manolis_98
Πολύ δραστήριο μέλος
View attachment Γ_ΗΜΕΡ_ΚΑΙ_Δ_ΕΣΠΕΡ_ΓΕΛ_ΑΕΠΠ_Α_ΟΔΗΓΙΕΣ_ΜΕΛΕΤΗ_ΜΑΘΗΤΗ.pdf
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φρεντος
Πολύ δραστήριο μέλος
Οταν εχεις την για..απο...μεχρι δεν αλλαζεις ποτε το περιεχομενο των μετρητων. Αυτο μπορεις να το κανεις μονο στις αλλες δομες επαναληψηςΣτην εντολή για όταν γράφουμε πρόγραμμα πρέπει να βάζω στο τέλος το i <- i + 1?
Παράδειγμα
ΓΙΑ i ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 10
εντολές...
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
ΓΙΑ i ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 10
εντολές...
i <- i + 1
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
Ποιο από τα δύο είναι σωστό στο πρόγραμμα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Happily.Motionless
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα διαβάζει έναν πίνακα 7 στοιχείων από το πληκτρολόγιο και στη συνέχεια θα εξετάζει εάν τα στοιχεία του πίνακα σχηματίζουν αριθμητική πρόοδο.
Υπόδειξη. Υπάρχουν δύο τρόποι να διαπιστωθεί αυτό: Είτε εξετάζοντας εάν δύο διαδοχικά στοιχεία έχουν σταθερή διαφορά ( δηλαδή ισχύει Α[ j + 1 ] - A[ j ] = σταθερό για όλες τις έγκυρες τιμές του j ) είτε εξετάζοντας εάν ικανοποιείται η ιδιότητα του αριθμητικού μέσου (δηλαδή αν ισχύει A[ j ] = ( Α[ j - 1 ] + Α[ j + 1 ] ) / 2 ). Θυμίζουμε ότι η ιδιότητα του αριθμητικού μέσου αφορά τρεις διαδοχικούς αριθμούς αριθμητικής προόδου και ορίζει ότι κάθε όρος ισούται με τον μέσο όρο του προηγούμενου και του επόμενου: Αν α, β, γ διαδοχικοί όροι αριθμητικής προόδου τότε β = (α+γ)/2.
θελι χρηση σημαιας.... καμια ιδεα καποιος?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Θεωρείτε ότι θα με καλύψει ή θα χρειαστώ καλού κακού βοήθημα για το μαθημα αυτό;
Και αν ναι, ποιο θα μου προτείνατε;
ΣπύροςΔ
Εκκολαπτόμενο μέλος
aggelosst9
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής
Επίσης ο καθηγητής μας στο φροντιστήριο μας έχει πει για παράδειγμα όταν ζητάει να υπολογίσουμε κάποιον μέσο όρο ή καποιο άθροισμα στο τέλος να το εμφανίζουμε. Ακόμα και αν δεν το λέει η άσκηση. Πρέπει να έχουνε νόημα όσα γίνονται σε μία άσκηση. Και προγράμματα υποτίθεται ότι γίνονται για να δίνουν αποτελέσματα στο χρήστη που τα χρησιμοποιεί.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 233831
Επισκέπτης
Guest 233831
Επισκέπτης
Πρωτα τους εμφανιζεις με απλη εντολη επαναληψηςνα ρωτησω κατι ; . σε μια ασκηση μου ζηταει να διαβαζει 50 αριθμους και να εμφανιζει τους 3 μεγαλυτερους . τι κανουμε;
Για i από 1 μέχρι 50
Διάβασε table
Τέλος_επανάληψης
Μετα θα πρεπει να ταξινομισεις τον πινακα με αυξουσα η φθηνουσα σειρα και να εμφανιζεις τους πρωτους 3 η τελευταιους 3,αναλογα με το πως το ταξινομισες.
