PROFESSORE
Νεοφερμένος

ΣF=m*a (=) a=f/m (=) a=5m/s τετραγωνο
x=1/2*a t τετράγωνο (=) ... t τετράγωνο=16 (=) t=4s
h=1/2gt τετράγωνο (=) ...h=80m
Στο δευτερο μου βγαίνει μια κουλη ρίζα 3700...
Μπορεί καποιος να το διασταυρώσει???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djimmakos
Διάσημο μέλος

Απο την στιγμή που θεωρείται υλικό σημείο οχι!!![]()
Δεν το λέει

Εξάλλου αφού έχει βάρος, πως είναι υλικό σημείο

Στέλιο σωστό πρέπει να είναι..Και εγώ στο πρώτο τόσο βρήκα, το δεύτερο τώρα το κάνω.
Εdit: Σωστό και το B

Σωστό είναι professore...
Την απόσταση γράψτε την καλύτερα 10ριζα37
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Στέλιο σωστό πρέπει να είναι..Και εγώ στο πρώτο τόσο βρήκα, το δεύτερο τώρα το κάνω
Δεν επηρεάζει το πρόβλημα αν είναι υλικό σημείο ή όχι, απ' τη στιγμή που κάνει ελεύθερη πτώση... Όταν γίνεται ελεύθερη πτώση, και το πούπουλο και το τούβλο, την ίδια στιγμή θα φτάσουν στο έδαφος :p
djimmakos
Διάσημο μέλος

Δεν επηρεάζει το πρόβλημα αν είναι υλικό σημείο ή όχι, απ' τη στιγμή που κάνει ελεύθερη πτώση... Όταν γίνεται ελεύθερη πτώση, και το πούπουλο και το τούβλο, την ίδια στιγμή θα φτάσουν στο έδαφος :p
Για το σώμα Β λέω και για το Α ερώτημα
Λέει να βρούμε την αποστάση μεταξύ τους στην αρχή..
Ε το 80 είναι η απόσταση του Α από το έδαφος, όχι από το Β

PROFESSORE
Νεοφερμένος

Δεν το λέει
Εξάλλου αφού έχει βάρος, πως είναι υλικό σημείο
Στέλιο σωστό πρέπει να είναι..Και εγώ στο πρώτο τόσο βρήκα, το δεύτερο τώρα το κάνω.
Εdit: Σωστό και το B
Σωστό είναι professore...
Σελίδα 36!!
Σωματειακό αντικείμενο είναι η αναπαρασταση ενος αντικειμένου με ενα σημείο!

djimmakos
Διάσημο μέλος

Σελίδα 36!!
Σωματειακό αντικείμενο είναι η αναπαρασταση ενος αντικειμένου με ενα σημείο!Ολιγον τι ασχετο ομως...
Δε μιλάω για το Α βρε
PROFESSORE
Νεοφερμένος

Ενηγουεη...ευρεθη η λύση οποτε μικρό το κακοΔε μιλάω για το Α βρε

djimmakos
Διάσημο μέλος

Ενηγουεη...ευρεθη η λύση οποτε μικρό το κακο![]()
Ναι αλλα το 80 είναι η απόσταση του Α από το έδαφος, όχι από το Β.Επιμένω

mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

PROFESSORE
Νεοφερμένος

Επειδή αυτο θα κρατήσει πολύ (Ναι αλλα το 80 είναι η απόσταση του Α από το έδαφος, όχι από το Β.Επιμένω![]()

Αρ γιου χαπη ναου?
djimmakos
Διάσημο μέλος

χ= h1-h2
όπου h1=80 (η απόσταση του Α από την επιφάνεια) και h2 το ύψος του B για να βρουμε το χ που είναι η αρχική μεταξύ τους απόσταση.
Μπορεί να έχετε και δίκιο αλλά εγώ όσες ασκήσεις έχω λύσει τέτοιου τύπου μας δίνανε και το ύψος...
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Το ύψος το μετράμε από το κέντρο βάρους του σώματος (τα θεωρούμε δηλαδή υλικά σημεία).
djimmakos
Διάσημο μέλος

Απ' τη στιγμή που ΔΕ σου δίνει το ύψος.. Προφανώς θεωρείται αμελητέο. Άρα εσύ τι θα έβαζες για λύση ;![]()
Aφού δε θα μου έδινε κάτι, θα έβαζα το 80 και εγώ...
Απλώς μου φάνηκε παράξενο
PROFESSORE
Νεοφερμένος

Πλακα πλακα παιζει να φταίει αυτο που βγαίνει αυτη η κουλή ρίζα...μπας και εχει δίκιο ο Τζιμακος? Το παιδι που εβαλε το προβλημα αν μας ακούει να μας διαφωτίσει...Απ' τη στιγμή που ΔΕ σου δίνει το ύψος.. Προφανώς θεωρείται αμελητέο. Άρα εσύ τι θα έβαζες για λύση ;![]()
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Στέλιος
djimmakos
Διάσημο μέλος

Δείτε λίγο το edit πιο πάνω... Σε όλα τα προβλήματα στην Α' Λυκείου, τα σώματα αντιμετωπίζονται ως υλικά σημεία.
Στέλιος
Ναι αυτό το ξέρω..Απλώς αν έδινε το ύψος θα ήταν πιο σωστά διατυπωμένη
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

djimmakos
Διάσημο μέλος

Ρε, πόσες θα στο πω. Αν έδινε το ύψος θα 'ταν λάθος ώς άσκηση. Γενικώς το ύψος το μετράμε από το κέντρο βάρους. Θα το μάθεις αυτό στην 3η λυκείου με το καλό... Μη βιάζεσαι!
Α τώρα κατάλαβα... Δεν το ξέρα αυτό...Απλώς μου φάνηκε κάτι παράξενο.Κακό είναι;

Τhanks

PROFESSORE
Νεοφερμένος

Καιρος ητανΑ τώρα κατάλαβα... Δεν το ξέρα αυτό...Απλώς μου φάνηκε κάτι παράξενο.Κακό είναι;
Τhanks![]()

Northern Skies
Νεοφερμένος

Α, mostel μην ανησυχείς, την έλυσες μια χαρά και αναλυτικά την άσκηση.Αυτά είναι τα αποτελέσματα.
Ευχαριστώ πολύ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 119 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- bigguy
- Joji
- Magigi
- Panatha mono
- phleidhs
- pnf292
- Marel
- Jesse_
- SoyN
- carnage
- Ilovemycats27
- Hased Babis
- Maynard
- Unboxholics
- iiTzArismaltor_
- Sofos Gerontas
- AnnaRd
- Γατέχων
- Abiogenesis
- Than003
- Startx0
- Lifelong Learner
- Enhypen
- love_to_learn
- Γιώτα Γιαννακού
- suaimhneas
- Νομάρχης
- dsmir
- Leo komm
- Helen06
- velentzakoss
- BillyTheKid
- constansn
- arko
- BatGuin
- Ness
- Wonderkid
- Ιωάννης1234
- ilovekpop
- Scandal
- aslanidou.
- suuuuiiii
- ειδήμων
- spring day
- Peter Pan13
- hello1234
- Μαριαννα20
- P.Dam.
- flaura
- Mewmaw
- a namaves
- Marcos.Kis
- desperate-ambitious!
- tsiobieman
- Jojo K
- arapakos
- American Economist
- ager
- ister
- το κοριτσι του μαη
- Superhuman
- katapliksi
- Outer Banks
- Cat lady
- _Aggelos123
- Κώστας 7708
- Katerinaki13
- Anxious
- El_
- ssalex
- Angie_b
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.