Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος

Η βιολογια γενικης φετος δεν εχει κοινα στοιχεια, αντε 2-3 μονο κι αυτα μικρης σημασιας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
costas93
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eileen
Τιμώμενο Μέλος

εξάλλου, η Βιολογία, όπως και η ιστορία, βγαίνει σε ένα καλοκαίρι... εγώ αυτό θα κάνω για να είμαι σίγουρη... θα βγάλω την ιστορία το καλοκαίρι, και μετά θα κάνω συνέχεια επαναλήψεις!!!!
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Η βιολογία κατ δύσκολα βγαίνει σε ένα καλοκαίρι,μόνο αν δεν ασχολείσαι με κανένα άλλο μάθημα και πάλι δύσκολα.
chris_90
Διάσημο μέλος

Εγω τα μπερδευα παντως και τα μπερδευω ακομα. Μου τα εξηγουν, τα θυμαμαι για καμια βδομαδα και μετα παλι κενο.Για την κατεύθυνση χρειάζεται,επειδή κάποια πράγματα όπως η μείωση και η μίτωση θεωρούνται διδαγμένα.

Στελιος-MILAN
Νεοφερμένο μέλος

arti
Νεοφερμένο μέλος

Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

nymphadora
Νεοφερμένο μέλος

Πάντως πιστεύω ότι αν προσέχει κανείς στην παράδοση δεν χρειάζεται και πολύ δουλειά στο σπίτι...
Ειρηνάκι
Εκκολαπτόμενο μέλος

Nαι σωστά,αλλά μετά βέβαια συναντάς κ καινούρια πράγματα(πρωτείνες,μακρομόρια,δομή DNA κλπ),αλλά στην ουσία τα περισσότερα έχουν σχέση με τη δομή του κυττάρου κ δεν είναι σημαντικά για τη γ..όσον αφορά τη βιολογία επιλογής στη β,επεισή προσωπικά την έχω επιλέξει κ ξέρω,είναι αρκετά πιο δύσκολη(ασχολείται με τα όργανα,συστήματα,ιστούς κλπ) κ μερικά πράγματα θα τα συναντήσουμε στη βιολογία της γ!!Κατα την ταπεινή μου γνώμη, κι απο το λίγο που έχω δει, διότι δυστυχώς μόνο ένα μάθημα έκανα στη Βιολογία, λίγο πολύ τα έχουμε ξαναδει αυτά... ειδικά το κύτταρο έχουμε βαρεθεί να το βρίσκουμε μπροστά μας...
Πάντως πιστεύω ότι αν προσέχει κανείς στην παράδοση δεν χρειάζεται και πολύ δουλειά στο σπίτι...
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Eίναι λίγο.Αν πας και δεν ξέρεις τα βασικά τουλάχιστον δεν πρόκειται να καταλάβεις τίποτα.Nαι σωστά,αλλά μετά βέβαια συναντάς κ καινούρια πράγματα(πρωτείνες,μακρομόρια,δομή DNA κλπ),αλλά στην ουσία τα περισσότερα έχουν σχέση με τη δομή του κυττάρου κ δεν είναι σημαντικά για τη γ..
Μα γιατί είστε τόσοι σίγουροι για την αχρηστία του μαθήματος;Είναι πιο σημαντικό από όλα τα μαθήματα της κατεύθυνσης,το έχω ξαναπεί.Φτάνει η παραπληροφόρηση.
nymphadora
Νεοφερμένο μέλος

Μάλλον τα καινούργια πράγματα "καπακώνουν" τα παλιά... δεν γνωρίζω και πολλά περι του θέματος... σκέψου όμως, τώρα στην άλγεβρα κάνουμε τριγωνομετρία... δεν έχει καμια σχέση με ότι μαθαίναμε μέχρι τώρα, αν εξαιρέσεις μερικές βδομάδες που είχαμε αφιερώσει στο γυμνάσιο... αν δεν ξέρεις όμως διαίρεση, μπορείς να κάνεις τριγωνομετρία? που θέλω να καταλήξω... αν δεν γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα, όσο άσχετα κι αν σου φαίνονται, δεν μπορείς να προχωρήσεις...Nαι σωστά,αλλά μετά βέβαια συναντάς κ καινούρια πράγματα(πρωτείνες,μακρομόρια,δομή DNA κλπ),αλλά στην ουσία τα περισσότερα έχουν σχέση με τη δομή του κυττάρου κ δεν είναι σημαντικά για τη γ..όσον αφορά τη βιολογία επιλογής στη β,επεισή προσωπικά την έχω επιλέξει κ ξέρω,είναι αρκετά πιο δύσκολη(ασχολείται με τα όργανα,συστήματα,ιστούς κλπ) κ μερικά πράγματα θα τα συναντήσουμε στη βιολογία της γ!!
costas93
Νεοφερμένο μέλος

