george_k214
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ntina90
Νεοφερμένος
Δείτε λίγο μια ερώτηση ψιλο κρίσεως που μου έβαλε χθές σε ένα διαγώνισμα ο καθηγητής μου στο φροντ:"Οι περισσότερες από τις μεταλλάξεις που είναι υπεύθυνες για την ασθένεια της β θαλασσαιμίας παρατηρούνται σε περιοχές του γονιδίου όπως ο υποκινητής,η 5' αμετάφραστη και τα εσώνια.Γιατί πιστεύετε οτι συμβαίνει αυτό/Πώς εξηγείται αυτό?"
πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω..!!αν σου πει βαλε την απαντηση γιατι ειμαι πολυ περιεργη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
george_k214
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ενω πχ στη δρεπανοκυτταρική επιβάλλεται να γίνει η μετάλλαξη σε εξώνιο(οπως γνωρίζουμε άλλωστε) αφού παράγεται β πολυπεπτιδική αλυσίδα η οποία όμως είναι τροποποιημένη!
mangkac
Εκκολαπτόμενο μέλος
bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεία χαρά!!.. Είναι το πρώτο μου πόστ αν και παρακολουθώ καίρο το φόρουμ αλλά βαριόμουν να γράψω κάτι.. τεσπα.. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω (αν και δεν έχει σημασία) είναι αν γράφετε τον μονοϊβριδισμο στις ασκήσεις του μέντελ εμφανίζοντας το τετράγωνο του punnett στο τετράδιο σας ή τον κάνετε στον "αέρα".. Εντάξει για τον δυιβριδισμο όλοι το κανουν φαντάζομαι γιατι δεν προκυπτει εύκολα... Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός..:what:
Kατάλαβα τι εννοείς. Εμάς μας είπαν ακόμα κι αν είναι ότι πιο απλό να το γράφουμε για να φαίνονται οι γαμέτες και η διασταύρωση.
Alxnks
Νεοφερμένος
Alxnks
Νεοφερμένος
mangkac
Εκκολαπτόμενο μέλος
Alxnks
Νεοφερμένος
In Flames
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι και εγω ετσι το κανω, απλα οι περισσοτεροι που ξερω μου λενε οτι ειναι υπερβολη γιαυτο δεν το κανουν και ειδικα στα γεν.δεντρα που εχει και πολλες... Ευχαριστω παντως..
βλακεια που δεν το γραφουν, μερικα δευτερολεπτα υποθεση ειναι, ειναι κατι απλο, βοηθητικο και στην τελικη δειχνεις οτι ξερεις πως προκυπτουν οι συνδυασμοι στην παραγωγη γαμετων.
Καλο ειναι να το γραφεις, νομιζω ειναι το πλεον αυτονοητο. Παντα το γραφω εγω προσωπικα.
γενεαλογικα δεντρα, οποιαδηποτε διασταυρωση ακομη και σε ασκησεις του στυλ "Με μια διασταυρωση πηραμε τοσους απογονους με αυτο το χαρακτηριστικο, τοσους με εκεινο κτλ κτλ" που ζητανε γονοτυπους γονεων (συνηθως) και τροπο κληρονομησης, παρουσιαζω στο τελος την διασταυρωση και πως προκυπτουν οι συνδυασμοι με το Punnett. Γιατι να μην το κανεις? δεν εχεις να χασεις τιποτα..αντιθετως.
-IFGN
chris_90
Διάσημο μέλος
rolingstones
Πολύ δραστήριο μέλος
Τζίνα
Νεοφερμένος
paganini666
Δραστήριο μέλος
cheery
Πολύ δραστήριο μέλος
Που λέει για τετραγωνο?
Δεν πρέπει να ναι και λάθος αυτό που λές αλλά δεν ξέρω αν έχει νοημα να γραφες 2 φορές τον ίδιο γαμέτη.
genetics_75
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κατι ασχετο:Ολοι ξερουμε οτι αν ενας γονεας εχει το ιδιο αλληλομορφο 2 φορες τοτε μπορουμε να βαλουμε μονο το ενα στο Punnet και να προκύψει το ίδιο.Ειναι σωστο συμφωνα με το σχολικο ή θα πρεπει να γραφουμε το καθε αλληλομορφο ξανα οσο βαρετο κιαν ειναι (για να γινει τετραγωνο και οχι ορθογωνιο του Punnet)
ναι μερικές φορές βασανίζω και εγώ το μυαλό μου με τέτοιες απορίες!!!
