RIVAL
Νεοφερμένος

αμα εδινε δεν θα το ανεβαζα
θα το ελινα και μονος μου αυτο ειναι το κακο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλα σιγουρα εσυ ξερεις οτι η Fx και η Fy βγαινουν σε συναρτηση με ημιτονο, μαζα κλπ.
Αν κανεις ενα συστημα και λυσεις θα απαλειφτει το m.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος

για να βοηθησω η συνισταμενη δυναμη στον αξονα Χ ειναι
ΣFy=ma=> Bx+T=ma=>ημφ*B+T=ma(1)
T=μFκ(αλλιως Ν δλδ η καθετη αντιδραση) ομως επειδη το σωμα στον αξονα των y ισορροπει τοτε Fκ=By=συνφB
αρα Τ=μBσυνφ(2)
απο ενα και δυο προκυπτει Bημφ+μΒσυνφ=mα=>
Β(ημφ+μσυνφ)mα=>mg(ημφ+μσυνφ)=ma και εν τελει φευγουν οι μαζες
μετα ειναι πιο απλο
RIVAL
Νεοφερμένος

ευχαριστω!!!!!!
djimmakos
Διάσημο μέλος

Μπήκαμε στο κεφαλαίο της ορμής και κάναμε σαν πρώτο μάθημα τον υπολογισμό μέτρου μεταβολής της ορμής και έχω μια απορία που αν δε μου λυθεί θα σκάσω...

Γιατί ο υπολογισμός δεν γίνεται με τους ίδιους τύπους που γίνεται και με τη συνισταμένη δύναμη;
Δηλαδή αν πχ οι δυνάμεις F1 και F2 σχημάτιζαν γωνία 0 μοιρών, η συνισταμένη τους θα ήταν ίση με ΣF=F1+F2.
Στην ορμή, γιατί στην προκειμένη περίπτωση παίρνουμε ΔP=Pτελ-Pαρχ (ανάλογα βέβαια με το που έχουμε ορίσει τη θετική φορά);
Α και κάτι άλλο, χρειάζεται πχ να βρίσκω και την κατεύθυνση του διανύσματος δηλαδή την εφαπτομένη της γωνίας όταν τα διανύσματα σχηματίζουν τυχαία γωνία;
Please help, θα σκάσω αν δεν καταλάβω

Είμαι από τους τύπους που δε μαθαίνουν κάτι αν δεν το καταλάβουν πρώτα
:s

(

Sethis
Νεοφερμένος

Iliaso
Περιβόητο μέλος

Θέλω να ρωτήσω κάτι.
Μπήκαμε στο κεφαλαίο της ορμής και κάναμε σαν πρώτο μάθημα τον υπολογισμό μέτρου μεταβολής της ορμής και έχω μια απορία που αν δε μου λυθεί θα σκάσω...
Γιατί ο υπολογισμός δεν γίνεται με τους ίδιους τύπους που γίνεται και με τη συνισταμένη δύναμη;
Δηλαδή αν πχ οι δυνάμεις F1 και F2 σχημάτιζαν γωνία 0 μοιρών, η συνισταμένη τους θα ήταν ίση με ΣF=F1+F2.
Στην ορμή, γιατί στην προκειμένη περίπτωση παίρνουμε ΔP=Pτελ-Pαρχ (ανάλογα βέβαια με το που έχουμε ορίσει τη θετική φορά);
Α και κάτι άλλο, χρειάζεται πχ να βρίσκω και την κατεύθυνση του διανύσματος δηλαδή την εφαπτομένη της γωνίας όταν τα διανύσματα σχηματίζουν τυχαία γωνία;
(νομίζω ότι κατάλαβα αλλά κάθε άποψη καλοδεχούμενη. Μερικές φορές φαίνεται ότι πρέπει να γράψεις κάτι για να το καταλάβεις :p)
να υποθέσω στο φροντιστήριο...
leobakagian
Εκκολαπτόμενο μέλος

vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Νομίζω πως κατάλαβες πολύ καλά το κεφάλαιο της ορμής. Ετσι είναι όπως το λες. Η διαφορά ΔΡ=Ρτελική - Ραρχική είναι διανυσματική όπως και με τις δυνάμεις. Δεν ξέρω σε ποια τάξη είσαι , αλλά στην Α' λυκείου εξετάζουν μόνο την ορμή σε έναν άξονα.Θέλω να ρωτήσω κάτι.
(νομίζω ότι κατάλαβα αλλά κάθε άποψη καλοδεχούμενη. Μερικές φορές φαίνεται ότι πρέπει να γράψεις κάτι για να το καταλάβεις :p)
Δες το συνημμένο αρχείο
Συνημμένα
djimmakos
Διάσημο μέλος

Γιατί;
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Από την απάντηση που έδωσες θέλω να πιστεύω ότι κατάλαβες πως πέρνουμε τη μεταβολή της ορμής.Εμάς τον τελευταίο τύπο που έγραψες μας το έδωσαν με - 2P1P2συνφ... :what:
Γιατί;
Τώρα για τον τύπο, αν έχει συν ή πλην. Στο σχήμα μου η γωνία φ είναι απέναντι της πλευράς ΔΡ, (κακώς την έγραψα φ) ενώ αυτό που λές εσύ (ίσως) είναι από τον τύπο του παραλληλογράμμου που η γωνία φ (παραπληρωματική της δικής μου) είναι η γωνία των δύο διανυσμάτων. Η μία με την άλλη έχουν αντίθετα συνημίτονα. Δηλ. συν(180-φ)=-συνφ. Πάντως για να μη λέω οτιδήποτε, σαφή απάντηση στην απορία σου θα δώσω αν δω το σχήμα των διανυσμάτων και τον τύπο που λες. Εδώ είμαι για ότι άλλο θέλεις.
djimmakos
Διάσημο μέλος

