[HELL]Alexander
Νεοφερμένος
πηρε οτι
Φίλε ευχαριστώ, ρώτισα και δεν το έχουμε διδακτεί ακόμα αυτό το κεφάλαιο..
Ευχαριστώ πάντως..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SuXu-MuXu
Εκκολαπτόμενο μέλος
1) Υπάρχει θετικός ακέραιος ν τέτοιος ώστε:
Α) Ο 3ν είναι τέλειος κύβος, ο 4ν τέλεια τέταρτη δύναμη και ο 5ν τέλεια
πέμπτη δύναμη;
Β) Ο 3ν είναι τέλειος κύβος, ο 4ν τέλεια τέταρτη δύναμη, ο 5ν τέλεια πέμπτη
δύναμη και ο 6ν τέλεια έκτη δύναμη;
2) Μια πραγματική συνάρτηση f είναι ορισμένη στο R και για κάθε x [FONT="]∈[/FONT]R ισχύει
f(x + 1)f(x) + f(x + 1) + 1 = f(x).
Να δεχθεί ότι για κάθε x [FONT="]∈[/FONT]R ισχύουν:
1) f(x) ≠ −1, 2) f(x) ≠ 0, 3) f(x + 4) = f(x).
Στην 2) δεν μπορώ να λύσω το τρίτο ερώτημα. Βάζω όμως και τα προηγούμενα γιατί μπορεί να βοηθήσουν στην λύση.
Άντε, μπας και καταφέρω και κοιμηθώ επιτέλους ένα βραδύ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ολο το R δεν ειναι;παιδιά αύριο εχω διαγώνισμα μαθηματικών και δυσκολέυομαι κάπου! σε μία άσκηση λέει
Να βρείτε το πεδίο τιμών των συναρτήσεων
ψ= χ2-4χ+3
???????? πως το λύνουμε??? με Διακρίνουσα (απο ότι βρήκα: Δ>0)
αν το κάνουμε κανονικά είναι : (Χ-3) (χ+4) ε ενώ κανονικά πρέπει να το λύσουμε ως προς χ!!!
????????????????
περιορισμους εχουμε:
-στον παρανομαστη
-ριζικα
-λογαριθμικη
-εφαπτομενη
-συνεφαπτομενη
[HELL]Alexander
Νεοφερμένος
costas93
Νεοφερμένος
Θα μπορούσε να λέει για ποιες τιμές του χ η εξίσωση παίρνει τιμές θετικές ή αρνητικές...
Αυτό μου έρχεται στο μυαλό από την Α Λυκείου...στην Β δεν έχουμε κάνει κάτι τέτοιο προς το παρόν...
[HELL]Alexander
Νεοφερμένος
Πεδιο ορισμού F(A) αν έχεις το a>0 σε σένα τώρα είναι το 1 τότε έχεις :
F(A) =[-Δ/4α,+οο)
ή αν το α<0
τότε F(A) =(-οο,-Δ/4α]
Καλό να ρωτίσεις και αν κάποιος ξέρει ας με διορθώσει γιατί μπορεί να είμαι και λάθος..
Καλή τύχη στο διαγώνισμα...
megaroni23
Νεοφερμένος
ρε παιδιά σας λέω ότι δεν ζητάει το πεδίο ορισμού ζητάει το πεδίο τιμών!!! πεδιο ορισμού: ως προς Ψ και πεδίο τιμών : ως προς Χ! ε πως την λύνουμε ως προς χ??? εμένα μου βγήκε χ= ψ-3/χ-4 !!!!!Παναγεια μου (επιτηδες το ορθογραφικο)
Σε μια πολυωνυμικη συναρτηση,οπως αυτη,το πεδιο ορισμου ειναι ολο το συνολο των Πραγματικων.
Θετεις ψ=0 και κανεις διακρινουσα στην 2-βαθμια και βγαζεις 2 διαφορετικες τιμες του χ,αφου ειναι χ^2,δλδ χ=3 και χ=-4.
Δεν ειναι εξισωση 1ου βαθμου για να ψαξεις ΜΙΑ συγκεκριμενη τιμη του χ.
και η καθηγήτρια μας μας είπε τις απαντήσεις και μας είπε ότι είναι f(β)=[-1,+οο)
[HELL]Alexander
Νεοφερμένος
Νομίζω ότι η εκφώνηση δεν είναι σωστή...
Θα μπορούσε να λέει για ποιες τιμές του χ η εξίσωση παίρνει τιμές θετικές ή αρνητικές...
Αυτό μου έρχεται στο μυαλό από την Α Λυκείου...στην Β δεν έχουμε κάνει κάτι τέτοιο προς το παρόν...
Είναι το κομμάτι στις συναρτήσεις, πρέπει να έχουν κάνει μια επανάληψη στην Α' και ίσως εισαγωγή στην Γ', εμείς τα αναφεραμε στο φροντηστήριο και μετά μπήκαμε κανονικά..
