OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

Σκέφτομαι ότι ότι οι γωνίες έχουν διεύθυνση 180 μοίρες τότε διαγράφει ημικύκλιο όταν 90 τεταρτοκύκλιο και πάει λέγοντας άρα όταν η γωνία είναι 60 τότε διαγράφει π/6κύκλιο. Αλλά αυτό πως θα το τεκμηριώσω για να το πάρει σωστό; Μήπως το μήκος τόξου είναι ίσο με τη γωνία της επίκεντρης γωνίας; Αλλά αυτό το θεώρημα δεν το θυμάμαι πολύ καλά. Μετά όμως μπερδεύομαι και με τη σχέση ΔS=Δθ*R...Μπορεί κάποιος να απαντήσει ποιο είναι το σωστό(στην άσκηση υπάρχουν και άλλοι τρόποι απλά τώρα σκέφτηκα αυτόν και δεν ξέρω αν είναι σωστός...; )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aggelikaki
Εκκολαπτόμενο μέλος

ταν εχεις ενα τετοιο προβλημα το πρωτο που κοιτας να κανεις ειναι να τοποθετησεισ την Flo και επειτα συμφςνα με τον κανονα των τρειων δακτυλων του ΔΕΞΙΟΥ χεριου βαζεις,στη συγκεκριμενη περιπτωση για το ηλεκτρονιο: το μεσο προς το κεντρο του κυκλου, το δεικτη προς τα κατω και κοιτας που πηγαινει ο αντιχειρας... Αν το φορτιο ειναι θετικο η κατευθυνση που σου δειχνει ο αντιχειρας θα ειναι και αυτη προς την ποια θακινειται το φορτιο. Αν το φορτιο ειναι αρνητικο τοτε θα πηγαινει προς την αντιθετη φορα απο αυτη που δειχνιε ο αντιχειρας...Με βάση το σχήμα αυτό και σύμφωνα με τον κανόνα των τριών δακτύλων η Flo δεν θα έπρεπε να είναι προς τα έξω?(Κάτι δεν έχω καταλάβει καλά)
Το θεμα δεν ειναι να προσαρμοσεις εσυ τα δαχτυλα σου συμφωνα με την κινηση του φορτιο, αλλα να καταλαβεις οτι οταν το φορτιο ειναι αρνητικο η φορα του αντιχειρα ειναι αντιθετη απο τη φορα της πραγματικης ταχυτητας!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος

Δύο σημειακά φορτία +Q και -4Q με απόσταση μεταξύ τους r.
Να βρεθεί
α) το δυναμικό V εκεί όπου το Ε ολικο είναι 0
β) το Εολικό εκεί που το V ολικό είναι 0

Guest 278211
Επισκέπτης

Για το χ που θα βρεις, υπολογίζεις το Εολ. (όπου στον τύπο έχει r είναι η απόσταση από το φορτίο)
Eoλ= Ε1 + Ε2 = k * Q/x^2 + k* (-4Q)/(r-x)^2 = ..... (στο τέλος βρίσκεις και τη φορά του διανύσματος)
το (β) λύνεται αντίστροφα
μια προσπάθεια για το σχήμα:
+Q V=0 -4Q
<---------------------------------------------- r ------------------------------------------------->
<----------- x------------->
<----------------------- r-x ------------------------------------->
Ελπίζω να βοήθησα και να μην μπέρδεψα περισσότερο..!!
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος

Guest 278211
Επισκέπτης

johny15
Νεοφερμένος

maria....
Πολύ δραστήριο μέλος

Σε ποιά μεγέθη θέλεις μετατροπή;Παιδια χρειαζομαι βοηθεια στη μετατροπη μοναδων στο S.I ( τα εχω ξεχασει και δεν βρισκω σημειωσεις απο περυσι)

https://www.mathima.gr/education/yliko/files_yliko/typologio_ph.pdf
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

