Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djimmakos
Διάσημο μέλος
δε το καταλαβα το τελευταιο
Θα στο πω αλλιώς..
Πίεζε το πόδι σου στο έδαφος συνέχεια με την ίδια δύναμη..
Ε δεν πρόκειται να κουνήσεις τη γη
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Shadowfax
Διάσημο μέλος
δε το καταλαβα το τελευταιο
Λογικά μιλά για το γνωστό με την πέτρα / μήλο / φρούτο (), τη γη και τις δυνάμεις δράσης-αντίδρασης μεταξύ τους. Η τεράστια μάζα της γης της προσδίσει τεράστια αδράνεια και γι' αυτό το μήλο κινείται προς τη γη και όχι vise versa. Η γη ''θεωρητικά'' όπως είπε, παραμένει ακίνητη. Τώρα βέβαια δε ξέρω αν εννοούσε αυτό.
-----------------------------------------
Πάντως γενικά για την άσκηση διαπιστώνω πως μπρορεί όντως να είναι ''τρύπα στο νερό'' μιάς και όλες οι περιπτώσεις που εξετάσαμε είναι εξαιρετικά ιδανικές (F-T=0, μη ύπαρξη τριβής, με ή χωρίς στηρίγματα κ.λπ).
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Θα στο πω αλλιώς..
Πίεζε το πόδι σου στο έδαφος συνέχεια με την ίδια δύναμη..
Ε δεν πρόκειται να κουνήσεις τη γη
3 νομος νευτωνα; η γη θα κινηθει
djimmakos
Διάσημο μέλος
3 νομος νευτωνα; η γη θα κινηθει
Ναι αλλά με απειροελάχιστη ταχύτητα..
Μπορεί και στην άσκηση που λέει ο shadowfax το σώμα μάζας M να κινηθεί με απειροελάχιστη ταχύτητα που εμείς δε μπορούμε να καταλάβουμε. Εξάλλου μια τέτοια άσκηση πρέπει να στηρίζεται σε κάτι που έχει παρατηρηθεί πειραματικά, δεν γίνεται έτσι τυχαία να του κάπνισε κάποιου να τη γράψει.. Ε πειραματικά λογικά είναι αδύνατο να πέσουν στην αντίληψή μας (ή να τις εντοπίσουν διάφορα όργανα) ταχύτητες απειροελάχιστου μέτρου..
Μπορεί να λέω και βλακείες, το ξαναλέω, αλλά εμένα αυτό μου φαίνεται λογικό
Βασικά και κάτι άλλο που μου ήρθε τώρα..
Η γη θεωρητικά ΘΑ κινηθεί..Πρακτικά δε θα κινηθεί :p
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
Το σημαντικότερο είναι ότι η δύναμη (λέει) ενεργεί ασταμάτητα. Αρα το σώμα επιταχύνεται. Δεν κάνει όμως ομαλά επιταχυνόμενη κίνηση γιατί η μάζα αδράνειας αυξάνει και κάποια στιγμή θα γίνει άπειρη (θεωρία Σχετικότητας, όταν η ταχύτητα υ=c του φωτός) και τότε θα χρειαστεί άπειρη δύναμη για να την κινήσει. Εχουμε τέτοια δύναμη;
Τα έχετε αυτά υποψη?
Μάλλον πρέπει να τη ξεχάσετε.
marouli.kel
Νεοφερμένος
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
εμμ τι να πω και εγω πρωτη παω και ειμαι <<ασχετος>> αλλα κανω μια λογικη σκεψη για να ειναι ακινητο παει να πει οτι δεν ειχε αρχικη U και ΣF=0Τι θα γίνει αν μια ασταμάτητη δύναμη συγκρουστεί με ένα μονίμως ακίνητο σώμα....
(ας υποθέσουμε λοιπόν οτι υπάρχει αυτην η ασταμάτητη δύναμη άπειρου μέτρου και ταυτόχρονα στο ίδιο παλι σύστημα να υπάρχει και ένα μονίμως ακίνητο σώμα........τι θα γίνει λοιπόν στην σύγκρουση?)
έχω σκεφτεί πολλές περιπτώσεις αλλα η μια είναι πιο απιθανη απο την αλλη....