βασικά είτε το βάλεις είτε δεν το ξαναβάλεις η ιδια αναλογία θα βγει , γιατι αν το ξαναγράψεις ειναι σα να πολλαπλάσιάζεις την πιθανότητα με τον ίδιο αριθμό,....δοκιμασε το σε ενα παράδειγμα και θα δείς!!
panagiotis..A
Εκκολαπτόμενο μέλος
Rinoula_
Νεοφερμένος
Το πρόβλημα μου είναι ότι λύνοντάς τη με τη δική μου λογική,βρίσκω άλλο αποτέλεσμα από αυτό που θα έπρεπε,χωρίς όμως να βρίσκω κάτι "παράλογο" στον τρόπο που το κάνω... Επειδή υπάρχει και μια πιθανότητα να μην το κάνω εγώ το λάθος,θα ήθελα αν μπορεί κάποιος/κάποια,να μου πει πώς θα την έλυνε αυτός/αυτή... Ευχαριστώ
bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 237 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- jellojina
- lyfestyle.123
- suaimhneas
- Corfu kitty
- F1L1PAS
- BatGuin
- nearos
- Μήτσος10
- Reader
- Hased Babis
- jYanniss
- Nala
- ch2006
- Kate1914
- Ryuzaki
- Than003
- bboys
- Joji
- Helen06
- ειδήμων
- Mariahj
- panosT436
- Maynard
- sofia07
- georgetherrr
- Panatha mono
- Αντωνία
- pnf292
- Magigi
- GiannisM
- STRATOSZAX
- fmarulezkd
- MrDna
- kalhkardia
- despoina13
- marikakitsou16
- ioanna2007
- thepigod762
- donut_daddy
- GV221
- ikigai
- Indecisive2
- DetectiveAgg
- Enhypen
- kiyoshi
- BiteTheDust
- Marianna.diamanti
- gzois
- math2arch
- Kostas4719
- Basiliki.kiki
- kostasst
- Sotiris.Y
- neurogirl
- Angelikavatzo
- phleidhs
- Giorgkalo
- Startx0
- dsmir
- BillyTheKid
- Scandal
- Χρήστος2006
- bill11
- Γιώργος μεγ
- carnage
- Sofos Gerontas
- Μιχαήλ
- sophiaa
- Human being
- eukleidhs1821
- Xara
- Lifelong Learner
- elenitren
- asia
- evaggelia anna
- penelopenick
- ev26
- spring day
- Ness
- beckyy
- user-2
- Lia 2006
- denjerwtithelwhelp
- Aristides Pap
- KOSTASSSSSSSSSSSSSSS
- xrisamikol
- xristosgkm
- Olakalamallon
- Abiogenesis
- Pharmacist01
- Billprs
- koukdespoina2004
- το κοριτσι του μαη
- tsiobieman
- Damienollo
- indig0
- ioanna06
- menual
- Unboxholics
- PanosBat
- oups
- mermaid89
- Nic Papalitsas
- nucomer
- marioushi
- constansn
- Santra_
- P.Dam.
- Sherlockina
- Drglitterstar
- Eirinakiii8
- Peter Pan13
- tapeinoxamomilaki
- margik
- Georgek7
- anakiriak@yahoo
- J.Cameron
- cinnamongirl
- Marple
- francies_nolan
- Ioanna98
- kost28
- georgios03
- ladybookworm
- SlimShady
- KingPoul
- effiee
- Markos
- Nikoleta_Giann
- george777
- 2005
- Kitana
- Mammy Nun
- Citylights
- Miranda32
- elena16
- theodoraooo
- Katsir
- KaterinaL
- augustine
- SKG
- nimbus
- Anonymous0
- alpha.kappa
- Dion G.
- Πα.Κ
- Nikoletaant
- Gxatzis
- Ameliak
- bruh_234
- Johnman97
- adonman
- emilyfan85
- angeloskar
- Johanna Mark
- Alexandraaaaa
- Mariaathens
- T C
- fockos
- _Aggelos123
- Theodora03
- BioChemical
- calliope
- Nefh_
- Anxious
- Idontknoww
- Georgekk
- Hera167
- Alexandros36k
- Sarantis_Ts
- StudyFreak04
- Dimitris9
- igeorgeoikonomo
- sofiannam
- Cortes
- βάτραχος
- Keeell
- totiloz
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.