cha0s
Περιβόητο μέλος
Κάτω στο βιβλίο γράφει πχ "Αυτό συναντάται και στους ελεύθερους πολιορκημένους, ερωφίλη, ερωτόκριτο κ.α" στον Κρητικό.
Αυτά τα στοιχεία σε ποιες περιπτώσεις τα εντάσσουμε σε μια απάντηση;
Ευχαριστώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θεμιστοπόλος
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχω μια απορία:
Κάτω στο βιβλίο γράφει πχ "Αυτό συναντάται και στους ελεύθερους πολιορκημένους, ερωφίλη, ερωτόκριτο κ.α" στον Κρητικό.
Ευχαριστώ
Στην περίπτωση που θα σε ρωτήσουν για τη διακειμενικότητα. Ωστόσο, αν μόνος σου αντιληφθείς ότι θα ήταν καλό να τα εντάξεις κάπου, πράττεις ανάλογα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Στην περίπτωση που θα σε ρωτήσουν για τη διακειμενικότητα. Ωστόσο, αν μόνος σου αντιληφθείς ότι θα ήταν καλό να τα εντάξεις κάπου, πράττεις ανάλογα.
merci beaucoup pour reponse
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος
Εαν ρωτησουν για τις επιρροες του κρητικου και να δειξεις στοιχεια που τους αποδεικνυουνΕχω μια απορία:
Ευχαριστώ
Σκάρλετ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα στοιχεία της γλώσσας δεν τα γράφεις σε ερωτήσεις εκφραστικών μέσων. Ή η ερώτηση θα σου ζητά ξεκάθαρα να γράψεις για τη γλώσσα (επιρροές, ιδιοτυπίες κ.ο.κ.), ή, έστω, τα γράφεις στις αφηγηματικές τεχνικές. Ποτέ σε ερωτήσεις εκφραστικών μέσων. Μόνο στο ύφος μπορείς να αναφερθείς, και αυτό να το κάνεις συνοπτικά κι όχι εκτεταμένα.
Ειδικά όπως στην περίπτωση του Βιζυηνού που οι διάλογοί του εν αντιθέσει με την υπόλοιπη αφήγηση είναι σε δημοτική, δεν θα αποτελούσε εκφραστικό στοιχείο και η γλώσσα? Αφού εκφράζεται μια σκοπιμότητα. Όπως π.χ η ρεαλιστικότητα που προσδίδεται στο διήγημα, μαζί με τους θρακιώτικους ιδιωματισμούς.
DrHouse
Διάσημο μέλος
Ιστορικός ενεστώτας=δραματικός ενεστώτας
Με καλυψε ο δικηγορος.Δεν τα γραφεις ποτε τα στοιχεια της γλωσσας σε παρομοιες ερωτησεις.
Σκάρλετ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Με καλυψε ο δικηγορος.Δεν τα γραφεις ποτε τα στοιχεια της γλωσσας σε παρομοιες ερωτησεις.
Το δεύτερο το δέχομαι. Την παράθεση στον ενεστώτα δεν κατάλαβα γιατί την έκανες!!!
Go_for_it!
Δραστήριο μέλος
Σκάρλετ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στον Κρητικό, έχει το σχολικό βιβλίο κανένα σχόλιο για τον επιθανάτιο σπασμό της κόρης;
Τι εννοείς με ''επιθανάτιο σπασμό''?
cha0s
Περιβόητο μέλος
Τι εννοείς με ''επιθανάτιο σπασμό''?
όμως κοντά στην κορασιά, που μ' έσφιξε κι εχάρη
Εγώ πάντως το έχω δει ως "επιθανάτιο σκίρτημα" ή "επιθανάτιος ρόγχος" της κοπέλας
Δε νομίζω.Στον Κρητικό, έχει το σχολικό βιβλίο κανένα σχόλιο για τον επιθανάτιο σπασμό της κόρης;
ΨΑΡΑΚΙ1993
Πολύ δραστήριο μέλος
όμως κοντά στην κορασιά, που μ' έσφιξε κι εχάρη
Εγώ πάντως το έχω δει ως "επιθανάτιο σκίρτημα" ή "επιθανάτιος ρόγχος" της κοπέλας
Δε νομίζω.