Σε ενα αεριο με μαζα m= 2 kg ογκο V=3m κυβικα και θερμοκρασια 27 C αυξανουμε την θερμοκρασια κατα 2/3 της αρχικης τιμης κρατωντας σταθερο τον ογκο. δινεται η γραμμομοριακη μαζα του αεριου Μ= 4*10 στη μειον τριτη Kg.
α) να ονομασετε τη μεταβολη
β) να βρειτε την αρχικη και την τελικη πιεση του αεριου
γ) να βρειτε την πυκνοτητα του αεριου
δ) να σχεδιασετε σε διαγραμματα P-T, V-T, P-V την μεταβολη.
το προβλημα μου ειναι οτι ενω συμφωνα με την εκφωνηση η μεταβολη ειναιισοχωρη θερμανση [αν το εχω σκεφτει σωστα

Dias
Επιφανές μέλος

Ισόχωρη είναι. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν ίδιες η αρχική και η τελική πίεση, εκτός αν έκανες λάθος στην αντικατάσταση ή στις πράξεις. Επίσης πρόσεξε καλά τη φράση: "αυξάνουμε τη θερμοκρασία κατά 2/3 της αρχικής τιμής"το προβλημα μου ειναι οτι ενω συμφωνα με την εκφωνηση η μεταβολη ειναιισοχωρη θερμανση [αν το εχω σκεφτει σωστα] μου βγαινει η αρχικη και η τελικη πιεση ιδια...
![]()
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

η θερμοκρασια γινεται: Τ2= Τ1 + 2/3* Τ1 δηλαδη 500 Κ. Σωστα??Ισόχωρη είναι. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν ίδιες η αρχική και η τελική πίεση, εκτός αν έκανες λάθος στην αντικατάσταση ή στις πράξεις. Επίσης πρόσεξε καλά τη φράση: "αυξάνουμε τη θερμοκρασία κατά 2/3 της αρχικής τιμής"
![]()
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

1) Ισόχωρηπαιδια λιγη βοηθεια σε μια ασκηση:
Σε ενα αεριο με μαζα m= 2 kg ογκο V=3m κυβικα και θερμοκρασια 27 C αυξανουμε την θερμοκρασια κατα 2/3 της αρχικης τιμης κρατωντας σταθερο τον ογκο. δινεται η γραμμομοριακη μαζα του αεριου Μ= 4*10 στη μειον τριτη Kg.
α) να ονομασετε τη μεταβολη
β) να βρειτε την αρχικη και την τελικη πιεση του αεριου
γ) να βρειτε την πυκνοτητα του αεριου
δ) να σχεδιασετε σε διαγραμματα P-T, V-T, P-V την μεταβολη.
το προβλημα μου ειναι οτι ενω συμφωνα με την εκφωνηση η μεταβολη ειναιισοχωρη θερμανση [αν το εχω σκεφτει σωστα] μου βγαινει η αρχικη και η τελικη πιεση ιδια...
![]()
2)Στη θερμοκρασία η αύξηση παίζεται. Αναφέρεται σε Κελσίου ή σε Κέλβιν? Αν είναι Κέλβιν από 273+27=300Κ γίνεται 300+300.2/3=300+200=500Κ. Και από την καταστατική εξίσωση Ρ1.V=mRT1/MB δίνει Ρ1=4,1.10 στην 5τη N/m² και Ρ2=6,9.10 στην 5τη N/m² αλλιώς από 27°C γίνεται 27+(2/3)27=27+18=45°
Τότε Τ1=300°Κ Τ2=315°Κ Ρ1=4,1.10 στην 5τη N/m² και Ρ2=5,74.10 στην 5τη N/m²
3) d=m/V=0.66Kg/m³
Σε άξονες Ρ-Τ ευθεία που αν προεκταθεί θα περνά από την αρχή των αξόνων (y=ax)
Σε V-T ευθεία παράλληλη στον οριζόντιο άξονα (Τ)
Σε Ρ-V ευθεία παράλληλη στον κατακόρυφο άξονα (Ρ)
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