Ευχαριστώ!!
Πάντως ρώτησα τον καθηγητή μου και μου είπε ότι η γωνία που μας δίνεται είναι αυτή που σχηματίζουν τα διανύσματα πριν πάρουμε το αντίθετο του ενός για να εφαρμόσουμε τον κανόνα του παραλληλογράμμου, και έτσι αυτή που παίρνουμε σύμφωνα με τον κανόνα (δλδ αυτή ανάμεσα στα διανύσματα) είναι η παραπληρωματική της γωνίας που μας δίνεται και επειδή οι παραπληρωματικές γωνίες έχουν αντίθετα συνημίτονα προκύπτει το πλην..
Εν ολίγοις αυτά που είπες εσύ. :xixi:
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Στο παρακάτω συνημμένο είμαι πιο σαφής.Χμμ, κατάλαβα..
Ευχαριστώ!!
Πάντως ρώτησα τον καθηγητή μου και μου είπε ότι η γωνία που μας δίνεται είναι αυτή που σχηματίζουν τα διανύσματα πριν πάρουμε το αντίθετο του ενός για να εφαρμόσουμε τον κανόνα του παραλληλογράμμου, και έτσι αυτή που παίρνουμε σύμφωνα με τον κανόνα (δλδ αυτή ανάμεσα στα διανύσματα) είναι η παραπληρωματική της γωνίας που μας δίνεται και επειδή οι παραπληρωματικές γωνίες έχουν αντίθετα συνημίτονα προκύπτει το πλην..
Εν ολίγοις αυτά που είπες εσύ. :xixi:
Συνημμένα
kalabakeza
Νεοφερμένος

ποιες απο τις επομενες σχεσεις ειναι σωστες κκαι ποιες λαθος?
να δικαιολογησετε τις απαντησεις σας...
(εχει ενα σχημα που δν μπορουσα να το σχεδιασω..)
ερωτηση 36 σελιδαα 154
σχολικο βιβλιο
αν μπορειτε βοηθηστε
mariapg
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το Β ειναι σωστο γιατι η γωνια ειναι η ιδια και
το Γ ειναι σωστο γιατι
Um = 2πRm/T
Un = 2πRn/T => Um/Un = Rm/Rn < 1 => Um/Un < 1 => Um<Un
m και n ειναι τα σημεια πανω στην ραβδο!:iagree:
ΥΓ. η συνταξη LaTex κατι επαθε μαλλον....
stefanosK
Δραστήριο μέλος

περιστρέφεται γύρω από άξονα που περνά
από το σημείο Ο και είναι κάθετος στο
επίπεδο της σελίδας.
Ποιες απο τις επόμενες σχέσεις είναι
σωστές και ποιες λάθος;
Να δικαιολογήσετε τις απαντήσεις σας.
Α. υΜ > υΝ
Β. wΜ = wΝ
Γ. υΜ < υΝ
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος

και συμπληρωνω οτι σωστα ειναι τα 3 lastΤο πρόβλημα που έχεις είναι ότι δεν έχει τις ερωτήσεις. Ορίστε λοιπόν:
36. Η ράβδος που φαίνεται στην εικόναΔ. αΜ < αΝ
περιστρέφεται γύρω από άξονα που περνά
από το σημείο Ο και είναι κάθετος στο
επίπεδο της σελίδας.
Ποιες απο τις επόμενες σχέσεις είναι
σωστές και ποιες λάθος;
Να δικαιολογήσετε τις απαντήσεις σας.
Α. υΜ > υΝ
Β. wΜ = wΝ
Γ. υΜ < υΝ
Dodos-7
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δυο σώματα 1 και 1 εκτελούν Ο.Κ.Κ με R1=

σε Δt και το 2 6Ν κυκλους σε Δt .Το

vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Πρέπει να δώσεις την ακτίνα περιστροφής του δεύτερου.Παιδιά εχω την εντυπωση οτι ξεχασε το r2 αλλά δεν ξέρω μηπως λυνετε αλλιώς
Δυο σώματα 1 και 1 εκτελούν Ο.Κ.Κ με R1=.To 1 διαγραφει Ν κυκλους![]()
σε Δt και το 2 6Ν κυκλους σε Δt .Τοvειναι α)
β)
γ)![]()
![]()
Συνημμένα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 119 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- bigguy
- Joji
- Magigi
- Panatha mono
- phleidhs
- pnf292
- Marel
- Jesse_
- SoyN
- carnage
- Ilovemycats27
- Hased Babis
- Maynard
- Unboxholics
- iiTzArismaltor_
- Sofos Gerontas
- AnnaRd
- Γατέχων
- Abiogenesis
- Than003
- Startx0
- Lifelong Learner
- Enhypen
- love_to_learn
- Γιώτα Γιαννακού
- suaimhneas
- Νομάρχης
- dsmir
- Leo komm
- Helen06
- velentzakoss
- BillyTheKid
- constansn
- arko
- BatGuin
- Ness
- Wonderkid
- Ιωάννης1234
- ilovekpop
- Scandal
- aslanidou.
- suuuuiiii
- ειδήμων
- spring day
- Peter Pan13
- hello1234
- Μαριαννα20
- P.Dam.
- flaura
- Mewmaw
- a namaves
- Marcos.Kis
- desperate-ambitious!
- tsiobieman
- Jojo K
- arapakos
- American Economist
- ager
- ister
- το κοριτσι του μαη
- Superhuman
- katapliksi
- Outer Banks
- Cat lady
- _Aggelos123
- Κώστας 7708
- Katerinaki13
- Anxious
- El_
- ssalex
- Angie_b
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.