-----------------------------------------
ρε παιδιά σας λέω ότι δεν ζητάει το πεδίο ορισμού ζητάει το πεδίο τιμών!!! πεδιο ορισμού: ως προς Ψ και πεδίο τιμών : ως προς Χ! ε πως την λύνουμε ως προς χ??? εμένα μου βγήκε χ= ψ-3/χ-4 !!!!!
και η καθηγήτρια μας μας είπε τις απαντήσεις και μας είπε ότι είναι f(β)=[-1,+οο)
Φίλε είναι σύνολο τιμών ή έχεις σημειώσει λάθος ή μπερδεύτηκε ο καθηγητής σου, επίσης παίζει να λέω σαχλαμάρες και γω, αν και είμαι σιγουρος οτι δεν λέω..
απο την απαντησή σου f(β)=[-1,+οο) είσαι στην μορφή όπως είπα και παραπάνω ('' Πεδιο ορισμού F(A) αν έχεις το a>0 σε σένα τώρα είναι το 1 τότε έχεις :'')
F(A) =[-Δ/4α,+οο)''
Δλδ την -Δ δια 4α το έχεις = -1, εσύ έχεις Δ = με 4, αντικατέστησε τον παραπάνω τύπο και ταράν = -1
Είναι 100% ότι είναι σύνολο τιμών, αλλιώς αν κάνω λάθος να κάνω αύριο δίωρο στα αρχαία
megaroni23
Νεοφερμένος
Είναι το κομμάτι στις συναρτήσεις, πρέπει να έχουν κάνει μια επανάληψη στην Α' και ίσως εισαγωγή στην Γ', εμείς τα αναφεραμε στο φροντηστήριο και μετά μπήκαμε κανονικά..
Φίλε είναι σύνολο τιμών ή έχεις σημειώσει λάθος ή μπερδεύτηκε ο καθηγητής σου, επίσης παίζει να λέω σαχλαμάρες και γω, αν και είμαι ΄σιγουρος..
απο την απαντησή σου f(β)=[-1,+οο) είσαι στην μορφή όπως είπα και παραπάνω'' Πεδιο ορισμού F(A) αν έχεις το a>0 σε σένα τώρα είναι το 1 τότε έχεις :
F(A) =[-Δ/4α,+οο)''
Δλδ -την Δ δια 4 το έχεις -1, εσύ έχεις Δ = με 4, αντικατέστησε τον παραπάνω τύπο και ταράν = -1
φίλε μου είμαι οκ τώρα με πήρε τηλ ένας φίλος και μου είπε ότι έκανε λάθος η καθηγήτρια μας διότι μας έδωσε το πεδίο ορισμού f(A)= [-1,+oo) αλλά η άσκησει πράγματι λέει να βρούμε το πεδίο τιμών! το οποίο είναι ???????????????????????
[HELL]Alexander
Νεοφερμένος
Την άσκηση σας την έδωσε η καθηγητρια ή είναι του βιβλιού, διότι αν είναι της καθηγ. τότε το λάθος το έχει και κανονικά στην εκφώνηση όπως σου είπε ο φίλος σου..
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
y=x²-4x+3=x²-2.2x+4-4+3=(x-2)²-1παιδιά αύριο εχω διαγώνισμα μαθηματικών και δυσκολέυομαι κάπου! σε μία άσκηση λέει
Να βρείτε το πεδίο τιμών των συναρτήσεων
ψ= χ2-4χ+3
???????? πως το λύνουμε??? με Διακρίνουσα (απο ότι βρήκα: Δ>0)
αν το κάνουμε κανονικά είναι : (Χ-3) (χ+4) ε ενώ κανονικά πρέπει να το λύσουμε ως προς χ!!!
????????????????
(x-1)²>=0 =>(x-1)²-1>=-1 =>y>=-1 Αρα y€[-1,οο)
Lazos
Εκκολαπτόμενο μέλος
λοιπον Εστω η συναρτηση f(x)=α + εφ(2πχ)
για α=2 να λυσετε την εξισωση f(x/2)-f(x-π/4)=0 και μια ακομη
να λυσετε την εξισωσω 2συν(2χ-π/3)-2συν2χ=-1
ευχαριστω εκ των προτερων
Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος
Guest 292010
Επισκέπτης
Lazos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Guest 292010
Επισκέπτης
Βάζεις όπου α το 2
Ωραία?Ωραία.
Λέει να λύσεις αυτήν την εξίσωση f(x/2)-f(x-π/4)=0
Όταν βλέπεις f(x/2) τι καταλαβαίνεις ότι πρέπει να κάνεις?
Lazos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αντικαθιστω οπου χ αυτο που δινει απλα το δοκιμασα και δε μου βγαινει...
ή κανω εγω καποιο λαθος(το πιο πιθανο) ή δε βγαινει η ασκηση γι αυτο ζητησα βοηθεια
Guest 292010
Επισκέπτης
Τέσπα δεν τα είπα με υφάκι.
Lazos
Εκκολαπτόμενο μέλος
περιμενω τελικα να δω αν θα δω καμια βοηθεια γιατι δε μου βγαινει εμενα
Ρε παιδια αν μπορουσε να βοηθησει κανεισ...ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
Καμια ιδεα ρε παιδια πως γινεται;
Dimitris0mg
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.