οπα η Τ2 γιατι γινεται 315??? εγω 500 το εβγαλα... η μεταβολη ετσι κ αλλιως σε κελβιν δεν πρεπει να γινει για να ειναι σωστη η καταστατικη και οι νομοι?? εγω γιατι την πιεση την εβγαλα 18 κομμα κατι ψηλα N/m²??1) Ισόχωρη
2)Στη θερμοκρασία η αύξηση παίζεται. Αναφέρεται σε Κελσίου ή σε Κέλβιν? Αν είναι Κέλβιν από 273+27=300Κ γίνεται 300+300.2/3=300+200=500Κ. Και από την καταστατική εξίσωση Ρ1.V=mRT1/MB δίνει Ρ1=4,1.10 στην 5τη N/m² και Ρ2=6,9.10 στην 5τη N/m² αλλιώς από 27°C γίνεται 27+(2/3)27=27+18=45°
Τότε Τ1=300°Κ Τ2=315°Κ Ρ1=4,1.10 στην 5τη N/m² και Ρ2=5,74.10 στην 5τη N/m²
3) d=m/V=0.66Kg/m³
Σε άξονες Ρ-Τ ευθεία που αν προεκταθεί θα περνά από την αρχή των αξόνων (y=ax)
Σε V-T ευθεία παράλληλη στον οριζόντιο άξονα (Τ)
Σε Ρ-V ευθεία παράλληλη στον κατακόρυφο άξονα (Ρ)
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Μα το διευκρίνησα. Ποια αυξάνει κατά τα 2/3? Η θερμοκρασία μετρούμενη σε βαθμούς Κελσίου ή βαθμούς Κέλβιν? Γιαυτό και έδωσα δύο απαντήσεις.οπα η Τ2 γιατι γινεται 315??? εγω 500 το εβγαλα... η μεταβολη ετσι κ αλλιως σε κελβιν δεν πρεπει να γινει για να ειναι σωστη η καταστατικη και οι νομοι?? εγω γιατι την πιεση την εβγαλα 18 κομμα κατι ψηλα N/m²??
Στην καταστατική εξίσωση ασφαλώς και αντικαθιστούμε με τη θερμοκρασία σε βαθμούς Κέλβιν. Αλλά στην εκφώνηση δεν φαίνεται σε ποια κλίμακα γίνεται η αύξηση. Εκτός κιαν το λέει και δεν το γράφεις.
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

akis95
Δραστήριο μέλος

*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

για αυριο...για ποτε την εχεισ??

maria....
Πολύ δραστήριο μέλος

Εφόσον η ΑΒ είναι ισόθερμη εκτόνωση ισχύει ότιπαιδια λιγη βοηθεια!!! εχω την ασκηση 2.64 και εχω κολλησει... οταν εφαρμοζω το νομο της ισοχωρης στη δευτερη μεταβολη εχω δυο αγνωστους... τι λαθος κανω???![]()

Άρα στη μεταβολή ΒΓ που είναι ισόχωρη εφαρμόζεις τον νόμο οπού είναι :

*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

το ΤΓ ομως που το ξερω???Εφόσον η ΑΒ είναι ισόθερμη εκτόνωση ισχύει ότι=![]()
![]()
Άρα στη μεταβολή ΒΓ που είναι ισόχωρη εφαρμόζεις τον νόμο οπού είναι :
=![]()
![]()
=
=1![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 116 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ioanna2007
- GiannisM
- Myrtw4567
- kalhkardia
- BatGuin
- Corfu kitty
- Albert.123
- Basilis0
- Than003
- Hased Babis
- Startx0
- profesoras
- Joji
- patatosalata22
- MR WHITE
- Chris180
- Fanimaid123
- T C
- cinnamongirl
- topg
- Mariaathens
- το κοριτσι του μαη
- alexandrahere
- menual
- giannhs2001
- Scandal
- spring day
- _Aggelos123
- suaimhneas
- Georgekk
- Unboxholics
- tsiobieman
- Idontknoww
- TonyMontanaEse
- ggl
- Theodora03
- igeorgeoikonomo
- constansn
- eukleidhs1821
- Panagiotis849
- Devilshjoker
- Medjnik
- mariaab
- globglogabgalab
- Alexandros973
- Mary Jane
- StudyFreak04
- penelopet
- SlimShady
- neurogirl
- chochoru
- Pharmacist01
- thecrazycretan
- aekaras 21
- calliope
- tyflopontiks
- Κέλλυ Μ
- ale
- papa2g
- EiriniS20
- the purge
- Xristosdimitra
- KaterinaL
- nucomer
- Papachrist
- Georgia110
- penelopenick
- Alexandros36k
- Patpat
- Evcathy
- Anxious
- Nefiki
- fani K
- kateRINA04
- Bill22
- marianna04
- Superhuman
- TigerHunt
- Libertus
- Χρησλου
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.