ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christina.maria
Δραστήριο μέλος
Προσωπικά εγώ δεν καταλαβα τίποταΠροϊδεασμός δεν θυμάμαι αλλά προΪκονομία είναι όταν ας πούμε, λέει κάτι ο ποιητής σε κάποια ραψωδία, όπως πχ, δεν ήξερε ότι τον περιμένει η τιμωρία του θεού, και σε επόμενη ραψωδία όντως γίνεται αυτό.. Δηλαδή προϊκονομεί κάτι που θα γίνει όντως μετά.. Κατάλαβες?
Προϊδεασμός είναι η αναφορά από τον ποιητή γεγονότων που θα συμβούν αργότερα.Eυχαριστώ. Καποιος αλλος; Τεσπα θελω και τη διαφορα τους.
Προοικονομία είναι η φροντίδα του ποιητή να θέτει τις προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι , να προετοιμάζει δηλαδή από πριν όσα θα ακολουθήσουν.
Η διαφορά πιστεύω είναι ευνόητη...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
maria....
Πολύ δραστήριο μέλος
rido
Νεοφερμένος
maria_lulu
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος00753684
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δε νομίζω να σε δυσκολεύει η περίληψη, right;Μπορεί να μου κάνει κάποιος την περίληψη της 19ης ενότητας και να μου γράψει συνοπτικά για τις περιπέτειες του?
jimmouras
Νεοφερμένος
Γιώργος00753684
Εκκολαπτόμενο μέλος
dimitris1999
Νεοφερμένος
Μας ζήτησαν να βρούμε πολιτιστικά και ιδεολογικά στοιχεία στους στοίχους 26 - 108.
Μπορεί να βοηθήσει κανείς???
Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο αν μπορούσε κάποιος να δώσει "ορισμο" για το τι είναι ιδεολογικά και πολιτισμικά στοιχεία.
Ευχαριστώ
Ko0klitsa
Νεοφερμένος
στοιχος 37= ιδεολογικο στοιχειο
στοιχος 69 πολιτιστικο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xrisamikol
Νεοφερμένος
Μας ζήτησαν να βρούμε "Πώς χαρακτηρίζεται ο Οδυσσέας στο πρώτο προοίμιο"
Όμως, εκτός από το "πολύτροπος" ή το "πολυταξιδεμένος" δε βρίσκω κάτι άλλο...
Μπορείτε να με βοηθήσετε;;
ΥΓ: δείτε εδώ τους στίχους
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Δεν φαινονται οι στιχοι ομως , οποτε τζιφος βοηθεια θα παρειςΚαλησπέρα.
Μας ζήτησαν να βρούμε "Πώς χαρακτηρίζεται ο Οδυσσέας στο πρώτο προοίμιο"
Όμως, εκτός από το "πολύτροπος" ή το "πολυταξιδεμένος" δε βρίσκω κάτι άλλο...
Μπορείτε να με βοηθήσετε;;
ΥΓ: δείτε εδώ τους στίχους
xrisamikol
Νεοφερμένος
Tον άντρα, Mούσα, τον πολύτροπο να μου ανιστορήσεις, που βρέθηκε
ως τα πέρατα του κόσμου να γυρνά, αφού της Tροίας
πάτησε το κάστρο το ιερό.
Γνώρισε πολιτείες πολλές, έμαθε πολλών ανθρώπων τις βουλές,
κι έζησε, καταμεσής στο πέλαγος, πάθη πολλά που τον σημάδεψαν,
σηκώνοντας το βάρος για τη δική του τη ζωή και των συντρόφων του
τον γυρισμό. Kι όμως δεν μπόρεσε, που τόσο επιθυμούσε,
να σώσει τους συντρόφους.
Γιατί εκείνοι χάθηκαν απ' τα δικά τους τα μεγάλα σφάλματα
νήπιοι και μωροί, που πήγαν κι έφαγαν τα βόδια
του υπέρλαμπρου Ήλιου· κι αυτός τους άρπαξε του γυρισμού τη μέρα.
Aπό όπου θες, θεά, ξεκίνα την αυτή την ιστορία, κόρη του Δία,
και πες την και σ' εμάς.
Πηγή: Αρχαία Ελληνικά (ΜΤΦΡ.) Ομηρικά Έπη Οδύσσεια (Α΄ Γυμνασίου)
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Δεν καταλαβαινω πολλα αλλα εστω να ισχυουν αυτα:
Πολυγώστης, γιατι έμαθε πολλών ανθρώπων τις βουλές
Πολύπαθος,γιατι έζησε, καταμεσής στο πέλαγος και πάθη πολλά τον σημάδεψαν
Δύσμοιρος, γιατι σήκωνε το βάρος για τη δική του τη ζωή και των συντρόφων του τον γυρισμό.
Δύστυχος,Γιατί εκείνοι χάθηκαν
Ατυχος ,γιατι ειχε συντροφους ''ντουβαρια''
xrisamikol
Νεοφερμένος
Σε ευχαριστώ πολύ!
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ε καλα μην το δεσεις οτι ειναι και σωστες?πολύ σωστές παρατηρήσεις! Τις αιτιολογήσεις τις σκέφτηκα και εγώ απλά δε μπορούσα να διατυπώσω τους χαρακτηρισμούς!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
και το ντουβαρια μην το πεις στην δασκαλα θα σε ραπισει
xrisamikol
Νεοφερμένος
Helpppp
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Μα βαλε μου καμιά ασκηση φυσικης , Ομηρο μου βαζεις?Να ρωτήσω κάτι ακόμα; Μας είπε να απαντήσουμε στην εξής ερώτηση "Ποια αντίθεση υπάρχει στο πρώτο προοίμιο;" αλλά δε μας εξήγησε τίποτα!
Helpppp
Ποιο ειναι το πρωτο προοιμιο?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 40 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.