djimmakos
Διάσημο μέλος

Νομίζω ότι η ταχύτητα του είναι 28,8 km/h..Χωρίς να είμαι σίγουρος..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rolingstones
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djimmakos
Διάσημο μέλος

oxι φυσικα τζιμακο μεταβαλλομενη κανει
Aφού κάνει μεταβαλλόμενη πως θα βρούμε την ταχύτητα ρε;
Τελικά έσβησα αυτά που είχα γράψει, εγώ ψηφίζω 28,8 km/h :p
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Τα ξαναλέμε. Γεια.
djimmakos
Διάσημο μέλος

vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Υπάρχει παιχνίδι με χαρτιά που λέγεται 28,8?Η απάντησή μου είναι σωστή;:p
djimmakos
Διάσημο μέλος

Υπάρχει παιχνίδι με χαρτιά που λέγεται 28,8?
Όχι

Δεν το πρόσεξα αυτό που είχες γράψει
baki
Εκκολαπτόμενο μέλος

Υ.Γ.και σ' εμας περυσι μας εβαλλαν κεκλυμενο επιπεδο στις εξετασεις και εγραψα 20 αλλα γενικοτερα οι βαθμοι ηταν απογοητευτικοι
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος

τα αποτελεσματα μου σωστα?Σωστά, από βλακεία μου ξέχασα ότι το 3 ήταν σε ρίζα..
Α και βιλλάρας, όταν λέμε ύψος, εννούμε από το έδαφος πάντα
Αυτός ο καθηγητής που σας είπα μας κάνει τεχνολογία, ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ έχει σπουδάσει και έχει τρέλα με τη φυσική...Πάντως εμάς μας είπε ότι αυτή την άσκηση τη βάζουνε στο τέλος με άλλα νούμερα πολλές φορές...
thewatcher
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ναυσικά
Δραστήριο μέλος

αυτή η άσκηση μου θυμίζει την λασκηση 6 βλ.βιβλίο οργανισμού μας την είχε βάλει επανάληψη για ωριαίο και ναι μόνο με Θ.Μ.Κ.Ε. λύνεται.Θα μπορούσε όμως να μην λυθεί ως μία ενιαία διαδρομή αλλά κομμάτι κομμάτι π.,χ. από Α--->Β ΚΑΙ Β---->Γ(και καλά ανάλογα με το τι επ'ιπεδο βρίσκεται)και βγαίνει και ετσι. ΄΄Ομως η ενιαία λύση είναι ευκολότερη και λιγότερο χρονοβόρα οπότε την πρτείνω και εγω΄).βάλε και καμια άλλη τώρα που μπήκα ρε!!!!!θέλω να λύσω φυσικούλα!!!!

ουπς δεν είχα δει ότι βάλατε κιάλλη μισό να προσπαθήσω
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Σωστός thewatcher..Έχουμε ότι από το 1ο μέχρι το 156ο τακ έχει διανύσει 155 διαστήματα άρα 1,550km, ανάλογα κια για τους στύλους. Άρα κάνουμε τις πράξεις και βλέπουμε ότι είναι 31km/h.
nfk
Εκκολαπτόμενο μέλος

rolingstones
Πολύ δραστήριο μέλος

who
Πολύ δραστήριο μέλος

Παιδιά τέτοια άσκηση σε εξετάσεις Α Λυκείου δεν θα την βάλουνε.. Μην τρελαθούμε κιολας.. Ο καθηγητής που θα την βάλει θα τον σταυρώσουνε(αυτην που έβαλε o Djimmakos)..
Στο δικό μου σχολείο, στην Α λυκείου στις προαγωγικές, μας έβαλε 4ο θέμα πλάγια κρούση. Για όσους λέει κάτι αυτό, είναι ύλη της κατεύθυνσης της τρίτης λυκείου (εκτός υλης στην πρώτη λυκείου). Οπότε, ποτέ μην λες ποτέ. Και να φανταστείς, δεν μας την είχε διδάξει καν.
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος

