BaB
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θεοδώρα29649
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RafAspa94
Περιβόητο μέλος
Ελπίζω να βοήθησα Θεοδώρα
-----------------------------------------
Μετασχηματισμός,τρόπος ζωής των κατοίκων τηςΠαιδιά θέλω βοήθεια στην άσκηση 5 σελ 19...
Μεσοποταμίας
7αιώνα πΧ:Πέρασμα απο το θηρευτικό ή συλλεκτικό στάδιο οικονομίας στο παραγωγικό
5αιώνα:Ευκολότερη γεωργική παραγωγή στις περιοχές της Μεσοποταμίας λόγω της φύσης της χώρας και της συλλογικής ζωής
4αιώνα:Άφιξη και εγκατάσταση των Σουμερίων στην Μεσοποταμία
3αιώνα:Εγκατάσταση των Ακκαδίων στην Μεσοποταμία -Ίδρυση νέων πόλεων απο τους Ακκάδιους και συγκρούσεις με Σουμέριους
8αιώνα:Ίδρυση Αρχαίου Βαβυλωνιακού κράτους απο τον Χαμουραμπί
16-12αιώνα:Περίοδος συνεχών συγκρούσεων και ταραχών λόγω των εισβολών στην Μεσοποταμία
12-7αιώνα:Κυριαρχία των Ασσυρίων στην Μεσοποταμία
7αιώνα:Επι της βασιλείας του Ασσουρμπανιπαλ οι Ασσύριοι φτάνουν στο απόγειο της δύναμης τους πρωτευουσα η Νινευή
marineli
Νεοφερμένος
μηπως μπορειτε να μου στειλετε?
δεν μπορω να διαβασω απο το βιβλιο
μου τη δινει
δεν μπορωωωωω
Renita <3
Νεοφερμένος
nikolas365
Εκκολαπτόμενο μέλος
σε ποιο μαθημα είστε;παιδες στειλτε και σε μενα ... με εχει παρει με κακο ματι η Μουμια ( εχω ιστορια απο το γυμνασιο !) Παρακαλω ;;;;
RafAspa94
Περιβόητο μέλος
angela1
Εκκολαπτόμενο μέλος
RafAspa94
Περιβόητο μέλος
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
1. Η θρησκεία των Μεσοποτάμιων ήταν πολυθεϊστική;(μας είπε να κατατάξουμε τη θρησκία του καθενός σε μονοθ. και πολυθ.)
2. Για τους Εβραίους το βιβλίο δεν αναφέρει τίποτα για γραφη..Τι είχαν;Δεν αναφέρει τίποτα επίσης και για τέχνες...
3.Στους Μήδους/Πέρσες δεν ξεκαθαρίζει για τέχνες ακριβώς τι είχαν...Πως μπορώ να το γράψω με λέξεις κλειδιά όπως μας ζήτησε αλλά πολύ σωστά;
Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.
Η εργασία είναι για την Παρασκευή, οποιος μπορεί ας απαντήσει!!!!!!!!
lefteris94
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε ποια περίοδο παρουσίασε ιδιαίτερη ακμή ο Μινωικός πολιτισμός και με ποιο τρόπο ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iGiannis
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
abc(boy)
Νεοφερμένος
ευχαριστώ
Ελβίρα40308
Νεοφερμένος
ασκ3+4 σελ 75
ευχαριστώ εκ των προταίρων
A_myrto
Νεοφερμένος
M-A-R-I-A
Νεοφερμένος
momolis
Νεοφερμένος
Ο καθηγητής της ιστορίας μας είπε ότι θα πρέπει να του παραδώσουμε μια εργασία. Μας άφησε όμως περιθώρια επιλογής από τα εξής:
· Θέματα από την Αρχαία Ιστορία(κοινωνία, καθημερινή ζωή, τέχνη, βασιλείς, όπλα, μάχες κ.τ.λ.)
· Εφημερίδα από μια μέρα στην αρχαιότητα
· Ιστορία ενός αντικειμένου, ενός θεσμού, ενός αθλήματος, του σχολείου
· Επιτραπέζιο παιχνίδι ιστορίας
Κάθε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη διότι είναι υπερβολικά αυστηρός απαιτητικός και σχολαστικός. Πρέπει οι εργασίες να είναι ατομικές, η πληροφορίες να αντληθούν το λιγότερο από 10-15 πηγές(ευτυχώς που δε ζω στην επαρχία και υπάρχει και κάποια βιβλιοθήκη), να παραδοθούν στο γραφείο του την πρώτη μέρα που θα ανοίξουμε, τέλος η χρήση εποπτικού υλικού είναι απαραίτητη.
Σημείωση: Δεν ζητώ σε καμία περίπτωση έτοιμη εργασία! Απλά θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια πρωτότυπη ιδέα και αν έχετε το χρόνο και την ευχαρίστηση να με βοηθούσατε στην εύρεση πηγών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Dias
Επιφανές μέλος
Αυτό μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Μια εφημερίδα!!! Να φτιάξεις εφημερίδα για μια μέρα ενός πολέμου. Ας πούμε του Τρωικού ή των Περσικών ή του Πελοπονησιακού. Εγώ θα διάλεγα τη μέρα της μάχης των Θερμοπυλών. Ανταποκρίσεις, περιγραφή μαχών, δηλώσεις ηγετών Ελλήνων και Περσών, σχόλια κλπ. Όλα με φωτογραφίες από αγγεία και αγάλματα. Και μαζί στην εφημερίδα και άλλα θέματα της καθημερινότητας των αρχαίων. Πολύ ωραία εργασία!! Κρίμα που κανένας δεν μου τη ζήτησε ποτέ!· Εφημερίδα από μια μέρα στην αρχαιότητα
Φίλε μου δεν έχει σημασία αν ζεις στην Αθήνα ή στην επαρχία και δεν χρειάζεται να σηκωθείς από την καρέκλα σου να πας στη βιβλιοθήκη. Το ίντερνετ σου φέρνει σπίτι σου όλες τις βιβλιοθήκες. Βάλε στο google αναζήτηση για τα θέματα που θέλεις (πχ. Λεωνίδας, Ξέρξης, Θερμοπύλες, Αθήνα, Σπάρτη κλπ) και θα βρεις όχι 10-15 αλλά εκατομύρια πηγές.η πληροφορίες να αντληθούν το λιγότερο από 10-15 πηγές(ευτυχώς που δε ζω στην επαρχία και υπάρχει και κάποια βιβλιοθήκη), τέλος η χρήση εποπτικού υλικού είναι απαραίτητη.
να με βοηθούσατε στην εύρεση πηγών.
keric 95
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.