tirovlaxos
Νεοφερμένος

Έστω ότι λύση χ
Άν χ>0 τότε έχουμεάτοπο!![]()
Γιατί άτοπο? Άθροισμα θετικών δεν έχουμε? Ακόμα και στην περίπτωση που το χ=0 (αν και η υπόθεση λέει χ>0) έχεις ένα "+1" στο τέλος, άρα βγαίνει 1>0 που ισχίει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kristal
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είναι άτοπο διότι υπέθεσε οτι η ρίζα είναι θετική...Αλλα για θετικό χ δεν μηδενίζει η παράσταση...ΆτοποΓιατί άτοπο? Άθροισμα θετικών δεν έχουμε? Ακόμα και στην περίπτωση που το χ=0 (αν και η υπόθεση λέει χ>0) έχεις ένα "+1" στο τέλος, άρα βγαίνει 1>0 που ισχίει.
για την 2η άσκηση galois...αφου το 1 ειναι ριζα του πολυωνύμου τότε απο horner προκύπτει οτι 1-α-β=0 και το τριώνυμο χ^2+χ+1-α..Αφου η αρχική παράσταση εχει 3 πραγματικές ρίζες και η 1η ήταν το 1 τότε το τριώνυμο θα έχει 2 ρίζες ή μια διπλή επομένως Δ>=0 Αρα 1-4(1-α)>=0 αρα α>=3/4
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος

[FONT="]

[/FONT]
Γουστάρει να την δει κανένας τεμπέλης?

vamou90
Εκκολαπτόμενο μέλος

ellaki
Νεοφερμένος

εγώ έβγαλα χ Ε (-3,0) U (0, 1) U (1,+άπειρο)
bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος

νομίζω η λύση είναι χ>0..εσύ τι βρήκες?
Μπα.. Καμία σχέση.

Νομίζω έχεις λάθη. Υπάρχουν υποδιαστήματα σίγουρα.
εγώ έβγαλα χ Ε (-3,0) U (0, 1) U (1,+άπειρο)
Οπ, σωστά

Kαι γω τα ίδια βρήκα ;D
vamou90
Εκκολαπτόμενο μέλος

250415
Νεοφερμένος

konstadinus
Εκκολαπτόμενο μέλος

ΠΑραπάνω είναι ενα παραδειγματάκι!!!!
Φρεσκο Φρεεσκοοοοο
Μερικες πληροφορίες:
θέλεις ο πρώτος όρος του διαιρέτη ( χ^2+2χ-3)
να χωραει ακριβως στον πρωτο όρο του πολυωνύμου.
δηλαδη το χ^2 να χωραει ακριβως στο 2χ^4.....
Πως γίνεται αυτό? γινεται αμα πολλαπλασιασεις το χ^2 με το 2χ^2!!
μαζι με το 2χ^2 πολλαπλασιαζεις ολο τον διαιρετη, και γραφεις το αποτελεσμα κατω απο το πολυωνυμο (να προσεχεις σε ποιες θεσεις βαζεις καθε ψηφιο, δυναμη , κατω απο δυναμη) ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΣΗΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
και κανεις μετα την αφαιρεση!!!! με οτι μενει, κανεις το ίδιο, μεχρι να μην γινεται αλλο, ποσημαινει οτι εχεις φτασει στο υπολοιπο. (αυτο συμβαίνει διοτι το υπολοιπο θα είναι πχ χ+2 ή απλος αριθμος, και έτσι με εναν διαιερτη τυπου χ^2 +2 δεν μπορουμε να κανουμε τίποτα.......(κοιτα τις δυναμεις, του υπολοιπου είναι μικροτερη, απο του διαιρετη σε περιπτωση του χ+2
Κοιτα δεν είμαι καθηγητης , αλλα εκανα οτι μπορω!!!
ΑΜα θες κατι συγκεκριμένο πες μου!!!
Επισης ασχετο αλλα τι σπουδαζεις?

bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος

ΑΜα θες κατι συγκεκριμένο πες μου!!!
Επισης ασχετο αλλα τι σπουδαζεις?
Ρε συ.. πληροφορίες για διαίρεση πολυωνύμων σου ζήτησε..
Μην της την πέφτεις