p@g
Εκκολαπτόμενο μέλος

Hmmmm απο οτι εμαθα τυπικα ολες οι σταθερες δυναμεις θεωρουνται συντηρητικες αφου εχουν εργο μηδεν σε κλειστη διαδρομη και αυτο γιατι παρε για παραδειγμα μια τυχαια κλειστη διαδρομη και μια σταθερη δυναμη F τωρα αν προβαλεις τη τροχια στη διευθυνση της F τοτε η αρχη και το τελος θα ταυτιζονται αρα F*x=0!βεβαια δεν μας συμφερει να λαμβανουμε ολες τις σταθερες δυναμεις ως συντηρητικες γιατι θα τους αναλογουσε και μια δυναμικη ενεργεια...οποτε καλο θα ηταν να βαλεις ενα ερωτηματικο στο οτι η τριβη δεν ειναι συντηρητικη δυναμη!Ξέρεις τη σημασία της λέξης οφθαλμίατρος;
Και φυσικά δεν εφαρμόζεται η Αρχή Διατήρησης της Μηχανικής Ενέργειας αφού υπάρχουν μη συντηρητικές δυνάμεις (τριβές) οι οποίες μάλιστα παράγουν και έργο![]()
thewatcher
Εκκολαπτόμενο μέλος

τζιμακο εγω επιμενω οτι μεταβαλλεται εξαλλου η ταχυτητα ειναι η παραγωγος της μετατοπισης
Τι βλακείες λες εσύ μωρέ;
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος

τζιμακο εγω επιμενω οτι μεταβαλλεται εξαλλου η ταχυτητα ειναι η παραγωγος της μετατοπισης
ταχύτητα=ρυθμός μεταβολής της θέσης ενός σώματος...παράγωγο το λένε αυτό?
==============
τώρα για την τριβή...
ούτε καν δεν είναι συντηρητική δύναμη.εμποδίζει τη μετατόπιση του σώματος και του αφαιρεί ενέργεια μέσω του έργου της(γιαυτό άλλωστε και το έργο της είναι αρνητικό).
ο ισχυρισμός σου για την κλειστή διαδρομή...αλήθεια ποια είναι η διαδρομη της τριβής? το βάρος ας πούμε είναι συντηρητική δύναμη.στο συγκεκριμένο παράδειγμα όμως δεν θα έλεγες ότι το έργο του είναι 0 επειδή ακολουθεί κλειστή διαδρομή. θα έλεγες ότι το έργο τοο είναι μηδε΄ν επειδή είναι κάθετο στη μετατόπιση και έτσι ο τύπος γίνεταi Wb=|b|*dx*συν90===>wb=|b|dx*0=0
αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε
djimmakos
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 119 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- bigguy
- Joji
- Magigi
- Panatha mono
- phleidhs
- pnf292
- Marel
- Jesse_
- SoyN
- carnage
- Ilovemycats27
- Hased Babis
- Maynard
- Unboxholics
- iiTzArismaltor_
- Sofos Gerontas
- AnnaRd
- Γατέχων
- Abiogenesis
- Than003
- Startx0
- Lifelong Learner
- Enhypen
- love_to_learn
- Γιώτα Γιαννακού
- suaimhneas
- Νομάρχης
- dsmir
- Leo komm
- Helen06
- velentzakoss
- BillyTheKid
- constansn
- arko
- BatGuin
- Ness
- Wonderkid
- Ιωάννης1234
- ilovekpop
- Scandal
- aslanidou.
- suuuuiiii
- ειδήμων
- spring day
- Peter Pan13
- hello1234
- Μαριαννα20
- P.Dam.
- flaura
- Mewmaw
- a namaves
- Marcos.Kis
- desperate-ambitious!
- tsiobieman
- Jojo K
- arapakos
- American Economist
- ager
- ister
- το κοριτσι του μαη
- Superhuman
- katapliksi
- Outer Banks
- Cat lady
- _Aggelos123
- Κώστας 7708
- Katerinaki13
- Anxious
- El_
- ssalex
- Angie_b
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.