περιμενε προσπαθώ κάτι άλλο...(τα νεύρα μου!!!)
Λοιπόν. Η R1 kai r αμπερόμετρου δεν είναι σε σειρά και αυτές οι δύο με την R2 παράλληλες και όλο αυτό σε σειρά με την 3; Μήπως έχω λάθος σχήμα; Αλλά άμα το έχω λάθος τότε γιατί βρήκα σωστά τα απο πάνω ερωτηματα;
Μου ΒΓΗΚΕ!!!!!!!!!!!!!!!!

Έχουμε επανάληψη στο 3ο κεφ και έχω μερικές απορίες...Μπορεί να βοηθήσει κανείς;
1)Στην θεωρία σελ 144 του βιβλίου λέει ότι το διάνυσμα της έντασης του μαγνητικού πεδίου σε ένα σημείο του έχει φορά από το νότιο προς το βόριο πόλο της. Στο σχήμα όμως του ομογενούς πεδίου γιατί έχει από το βόριο προς το νότιο;
2)Ενα μαγνητικό δίπολο προσδιορίζεται από α) τη μορφή του β) τη συμπεριφορά του γ)μόνο όταν βρίσκεται κοντά στον Ισημερινό δ)και όταν βρίσκεται εκτός μαγνητικού πεδίου (ποια είναι η σωστή; )
3)Αν έχουμε δύο σωληνοειδή που διαρρέονται από το ίδιο Ι, έχουν το ίδιο μήκος, το ίδιο Ν, αλλά διαφορετική ακτίνα οι εντάσεις τους ίδιου μέτρου δεν θα είναι;
4)Η ένταση του μαγνητικού πεδίου στο εσωτερικό σωληνοειδούς έχει μέτρο που είναι μεγαλύτερο κοντά στις σπείρες απ ότι κοντά στον άξονα του(σ/λ και γιατί; )
5)Ο βόρειος πόλος μιας μαγνητικής βελόνας προσανατολίζεται προς το α)βόρειο γεωγραφικό πόλο της Γης β)το βόρειο μαγνητικό πόλο της Γης γ)το νότιο μαγνητικό πόλο της Γης (ποια είναι η σωστή και γιατί; )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.