Σου πέφτει μεγάλη

mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Εξαρτάται όμως τι ακριβώς θες. Υπάρχουν διάφορα θεωρήματα με πολυώνυμα που γίνονται στην αριθμητική ανάλυση Ι στο πανεπίστημιο, όπως lagrange, κ.λπ. Η βασική όμως διαίρεση είναι αυτή που σου έδειξαν πάνω τα παιδιά και αυτή που φαίνεται στην υπερσύνδεση πιο πάνω.
Στέλιος
mord79
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν υπαρχει ουτε καν λογος να μαθουμε μαθηματικα. Οποιος θελει, υπαρχει ακαδημαικη εκπαιδευση.
τα μαθηματικα σου μαθαινουν να σκεφτεσαι και οχι να παπαγαλιζεις. σε αναγκαζουν να εχεις μια συνεχεια και καθαρη σκεψη.
ας μην υποστηριζουμε την εκπαιδευση που προαγει χρησιμοθηρικες γνωσεις.
για μενα τα μαθηματικα ειναι το πιο σημαντικο μαθημα.
(βεβαια αυτο εχει να κανει και με τον καθηγητη... αλλα αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο. οταν ο αλλος ξερει πως δε χρειαζεται να σου περασει τπτ και οτι μετα θα πας στο φροντηστηριο το οποιο θα σου καλυψει οτι κενο θα σου αφησει εκεινος με μονο σκοπο να πας να δοσεις αυτες τις ηλιθιες εξετασεις , σε καποιο σημειο σε αποριπτει μαζι με τον εαυτο του.)
konstadinus
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ρε συ.. πληροφορίες για διαίρεση πολυωνύμων σου ζήτησε..
Μην της την πέφτεις
Σου πέφτει μεγάλη![]()
τώρα το είδα...χα χα χα

Απλά θέλω να είμαι ευγενικός!!!!
Πονηρό μυαλό!!
Paradise4all
Νεοφερμένος

Καλημέρα παιδιά. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Είμαι φοιτήτρια και χρειάζομαι τη διαίρεση πολυωνύμων σε μια εργασία στο πανεπιστήμιο. Δυστυχώς πάνε χρόνια που την έχω διδαχτεί στο λύκειο και δεν θυμάμαι πως γίνεται. Μήπως είναι εύκολο σε κάποιον να μού στείλει ένα παράδειγμα με το πως γίνεται;
Ανοιξε αυτό το .pdf αρχείο και θα βοηθηθείς πολύ. Πρόσεξε μόνο γιατί οι σελίδες κατά το σκανάρισμα δεν μπήκαν με τη σειρά ! Καλύτερα να το εκτυπώσεις.
https://rapidshare.com/files/124642682/Diairesi_polyonymon.pdf.html

Καλή δύναμη...
vaggos7
Νεοφερμένος

Παρακαλώ βοηθείστε με, δεν θυμάμαι καν τι ψάχνουμε....

Υ.Γ.: Την έχω για τη Δευτέρα για το σχολείο και θέλω να κάνω καλή αρχή...

ΠΕΔΙΟ ΟΡΙΣΜΟΥ
για τν 1 χ ε R
για την 2 . χ διαφορο του -2
για την 3. χ διαφορο του 2 και του -2
για τν 4. χ ε R
οσον αφορα το σχεδιασμο τους δινεις τιμες στο χ και βγαζεις το f(x)=y
ΠΡΟΣΟΧΗ
τα χ που θα βαζεις θα δεις να ανηκουν στο πεδιο ορισμου..πχ στην 3. ΔΕΝ μπορεις να βαλεις χ=2
vaggos7
Νεοφερμένος

λογικα πεδιο ορισμου και ισως να τις σχεδιασει
ΠΕΔΙΟ ΟΡΙΣΜΟΥ
για τν 1 χ ε R
για την 2 . χ διαφορο του -2
για την 3. χ διαφορο του 2 και του -2
για τν 4. χ ε R
οσον αφορα το σχεδιασμο τους δινεις τιμες στο χ και βγαζεις το f(x)=y
ΠΡΟΣΟΧΗ
τα χ που θα βαζεις θα δεις να ανηκουν στο πεδιο ορισμου..πχ στην 3. ΔΕΝ μπορεις να βαλεις χ=2
Ευχαριστώ πολύ Θεοδώρα, αλλά έχω μια απορία... Πώς θα βρω το πεδίο ορισμού; Δεν νομίζω να πρέπει να δοκιμάζω όλους τους αριθμούς έναν έναν
miv
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.