για πείτε μου τις γνώμες σας.....:s:s
(αφου ηταν μονιμος ακινητο δεν εχει αλλη περιπτωση) αρα η νεα δυναμη που θα ασκηθει 8α ειναι
SUPER F= ΣF
SUPER F = m super a
miv
Επιφανές μέλος
Δεν είναι θεωρητικά, πρακτικότατα ακίνητη παραμένει η Γη.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
η γη, πρακτικοτατα κινηται με πανω απο 4 τροπους
baki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Mohandas
Νεοφερμένος
Θέμα 4
Ένα ηλεκτρόνιο μάζας m και φορτίου e εισέρχεται με ταχύτητα uo σε χώρο όπου συνυπάρχουν ταυτόχρονα Ομογενές Ηλεκτρικό Πεδίο (έντασης E, τάσης V και με απόσταση οπλισμών L) και Ομογενές Μαγνητικό Πεδίο έντασης B. Οι εντάσεις των δύο πεδίων έχουν ίδια διεύθυνση, αλλά αντίθετη φορά και η ταχύτητα του ηλεκτρονίου είναι κάθετη στη διεύθυνση των πεδίων. (Θεωρούνται γνωστά τα m, e, uo, E, V, L, B)
α) Να εξηγήσετε τι είδους κίνηση εκτελεί το ηλεκτρόνιο.
β) Να υπολογίσετε την ακτίνα R της έλικας.
γ) Να υπολογίσετε το βήμα της έλικας για χρόνο t=T.
δ) Να υπολογίσετε το βήμα της έλικας για χρόνο t=3Τ.
Το πρόβλημα ήταν τα ερωτήματα γ) και δ). Αφού υπάρχει ΟΗΠ, ασκείται ηλεκτρική δύναμη στο e, και άρα επιταχύνεται. Η ελικοειδής κίνηση δλδ έχει μεταβαλλόμενο βήμα έλικας που υπολογίζεται ως εξής:
γ) β=1/2αt^2=1/2(|e|E/m)T^2=1/2(|e|E/m)[2πm/(|e|B)]^2
δ) 0-2Τ: β=1/2αt^2=1/2(|e|E/m)(2τ)^2=1/2αt^2=1/2(|e|E/m)4[2πm/(|e|B)]^2
0-3Τ: β=1/2αt^2=1/2(|e|E/m)(3Τ)^2=1/2(|e|E/m)9[2πm/(|e|B)]^2
Άρα το τρίτο βήμα είναι:
β=1/2(|e|E/m)9Τ^2 - 1/2(|e|E/m)4Τ^2=1/2(|e|E/m)5[2πm/(|e|B)]^2
(Συγγνώμη για την εμφάνιση των πράξεων, αλλά δεν ήξερα πώς αλλιώς να τα γράψω...)
Το πρόβλημα λοιπόν είναι (πέρα από την εμφανή δυσκολία των 2 ερωτημάτων) πως 2 από τα 4 τμήματα του σχολείου δεν είχαν καν λύσει τέτοιου είδους άσκηση στην τάξη!!! Επιπλέον, τέτοια σύνθετα πεδία είναι (απ' όσο ξέρω) εκτός ύλης! Ζήτημα είναι να το έλυσαν σωστά 5-7 παιδιά! Και αυτοί το έλυσαν, όπως παραδέχτηκαν, διότι είχαν κάνει τέτοια άσκηση στο φροντιστήριο! Το ερώτημά μου είναι:
Είναι σωστό να βάζουν τέτοια άσκηση από τη στιγμή που δεν έχει καν διδαχθεί;
Και, είναι ή όχι εκτός ύλης μια τέτοιου είδους άσκηση;
Μαζί με ένα συμμαθητή μου απευθυνθήκαμε στο διευθυντή και μας έλεγε πράγματα του τύπου "Ο μαθητής πρέπει να μπορεί να συνδυάζει γνώσεις" "Πρέπει να υπάρχει σκέψη και όχι απλή εφαρμογή τύπων"... Τώρα τους έπιασε ο πόνος για τη σωστή εκπαίδευση....!!!!!
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Αν δεν σας το ειχε κανει στην ταξη...ενταξει θα υπεθεσε πως θα ειχατε κανει στι φροντηστηριο.
Κι ο δικος μας τετοιας νοοτροπιας ειναι.