:nono:Eίναι λίγο.Αν πας και δεν ξέρεις τα βασικά τουλάχιστον δεν πρόκειται να καταλάβεις τίποτα.
Μα γιατί είστε τόσοι σίγουροι για την αχρηστία του μαθήματος;Είναι πιο σημαντικό από όλα τα μαθήματα της κατεύθυνσης,το έχω ξαναπεί.Φτάνει η παραπληροφόρηση.
Όπου γράφεις λες ότι τα μαθήματα της κατεύθυνσης δεν χρειαζονται περισσότερο απο κάποια της γενικής...ε λοιπόν κάνεις λάθος γιατί στα μαθήματα κατεύθυνσης ο μαθητής μαθαίνει να λύνει ασκήσεις και να σκέφτεται(αναπτύσσει μια επαφή)... όσο παράξενο και να σου φαίνεται μπορεί η ύλη της Τρίτης να μην έχει πολύ σχέση αλλά μετράει η εμπειρία κάποιου στο εκάστοτε αντικείμενο...

Iliaso
Περιβόητο μέλος

Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Όχι από κάποια της γενικής,για τη βιολογία μιλούσα.Δεν είπα πως δεν χρειάζονται σε μικρό βαθμό,αλλά συγκριτικά με τη βιολογία γενικής είναι λιγότερο χρήσιμα.Αν πας γ λυκείου και δεν ξέρεις τα βασικά αυτού του μαθήματος,κυρίως το πρώτο κεφάλαιο και τη μίτωση-μείωση από το τελευταίο τότε θα ειναι πάρα πολύ δύσκολο να καταλάβεις τη βιολογία κατεύθυνης της γ.Εγώ που τα τελευταία δεν τα διάβασα έπρεπε να κάτσω να τα ξανακάνω από την αρχή το καλοκαίρι για να μπορέσω να καταλάβω μισή σελίδα του βιβλίου.Η εμπειρία άλλωστε μετράει και στη βιλογία,αν έχεις τριβή με το μάθημα θα το κατανοείς πιο εύκολα.Οπότε το μάθημα δεν είναι άχρηστο,είναι τουλάχιστον το ίδιο χρήσιμο με τα μαθήαμτα της κατεύθυνσης.:nono:
Όπου γράφεις λες ότι τα μαθήματα της κατεύθυνσης δεν χρειαζονται περισσότερο απο κάποια της γενικής...ε λοιπόν κάνεις λάθος γιατί στα μαθήματα κατεύθυνσης ο μαθητής μαθαίνει να λύνει ασκήσεις και να σκέφτεται(αναπτύσσει μια επαφή)... όσο παράξενο και να σου φαίνεται μπορεί η ύλη της Τρίτης να μην έχει πολύ σχέση αλλά μετράει η εμπειρία κάποιου στο εκάστοτε αντικείμενο...![]()
Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος

Σε μας, ο καθηγητής, αφού παρέδωσε το πρώτο κεφάλαιο, πήγε κατευθείαν στο 4ο, που περιλάμβανε αντιγραφή, και γονιδιακή έκφραση, κλπ, επειδή αυτό είναι το 2ο κεφάλαιο στη Βιολογία Κατεύθυνσης της γ', μόνο που είναι πιο απλοϊκά ανελυμένο. Ωστόσο, χρειάζεται να ξέρεις τα βασικά. Το πρώτο κεφάλαιο στη Β', που αναφερει την πρωτεΊνη και τη δομή της, είναι πολύ σημαντικό (βλέπε δευτεροταγή δομή ξέρω 'γω, η οποία αναφέρεται στο πρώτο κεφάλαιο της κατεύθυνσης.)΄Περιλμβάνονται έννοιες που πρέπει να γνωρίζεις οπωσδήποτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος

ΧΑ!

babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος

Του: Κατσουλας Χαράλαμπος εκδ.Βολονακη, είναι καλό?
alex92
Νεοφερμένο μέλος

Για πείτε για κανένα βοήθημα Βιολογίας Β Λυκείου(Γενικής, όχι επιλογής)...
Του: Κατσουλας Χαράλαμπος εκδ.Βολονακη, είναι καλό?
Δεν χρειάζονται βοηθήματα για τη Βιολογία Β' Λυκείου, γιατί είναι ένα αρκετά εύκολο μάθημα και οι ακήσεις είναι μετρημένες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρεις καλά τη θεωρία για να λύσεις ασκήσεις. Δε θέλουν και τίποτα τρομερές μεθόδους ούτε δύσκολους υπολογισμούς.
Τώρα όσον αφορά το κατά πόσο χρειάζεται η Βιολογία Β' Λυκείου σε έναν της Θετικής Γ' Λυκείου, στην Β' έχει κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις που χρειάζονται στην Γ', αλλά τα περισσότερα τα αναφέρει ξανά το βιβλίο. Η Βιολογία κατεύθυνσης της Γ' έχει πολλά κοινά με τη Βιολογία της Γ' Γυμνασίου, οπότε προτείνω σε όποιον ξέρει στα σίγουρα ότι θέλει να ακολουθήσει Θετική στο Λύκειο να pay attention την ώρα του μαθήματος!

Ιορδάνης40842
Νεοφερμένο μέλος

Η Βιολογία της Β' Λυκείου δεν σχετίζεται με της Γ'...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.