alchemia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απο την πλευρα ΔΓ φερουμε 2 ευθειες ΔΕ και ΓΕ ετσι ωστε γων ΕΔΓ=ΕΓΔ=15 μοιρες
Να δειχθει οτι ΑΒΕ ισοπλευρο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Searcher
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
p@g
Εκκολαπτόμενο μέλος
alchemia
Εκκολαπτόμενο μέλος
djimmakos
Διάσημο μέλος
Γρήγορη σκέψη (aka δεν ξέρω αν λύνεται έτσι)..
Φέρνουμε τη μεσοκάθετο του ΑΒ που περνάει από το Ε. (το ΑΒΕ είναι ισοσκελές, εύκολα το δείχνουμε με μια σύγκριση). Τότε οι γωνίες ΔΕΜ και ΜΕΓ (μ μέσο του ΑΒ) είναι από 105 η καθεμία. Η μεσοκάθετος όμως είναι και διχοτόμος. Άρα αρκεί με κάποιο τρόπο να δείξουμε ότι η γωνία ΑΕΜ ( ή ΒΕΜ) είναι 30 μοίρες (ορθογώνια τρίγωνα μυρίζομαι).
Τέλος πάντων, αυτό ήταν μια γρήγορη σκέψη. Τρέχω να διαβάσω Ιστορία γιατί έχω βάλει στοίχημα και δε θέλω να το χάσω :p
k@terin@ st@rsky
Νεοφερμένος
κατι γινετε με την μεσοκαθετοσ και με τησ γωνιες
τεσπα παω κι εγω να διαβασω γιατι γραφω μεθαυριο
και λυστε μπορει να πεσει ..........ευχαριστωω
ααααααα παιδια εγω γραφω την τριτη και ειμαι πολύ αγχωμένη
μακαρι να γραψω καλα....:emm:
alchemia
Εκκολαπτόμενο μέλος
k@terin@ st@rsky
Νεοφερμένος
georg13pao
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έστω a η πλευρά του τετραγώνου.
Φέρνουμε τις παράλληλες προς τις πλευρές από το Ε και αποδεικνύουμε ότι η κάθετη είναι μεσοκάθετος και ότι ΑΕ=ΕΒ.
Επίσης:
άρα
Δηλαδή ω=30 μοίρες, άρα η συμπληρωματική της 60 μοίρες, κλπ.
13diagoras
Δραστήριο μέλος
μαλλον υπαρχουν κι αλλοι τροποι λυσης της ασκησης θα την δω και ισως ανεβασω μια αυριο..
alchemia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν θελω να βαλω την λυση, μιας και μπορει καποιος να θελει να ασχοληθει
Θα δωσω αλλη μια ασκηση που με δυσκολεψε καπως
Εχουμε τριγωνο ΑΒΓ ισοσκελες(ΑΒ=ΑΓ) με γωνια Α ιση με 20 μοιρες.
Πανω στην πλευρα ΑΓ περνουμε τμημα ΑΔ ισο με ΒΓ.
Να αποδειχτει οτι η γωνια ΑΒΔ ειναι ιση με 10 μοιρες.
djimmakos
Διάσημο μέλος
ntonebts
Εκκολαπτόμενο μέλος
https://rapidshare.com/files/245150183/__963___940___961___969___963___951_0002.jpg.html
dannaros
Πολύ δραστήριο μέλος
οπότε έχουμε ΑΕ=ΒΕ, που σημαίνει ότι το ΑΕΒ είναι ισοσκελές...
-----------------------------------------
τώρα αν Ε εσωτερικό σημείο του τετραγώνου ισχύει η σύγκριση των ίδιων τριγώνων ΑΓΕ και ΒΕΔ μόνο που ΕΓΑ=ΕΔΒ=90-15=75 μοίρες
ελπίζω να έγινα σαφής
alchemia
Εκκολαπτόμενο μέλος
ntonebts
Εκκολαπτόμενο μέλος
dannaros
Πολύ δραστήριο μέλος
από την τριγωνομετρία
τώρα έστω Μ το μέσον της ΑΒ. το ΜΕ=
(από πυθαγόρειο στο ΑΒΕ τρίγωνο και R η πλευρά του τετραγώνου)
τώρα έστω ότι Ν το μέσον της ΓΔ. ΝΕ=ΜΝ-ΜΕ=
Τώρα
αφού βρήκαμε και στα δύο το ίδιο αποτέλεσμα σημαίνει ότι είναι ισόπλευρο. άμα δεν καταλαβαίνει κάποιος την σκέψη αυτού του τρόπου, ας μου το επισημάνει, για να τον εξηγήσω καλύτερα...
(cos=συνημίτονο, sin=ημίτονο, tan=εφαπτομένη)
alchemia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ατοπο και παλι ατοπο, σε 1 λεπτο το πολυ εχεις τελειωσει!!!!
kvgreco
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πρέπει να πείς ότι το Ε είναι εσωτερικό σημείο του τετραγώνου, γιά να μην παιδεύονται άδικα όσα παιδιά σχηματίσουν τις γωνίες εξωτερικά.Εστω τετραγωνο ΑΒΓΔ
Απο την πλευρα ΔΓ φερουμε 2 ευθειες ΔΕ και ΓΕ ετσι ωστε γων ΕΔΓ=ΕΓΔ=15 μοιρες
Να δειχθει οτι ΑΒΕ ισοπλευρο.
k@terin@ st@rsky
Νεοφερμένος
επεσε το οτι αβγ=180μιρεσ
επισης οτι η Γεξωτερική γωνια ειναι ηση με Α+Β εσωτερικεσ του τριγώνου
για 2 θεμα ειχαμε σωστό ,λάθος και να δείξουμε το θεώριμα με τα εφαπτόμενα τμήματα ......τα αλλα δεν τα θυμάμαι
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 35 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.