S2 και μου το πήρε λάθος και μου είπε ότι γίνεται σκέτο S. Γιατί όμως δεν υπάρχει αμοιβαία συνεισφορά ηλεκτρονίων και δεν σχηματίζει ένα διατομικό μόριο θείου με διπλό ομοιοπολικό δεσμό;
Dias
Επιφανές μέλος
Στο βιβλίο χημείας Α σελ.12 γράφει ότι το S έχει ατομικότητες 2 ή 4 ή 6 ή 8. Λέει ακόμα ότι στις χημικές εξισώσεις γράφεται σαν μονοατομικό. Φαντάζομαι ότι το γράφουμε έτσι γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε κάθε φορά τι να το βάλουμε. Ακόμα υπάρχει και κρυσταλλικό θείο.Το θείο όταν βρίσκεται σε ελεύθερη κατάσταση γιατί δεν σχηματίζει ομοιοπολικό δεσμό και γίνεται S2; Γιατί σε μια εξίσωση το έγραψα S2 και μου το πήρε λάθος και μου είπε ότι γίνεται σκέτο S. Γιατί όμως δεν υπάρχει αμοιβαία συνεισφορά ηλεκτρονίων και δεν σχηματίζει ένα διατομικό μόριο θείου με διπλό ομοιοπολικό δεσμό;
AntGuRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στην περίπτωση του θείου, αφού έχει ατομικό αριθμό 16, θα είναι K:2 L:8 M:6. Άρα θέλει 2 e για να συμπληρώσει την M και να αποκτήσει δομή ευγενούς αερίου. Άρα στην φύση το λογικό δεν είναι να το βρίσκουμε με την μορφή S2 ομοιπολικού δεσμού; Έτσι θα την έχει συμπληρώσει και δεν θα χρειάζεται πολύ ενέργεια. Αν πάρει 4 e θα γίνει K:2 L:8 M:8 N:2! Και βασικά αυτό το έχω ρωτήσει και στον καθηγητή αλλά μου είπε πως είναι λίγο περίπλοκο και θα το μάθουμε στην Β' Λυκείου. Αλλά ως ανήσυχο πνεύμα που είμαι είπα να το ρωτήσω εδώ .
dimge
Νεοφερμένος
AntGuRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σ'ευχαριστώ πάντως για την απάντηση σου. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί μερικές φορές κάποια στοιχεία προσλαμβάνουν/δίνουν περισσότερα e- απ'ότι τους χρειάζονται. Δηλαδή για παράδειγμα ο σίδηρος δεν θέλει 2 για να συμπληρωθεί η εξωτερική του στιβάδα; Γιατί μερικές φορές έχει Α.Ο. +3;
Καταλαβαίνω ότι σε κάποιες εξισώσεις αλλάζει ο Α.Ο. αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί γίνεται αυτό. Προσπαθώ να το οπτικοποιήσω στο μυαλό μου σκεφτόμενος το άτομο του κάθε στοιχείου να δίνει και να παίρνει e-. Αλλά για παράδειγμα με το Θείο, νόμιζα ότι κάνει ομοιοπολικό δεσμό για να συμπληρωθεί η εξ. στιβάδα του.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 153 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- GeoCommand
- nearos
- tomftw
- MR WHITE
- bill09876
- just some guy
- User1294
- Joji
- Magigi
- Theodora03
- Nikoletaant
- Than003
- Unboxholics
- spring day
- PanosBat
- nimbus
- F1L1PAS
- charmander
- Ameliak
- oups
- margik
- Marple
- Lia 2006
- Chemwizard
- alexgiann
- johnstamatis34
- Scandal
- ggl
- Pharmacist01
- Panagiotis849
- Kitana
- Annou1
- Meow
- desp1naa
- maria2001
- kiyoshi
- augustine
- penelopenick
- Maynard
- T C
- theodoraooo
- evelina23
- Mammy Nun
- Ελεγκολόγος
- eukleidhs1821
- Cat lady
- angies
- Giii
- l0garithm
- Mashiro@Iberan
- maria12344
- Johnman97
- xrisamikol
- Alexandra Chatzin
- Apocalypse
- Yvonnikou
- Nala
- Appolon
- tsiobieman
- το κοριτσι του μαη
- SlimShady
- menual
- Wonderkid
- Basiliki
- roud
- George_dr
- Εριφύλη
- Eirinakiii8
- L0st
- Mariahj
- An_uknown_world
- panosveki
- igeorgeoikonomo
- KingPoul
- Jimmis18
- Georgekk
- pinkheart
- snowy
- constansn
- emzou
- globglogabgalab
- papa2g
- vetas
- Sense
- Nikoleta_Giann
- Devilshjoker
- aekaras 21
- stav.mdp
- nucomer
- mariaab
- KaterinaL
- Outer Banks
- _Aggelos123
- chembam
- giannhs2001
- BioChemical
- Alexandros973
- Glorious12
- Alexandros36k
- thecrazycretan
- sweater weather
- neurogirl
- iminspain
- chem22
- αλεξακαρλ
- ssalex
- Ελλη
- suaimhneas
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.