Δεν έχετε άδικο σε όσα λέτε.
Καθώς έγραφα τον αλγόριθμο, σκέφτηκα για παράδειγμα, ότι δίνοντας εγώ μια θέση στο πάρκινγκ (σύμφωνα με την άσκηση), ποιός μου εξασφαλίζει ότι το πάρκινγκ δεν θα 'ναι γεμάτο; Σ' αυτή την περίπτωση, δεν θα 'πρεπε πρώτα να γίνει ένας σχετικός έλεγχος και, σε περίπτωση που έχει γεμίσει, να βγάζει αντίστοιχο μήνυμα ή να κάνει κάποια άλλη ενέργεια; Πολλά κανείς θα μπορούσε να κάνει, όπως ελέγχους για το αν εισάγονται σωστά τα δεδομένα και άλλα.
Το θέμα όμως, είναι το "δάσος" και όχι το "δέντρο". Οι ασκήσεις αυτές, είναι μόνο και μόνο για την εξοικείωση των μαθητών, με τις διάφορες μεθόδους, με τις τεχνικές-ακόμα και με την απόκτηση κάποιας σχετικής εμπειρίας, βραχυπρόθεσμα για τις πανελλήνιες, μακροπρόθεσμα για μια πιο "επαγγελματική" ενασχόληση με τον προγραμματισμό γενικότερα.
Δε νομίζω ότι και εσείς, σαν καθηγητής, δίνετε αυτή την περίοδο στους μαθητές σας ασκήσεις ρεαλιστικού χαρακτήρα και περιεχομένου.
Αν απλά το ζήτημα τίθεται για τις πανελλήνιες, τότε σαφώς, τα πράγματα εκεί θα 'ναι καλώς ορισμένα, τα δεδομένα και τα ζητούμενα θα 'ναι ακριβή και δεν θα 'χουν ασάφειες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.