Scandal
Διαχειριστής
να ρωτησω κατι ; . σε μια ασκηση μου ζηταει να διαβαζει 50 αριθμους και να εμφανιζει τους 3 μεγαλυτερους . τι κανουμε;
Μήπως να τους βάλεις σε πίνακα, μετά να τον ταξινομήσεις σε φθίνουσα σειρά και μετά να κάνεις:
ΓΙΑ i ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 3
ΓΡΑΨΕ ΑΡΙΘΜΟΙ[i]
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
akikos
Επιφανές μέλος
1) Ορίζουμε 3 μεταβλητές πρώτος, δεύτερος, τρίτος και τις μηδενίζουμε
2) Διαβάζουμε όλου τους αριθμούς σε μια λούπα
3) Μέσα στη λούπα βάζουμε τον έλεγχο
Αν αριθμός >= πρώτος τότε
τρίτος = δεύτερος
δεύτερος = πρώτος
πρώτος = αριθμός
Αλλιως Αν αριθμός >= δεύτερος) τότε
τρίτος = δεύτερος
δεύτερος = αριθμός
Αλλιως Αν αριθμός >= τρίτος) τότε
τρίτος = αριθμος
Μετά τυπώνουμε το πρώτο και δεύτερο και τρίτος
ναι μπορεί όπως περιγράφω πάνωχωρις χρηση πινακα δεν μπορει να λυθει;
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος
Scandal
Διαχειριστής
Όπως πχ και στο ΑΟΘ, υπάρχουνε οι standard ασκήσεις που διδάσκουν στα φροντιστήρια.
Δηλαδή μαθαίνουμε standard πραγματάκια (πλήθος, min, max, sum, ΜΟ, αναζήτηση, ταξινόμηση) και είναι πιο ασφαλές για τους μαθητές που πρώτη φορά έρχονται αντιμέτωποι με αλγοριθμική, να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους standard αλγορίθμους.
Συνεπώς, είναι πιο αποδοτική η λύση σου (και σίγουρα είναι κριτήριο η απόδοση στην πράξη) αλλά πιο εύκολο, κατανοητό και κοντά στα διδακτέα, να επινοηθεί η λύση της ταξινόμησης και της εμφάνισης των τριών μεγαλύτερων.
akikos
Επιφανές μέλος
Εντάξει δεν είναι τίποτα δύσκολος ο αλγόριθμος που έγραψα. Τον αλγόριθμο του max χρησιμοποίησα πειραγμένο.Δεν διαφωνώ akikos, ωστόσο το ΑΕΠΠ διδάσκεται με συγκεκριμένη μεθοδολογία στην Γ' Λυκείου.
Όπως πχ και στο ΑΟΘ, υπάρχουνε οι standard ασκήσεις που διδάσκουν στα φροντιστήρια.
Δηλαδή μαθαίνουμε standard πραγματάκια (πλήθος, min, max, sum, ΜΟ, αναζήτηση, ταξινόμηση) και είναι πιο ασφαλές για τους μαθητές που πρώτη φορά έρχονται αντιμέτωποι με αλγοριθμική, να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους standard αλγορίθμους.
Συνεπώς, είναι πιο αποδοτική η λύση σου (και σίγουρα είναι κριτήριο η απόδοση στην πράξη) αλλά πιο εύκολο, κατανοητό και κοντά στα διδακτέα, να επινοηθεί η λύση της ταξινόμησης και της εμφάνισης των τριών μεγαλύτερων.
Βέβαια έκανα λάθος όπως είπε @Vold γιατί θεώρησα ότι ο ελάχιστος αριθμός ειναι το 0. Συνεπώς καλά είπες στις εξετάσεις γράφουμε τα standard αλλά και αυτό έχει το ρίσκο του καθώς στις εξετάσεις δεν διορθώνουν υπολογιστές αλλά άνθρωποι και οι άνθρωποι εκτιμούν τις αποδοτικές λύσεις και θα χαριστούν σε μικρολαθάκια.