Sethis
Νεοφερμένος
Alexander_P
Νεοφερμένος
γιατι στην ουσια..τα φροντιστηρια μας καθιστουνε μαθητες της αξιοπρεπειας......
οποτε...αυτοι βαζοντας δυσκολα θεματα προσπαθουνε να χτυπησουνε τους καθηγητες μας ...ετσι ωστε να φυγουμε απο εκει...και να κανουμε ιδιαίτερα με τον καθηγητη που εβαλε τα θεματα......
αυτην ειναι η Ελλαδα......
ΥΣ: Να λες παλι καλα που μου εβαλε τετοιο θεμα....ο δικος μας φυσικος αντιθετα εβαλε ενα θέμα για το οποιο χρειάστηκε περιπου 4 ωρίτσες να το λυσεις ΟΛΟ!!
εννοεται πως κανενας δεν το εγραψε ολο.....μεσα σε δυο ωρες τι να προλάβεις......
Takis_Kal
Νεοφερμένος
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
Απο ενα φυλλαδιο που μας εδωσε ο φυσικος μας, σας παραθετω 1-2 στη θερμοδυναμικη να προπονηθειτε. Ανεβαστε και τις λυσεις σας(δεν τις θελω για μενα ε, τις εχω λυσει ηδη)
1)
Ιδανικο μονοατομικο αεριο βρισκεται σε θερμοδυναμικη ισορροπια στην κατασταση Α με πιεση Pα=1*10^6 N/m^2. Το αεριο υποβαλλεται στην παρακατω αντιστρεπτη κυκλικη μεταβολη.
ΑΒ: ισοβαρης εκτονωση μεχρι ο ογκος του αεριου να γινει Vβ=4Vα κατα την οποια το αεριο παραγει εργο Wαβ=3*10^3 J.
ΒΓ: αδιαβατικη εκτονωση μεχρι την κατασταση Vγ, Pγ.
ΓΑ: ισοθερμη συμπιεση μεχρι την αρχικη του κατασταση.
α)να παραστησετε ποιοτικα το διαγραμμα της κυκλικης μεταβολης σε αξονες P-V.
β)να υπολογισετε την τιμη του ογκου Vα.
γ)να υπολογισετε την τιμη του λογου uβ/uγ των ενεργων ταχυτητων των μοριων του αεριου στις καταστασεις Β και Γ αντιστοιχα.
δ)να υπολογισετε το ποσο θερμοτητας που αποδιδεται απο το αεριο στο περιβαλλον κατα την ισοθερμη συμπιεση ΓΑ, οταν ο συντελεστης αποδοσης θερμικης μηχανης που λειτουργει διαγραφοντας τον παραπανω κυκλο ειναι e=0,538.
Δινονται Cv=3/2R και Cp=5/2R.
2)
Βαριεμαι να γραψω τωρα. Θα την ανεβασω λεητερ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 115 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- GiannisM
- nearos
- Myrtw4567
- kalhkardia
- BatGuin
- Corfu kitty
- Albert.123
- Basilis0
- Than003
- Hased Babis
- Startx0
- profesoras
- Joji
- patatosalata22
- MR WHITE
- Chris180
- Fanimaid123
- T C
- cinnamongirl
- topg
- Mariaathens
- το κοριτσι του μαη
- alexandrahere
- menual
- giannhs2001
- Scandal
- spring day
- _Aggelos123
- suaimhneas
- Georgekk
- Unboxholics
- tsiobieman
- Idontknoww
- TonyMontanaEse
- ggl
- Theodora03
- igeorgeoikonomo
- constansn
- eukleidhs1821
- Panagiotis849
- Devilshjoker
- Medjnik
- mariaab
- globglogabgalab
- Alexandros973
- Mary Jane
- StudyFreak04
- penelopet
- SlimShady
- neurogirl
- chochoru
- Pharmacist01
- thecrazycretan
- aekaras 21
- calliope
- tyflopontiks
- Κέλλυ Μ
- ale
- papa2g
- EiriniS20
- the purge
- Xristosdimitra
- KaterinaL
- nucomer
- Papachrist
- Georgia110
- penelopenick
- Alexandros36k
- Patpat
- Evcathy
- Anxious
- Nefiki
- fani K
- kateRINA04
- Bill22
- marianna04
- Superhuman
- TigerHunt
- Libertus
- Χρησλου
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.