Στης β' Λυκείου γράφεις ωρέ;

Εσυ ξερεις τι επανάληψη έχεις κάνει αλλα νομίζω οτι καλο είναι να δει κανείς μόνο λυμενες κλασσικές ασκήσεις και κυριως να διαβάσει το σχολικό την τελευταία μέρα. Οι αποδείξεις δεν είναι πολλές πάντως.
Ότι να' ναι... πάτησα ό,τι βρήκα μπροστά μου. Ας το μεταφέρει κάποιος...
τις εχεισ διαβασει τις απόδειξεις?
Ναι, τις έχω διαβάσει ήδη αρκετές φορές μέσα στη χρονιά. Ξέρω και πως βγαίνουν και τι είναι η καθεμία, απλά αν έπρεπε να τις γράψω ίσως να μην τα κατάφερνα (όπως π.χ. στα μαθηματικά). Το ίδιο και οι ορισμοί.
Το να ασχολείται κάποιος με ασκήσεις οποιουδήποτε μαθήματος χωρίς προηγουμένως να έχει μελετήσει και κατανοήσει πλήρως και σε βάθος την αντίστοιχη θεωρία, μου φαίνεται αδιανόητο.
Παρέλειψα να αναφέρω ότι δεν βγάζω πρώτη φορά τη θεωρία.

Το "πλήρως και σε βάθος" δεν ξέρω πως το εννοείς (αν ας πούμε εννοείς πως ξέρω με κάθε λεπτομέρεια τις λεζάντες των εικόνων και τα παραδείγματα, μάλλον δεν την ξέρω πλήρως), αλλά δεν εννοούσα ότι δεν ξέρω τη θεωρία. Αναφέρομαι στη διαδικασία της επανάληψης. Δεν είναι πιο λογικό να δω όσο το δυνατόν περισσότερες ασκήσεις στερεού, από το να δαπανήσω χρόνο στο να ξέρω με ακρίβεια τον ορισμό του κέντρου μάζας ή του θεωρήματος Steiner; Μπορώ βρω τη ροπή αδράνειας ή να υπολογίσω την επιτάχυνση του κέντρου μάζας ενός σώματος χωρίς να ξέρω τους ορισμούς τους (και όχι χωρίς να ξέρω τι σημαίνουν).
Σε ιδανικές συνθήκες θα έπρεπε να ξέρω και τα δύο, όμως τέτοια ώρα δεν είναι πιο "σοφό" να αφιερώσω χρόνο σε αυτά που εξετάζονται (κατά παράδοση πάντα, επειδή ξέρω την "αβεβαιότητα" που χαρακτηρίζει τη δομή των θεμάτων) παρά σε κάτι που έχει μηδαμινές πιθανότητες να εξεταστεί με τέτοιο τρόπο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.