faber
Νεοφερμένος
Θα έπρεπε να τον σεβαστεί, γιατί είχε τα διπλά της χρόνια. Αντ' αυτού του έβγαλε γλώσσα...
Δεν τα τρώω τα ψάρια, μόνο καμιά γλώσσα, άμα τύχει...
Ωραίο το χτεσινό πάρτυ. Ήπιαμε όμως πολύ... σήμερα η γλώσσα μου είναι σαν τσαρούχι
Είσαι πολύ αχάριστος, του είπα, εμένα μου βγαίνει η γλώσσα όλη μέρα στο τρέξιμο κι εσύ αραχτός στον καναπέ με την εφημερίδα...
Δεν μπορείς να κρατήσεις μυστικό, έτσι; σε τρώει η γλώσσα σου
Η γλώσσα μου δέθηκε κόμπος μπροστά στο διευθυντή
Μπορείς να καταλάβεις πολλά από τη γλώσσα του σώματος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lola_29
Νεοφερμένος
Αν κάποιος έχει διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο του Γιώργου Θεοτοκά, θα ήθελα λίγη βοήθεια σε κάποια σημεία.
- Ποια είναι η αρχική κατάσταση;
- Πώς διαμορφώνονται οι σχέσεις μεταξύ των ηρωών; Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες φωτίζουν πλευρές της προσωπικότητας του κεντρικού ήρωα;
- Παρουσίαση της τελικής κατάστασης των ηρώων.
- Παρουσίαση των άλλων προσώπων του έργου-η σχέση τους με τον βασικό ήρωα του έργου (πρόσωπα φιλικά ή εχθρικά απέναντι του).[μόνο τα βασικά]
- Γλώσσα και ύφος κειμένου.
- Αφηγηματικοί τρόποι-εκφραστικά μέσα.
Έχω βρει κάποιες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα,αλλά θέλω οι απαντήσεις μου να είναι σουπερ ολοκληρωμένες...Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθειά σας!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Z0z0
Νεοφερμένος
Σας παρακαλώ είναι ανάγκη, μπορεί κανείς να μου δώσει κάποια σχόλια (γλώσσα, ύφος, θέμα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο...) για το κείμενο στη σελίδα 177? (ένα ποίημα του Εμπειρίκου είναι)
Plzz είναι ανάγκη...
Timmy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Guest 045911
Επισκέπτης
Η γλώσσα του ποιήματος είναι η χυμώδης, επιβλητική και λυρική δημοτική με στοιχεία καθαρεύουσας.
ii) Ύφος / Mορφή του έργου
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το υψηλό ποιητικό ύφος του έργου, που εκφράζει έντονα τη συναισθηματική φόρτιση του ποιητικού
υποκειμένου με τη χρήση πληθώρας επιθέτων.
iii) Σχήματα λόγου
Μεταφορές: «αγαλματώδη παρουσία», «ένθερμον αναμόχλευσιν»,
«το σεσημασμένον δέρας της υπάρξεώς μας».
Σχήμα άρσης και θέσης: «Σκοπός της ζωής μας δεν είανι η χαμέρ-
πεια»..., «Σκοπός της ζωής μας είναι η αγάπη».
Επαναλήψεις: «Σκοπός της ζωής μας»
Οξύμωρο: «η ατελεύτητη μάζα μας».
LENIAGEOR
Νεοφερμένος
freedom8
Νεοφερμένος
Οι εξετάσεις ξεκινούν στα μέσα του Μάη και τελειώνουν για εσάς τα παιδιά της πρώτης 13 Ιουνίου.Πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις δίνεται στους μαθητές μια εβδομάδα και κάτι μέρες για να προετοιμαστούν. Συνήθως ξεκινάς με κάτι δύσκολο όπως τα αρχαία και η ιστορία που χρειάζεται να μάθεις πολλά...Επειδή δεν γίνεται να δίνουμε εξετάσεις τις ίδιες μέρες με τις πανελλαδικές, στην αρχή δίνουμε 2 μαθήματα την εβδομάδα και μετά κανονικά μέρα παρά μέρα και στα εύκολα μαθήματα προς το τέλος και κάθε μέρα.Καλή οργάνωση χρειάζεται και μην αγχώνεσαι ένας μήνας είναι θα περάσει..Πάω Α Γυμνασίου και θα ήθελα (ίσως οι μεγαλύτεροι) να μου πείτε γνωρίζετε πότε περίπου ξεκινούν οι τελικές εξετάσεις; Δίνεται επαρκής χρόνος για διάβασμα όταν φτάσουν οι εξετάσεις; Θα ήθελα να μου πείτε τις εμπειρίες σας, θα δίνουμε κάθε μέρα από ένα μάθημα ή 2-3 την εβδομάδα;
Ο. Χρυσοστόμου
Νεοφερμένος
klarita
Νεοφερμένος
Δεν ξέρω...καμιά βοήθεια πλζ!
βοήθεια κάποιος βρε παιδιά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna15
Νεοφερμένος
Σας παρκαλώ βοηθήστε με
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Έχει και άλλο;
Drama Prinzessin
Περιβόητο μέλος
Drama Prinzessin
Περιβόητο μέλος
Λογικά τα προτερήματα των αντρών
1. Μυϊκή δύναμη
2. Βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά (με την έννοια ότι είναι επιφυλακτικοί στην πρόσληψη μιας γυναίκας που επρόκειτο να γίνει και μάνα)
3. Θεωρητικά αν και έχουμε ισότητα οι άνδρες κυριαρχούν στις υψηλόβαθμες θέσεις.
4. Κατακλύζουν το χώρο της πολιτικής
Χμ αν σκεφτώ και άλλα θα σου πω.
Drama Prinzessin
Περιβόητο μέλος
Δεν ξέρω, πολύ γενικό το ερώτημα, επέλεξε τι σου αρέσει...
Avengeil
Νεοφερμένος
Άντε και καλή αρχή..!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.