η κινηση της κοπελας να ηταν απλος ο επιθανατιος ρογχος εχει δικιο
Σκάρλετ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στο τέλος του βιβλίου των κειμένων, στα σχόλια που έχει για τον Κρητικό, στις ερμηνείες που υπάρχουν για τη Φεγγαροντυμένη, θίγεται και το θέμα του ''επιθανάτιου σπασμού''. Καθώς μια από τις ερμηνείες αναφέρει πως αν δεχθούμε πως τη στιγμή που η κοπέλα έσφιξε τον Κρητικό ξεψύχησε, τότε μπορούμε εύλογα να υποθέσουμε πως η Φεγγαροντυμένη ίσως είναι η ψυχή της νεκρής κοπέλας.Στον Κρητικό, έχει το σχολικό βιβλίο κανένα σχόλιο για τον επιθανάτιο σπασμό της κόρης;
Go_for_it!
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ
Σκάρλετ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οι πανελλήνιες έπονται.Νομίζω ότι αυτό είναι. (Γράψαμε σήμερα διαγώνισμα στον Κρητικό, τελικά δε χρειάστηκε)
Ευχαριστώ
fockos
Επιφανές μέλος
cha0s
Περιβόητο μέλος
παιδια βοηθεια ..3ερετε δεν παω φροντ και δεν εχω και τοσο καλη σχεση με την λογοτεχνια ..μας εχει βαλει μια ερωτηση στη λογοτεχνια πανω στο αμαρτημα της μητρος ..:''με ποιο τροπο(με εκφραστικα μεσα) παρουσιαζει την επειδινωση της αρρωστιας της αννιως και τι πετυχαινει ο αφηγητης ".. μπορειται να μου την αναλυσετε??
Μέσα απο το μοτίβο της επιδείνωσης (με φράσεις όπως "η κατάσταση της αννιως ολοενα εδεινούτο" - επαναλαμβάνεται παραλλαγμένη)
Το μοτίβο βοηθά τους αναγνώστες να δουν την πορεία της ασθενειας της αννιως μεσα απο τις διαδοχικές φάσεις της και να παρακολουθήσουν την ενεργοποίηση της μητερας και τη ληψη μετρων στα οποια προβαίνει προκειμένου να αντιμετωπίσει την αρρώστια...
κατι τέτοιο....
Θεμιστοπόλος
Πολύ δραστήριο μέλος
παιδια βοηθεια ..3ερετε δεν παω φροντ και δεν εχω και τοσο καλη σχεση με την λογοτεχνια ..μας εχει βαλει μια ερωτηση στη λογοτεχνια πανω στο αμαρτημα της μητρος ..:''με ποιο τροπο(με εκφραστικα μεσα) παρουσιαζει την επειδινωση της αρρωστιας της αννιως και τι πετυχαινει ο αφηγητης ".. μπορειται να μου την αναλυσετε??
Απ' ό,τι θυμάμαι, με το μοτίβο της επιδείνωσης. Το χρησιμοποιεί επανειλημμένα και σταδιακά-σε αναλογία με την κατάσταση της Αννιώς. Επιτυγχάνει να εντείνει το αίσθημα αγωνίας των αναγνωστών, να ξεδιπλώσει με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμεί την πλοκή του έργου του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κρατά καθηλωμένους τους αναγνώστες.
fockos
Επιφανές μέλος
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος
ειναι το λεγομενο Leitmotiv,το μοτιβο επιδεινωσης της καταστασης της αννιως και ειναι 5 φρασεις αν θυμαμαι καλα,αναφερει την αναποτελεσματικοτητα του προηγουμενου μεσου θεραπειας και προμηνυει εναν ακομα τροπο αντιμετωπισης της αρρωστιας,σε πολυ γενικες γραμμες αυτα θελουν αναπτυξη ομωςΜέσα απο το μοτίβο της επιδείνωσης (με φράσεις όπως "η κατάσταση της αννιως ολοενα εδεινούτο" - επαναλαμβάνεται παραλλαγμένη)
Το μοτίβο βοηθά τους αναγνώστες να δουν την πορεία της ασθενειας της αννιως μεσα απο τις διαδοχικές φάσεις της και να παρακολουθήσουν την ενεργοποίηση της μητερας και τη ληψη μετρων στα οποια προβαίνει προκειμένου να αντιμετωπίσει την αρρώστια...
κατι τέτοιο....
cha0s
Περιβόητο μέλος
Στη σελίδα 21 του Κρητικού, έχει ενα σχόλιο και γράφει τον εξής όρο «χριστιανικός ανιμισμός»
Μπορείτε να μου τ εξηγήσετε με λίγα λόγια; Ευχαριστώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.