Στις εξετάσεις καλό ειναι να κοιτάμε πολλαπλές λύσεις. Μπορούσε κάλιστα να έπεφτε η παραπάνω άσκηση και να είχε και την υποσημείωση (χωρίς τη χρήση πίνακα).
aggelosst9
Εκκολαπτόμενο μέλος
Dimitris_Gr
Νεοφερμένος
Παιδιά την θεωρία στο ΑΕΠΠ πως τη διαβάσατε όσοι δώσατε; Είμαι τώρα στο 2.5 (Δομή Επανάληψης) και έχει 6-7 παραδείγματα/εφαρμογές με μερικές να έχουν ένα κατεβατό εξήγηση για μια συγκεκριμένη (ΠΟΛΥ συγκεκριμένη) περίπτωση. Γενικά το βιβλίο μου φαίνεται χαοτικό, ένα ανακάτεμα από όλα. Καμιά συμβουλή;
Εγώ είχα ειδικά φυλλάδια από το φροντιστήριο που την είχαν μαζεμένη, οπότε δεν ασχολήθηκα καν με το βιβλίο.
Πάντως μην αγχώνεσαι για αυτήν από τώρα.
Εγώ τον Απρίλιο άρχισα να την διαβάζω.
Dimitris2001
Νεοφερμένος
Εγώ είχα ειδικά φυλλάδια από το φροντιστήριο που την είχαν μαζεμένη, οπότε δεν ασχολήθηκα καν με το βιβλίο.
Πάντως μην αγχώνεσαι για αυτήν από τώρα.
Εγώ τον Απρίλιο άρχισα να την διαβάζω.
Παιδιά την θεωρία στο ΑΕΠΠ πως τη διαβάσατε όσοι δώσατε; Είμαι τώρα στο 2.5 (Δομή Επανάληψης) και έχει 6-7 παραδείγματα/εφαρμογές με μερικές να έχουν ένα κατεβατό εξήγηση για μια συγκεκριμένη (ΠΟΛΥ συγκεκριμένη) περίπτωση. Γενικά το βιβλίο μου φαίνεται χαοτικό, ένα ανακάτεμα από όλα. Καμιά συμβουλή;
Και εγώ είχα ειδικά φυλλαδια από το άλλο φροντιστήριο στο Μαρούσι που άρχισα 3 μήνες πριν πάω να δωσω- ουσιαστικά τα διαβασα από τότε.
Το βιβλίο είναι πολύ χαοτικό ακομα και αν στα έχουν υπογραμμίσει (όπως έκαναν στο πρωτο μου φροντιστήριο).
Γενικά θα σε συμβουλευα να μην κοιτάς τα παραδείγματα αλλά ό,τι έχει με μαύρο, σε πλαίσιο , με κουκκίδες ή αριθμους και ότι φαίνεται για πιθανό ορισμό ή Σ/Λ (το τελευταίο θα το καταλαβαίνεις όταν τα διαβάσεις αρκετα).
Από κεφάλαια όταν βγάλεις την ύλη κοίτα (με βάση την περσινή) τα 2,7,8,9 πιο χαλαρα και αποστήθιση τα 3,6.7 και 10!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- john_55
- akis_95
- Marios2020
- Hased Babis
- Mara2004
- Mary06
- Valous
- Ilovemycats27
- katia.m
- Anna_kitty
- antonis97
- gewrgioyp
- Panagiotis849
- Σωτηρία
- marian
- ggl
- tsiobieman
- elenicar
- Scandal
- Δήμος56103
- eukleidhs1821
- calliope
- kwstaseL
- Eri0611
- liaiscool
- leo41
- Georgekk
- Athens2002
- Johnman97
- imkindalost
- panagiotis G
- Giovanni5
- marsenis
- thecrazycretan
- the purge
- eri548
- Ria99
- JohnGreek
- lostpfg
- Vold
- Λαμπρινηη
- SlimShady
- tasost
- Vasilina93
- kvstas92
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.