thewatcher
Εκκολαπτόμενο μέλος
τώρα νομίζω είναι καλά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djimmakos
Διάσημο μέλος
Άλλαξα και κάτι στο δικό μου διάστημα, καθώς είχα βάλει το μικρότερο δεξιά και το μεγαλύτερο αριστερά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thewatcher
Εκκολαπτόμενο μέλος
-----------------------------------------
ριζα5 συν 1 ειναι οχι 6
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
xωρις παρεξιγηση την ειπες!!! δες το μηνυμα πριν απο εσενα πια χαρα ταυτιζονταιγια να συμπιπτουν πρεπει λ^2=λ+2 και λ+2=0 ή λ=-2 η τιμη λ=-2 αν την αντικαταστησουμε στην πρωτη εξισωση εχουμε 4=0 ατοπο που σημαινει οτι δε γινεται να συμπιπτουν οι ευθειες και κατεπεκρτασην δεν υπαρχει η ευθεια που ζητησες
δεν ειναι λ^2=λ+2 αν θα εβλεπες καλυτερα ειναι
λ+2=ΑΠΟΛΥΤΟ Λ+ 2
miv
Επιφανές μέλος
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
y1=a1x
y2=a2x και a1=a2 ε τι αλλο θες
διοτι αφου η μια εχει β=0 και ι αλλη β υπαρκτο πρεπει να ειναι 0 και μετα βαζεις την παραμετρο στο συντελεστη διευθυνσης και ή πραγματι θα ταυτιζονται ή αδυνατο
djimmakos
Διάσημο μέλος
Καταρχάς για να ταυτίζονται πρέπει να έχουν ίδιους συντελεστές διεύθυνσης.
Δλδ:
Θέτω
και η εξίσωση γίνεται:
Λύνοντας αυτήν την εξίσωση έχουμε:
Όμως
και έτσι:
ή
(αδύνατο)
Οπότε:
το οποίο σημαίνει ότι λ=2 ή λ=-2
Δοκιμάζουμε αυτές τις τιμές και βλέπουμε ότι για λ=-2 έχουμε:
(ε1) y=4x
(e2) y= 4x
δηλαδή για λ=-2 αυτές οι ευθείες ταυτίζονται..
Για λ=2 όμως, δεν ταυτίζονται γιατί στη μία υπάρχει β και στην άλλη όχι..
Γιατί κάνετε τα απλά πράγματα τόσο δύσκολα ρε παιδιά;
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
συμφωνω ρε φιλε μου και εγω αυτο λεω απλως ξεκιναω απο τους τυπους ευθειων (μονο και μονο για να φτασω πιο γρηγορα)Οι ευθείες που έχουμε είναι οι εξής:
Καταρχάς για να ταυτίζονται πρέπει να έχουν ίδιους συντελεστές διεύθυνσης.
Δλδ:
Θέτω
και η εξίσωση γίνεται:
Λύνοντας αυτήν την εξίσωση έχουμε:
Όμως
και έτσι:
ή
(αδύνατο)
Οπότε:
το οποίο σημαίνει ότι λ=2 ή λ=-2
Δοκιμάζουμε αυτές τις τιμές και βλέπουμε ότι για λ=-2 έχουμε:
(ε1) y=4x
(e2) y= 4x
δηλαδή για λ=-2 αυτές οι ευθείες ταυτίζονται..
Για λ=2 όμως, δεν ταυτίζονται γιατί στη μία υπάρχει β και στην άλλη όχι..
Γιατί κάνετε τα απλά πράγματα τόσο δύσκολα ρε παιδιά;
miv
Επιφανές μέλος
Εδώ, λοιπόν, απαιτούμε λ1=λ2 και β1=β2. Δεν υπάρχει άλλη λογική, και οι παράγωγοι στη Γ' Λυκείου το ίδιο πράγμα με άλλα σύμβολα είναι.
Είναι απλά τα πράγματα, όντως, μην κολλάτε στο συγκεκριμένο παράδειγμα...
το ειπα πρωτη,μην κλεβειςΗ άσκηση ζητάει να βρείτε τιμές παραμέτρου, δεν είναι αποδεικτική.
Εδώ, λοιπόν, απαιτούμε λ1=λ2 και β1=β2. Δεν υπάρχει άλλη λογική, και οι παράγωγοι στη Γ' Λυκείου το ίδιο πράγμα με άλλα σύμβολα είναι.
Είναι απλά τα πράγματα, όντως, μην κολλάτε στο συγκεκριμένο παράδειγμα...
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
την ειπες βεβαια καπως μπερδεμενη!!!το ειπα πρωτη,μην κλεβεις
βραβειο αναλυτικοτητας -------->Djimmakos
βραβειο συντομιας--------------> εγω
djimmakos
Διάσημο μέλος
Το το έκανα και έτσι έγινε το μοιραίο λάθος..Επειδή όμως γίνεται η απλοιποίηση και τελικά γίνεται:
thewatcher
Εκκολαπτόμενο μέλος
rolingstones
Πολύ δραστήριο μέλος
djimmakos
Διάσημο μέλος
Προβλέψεις κάνουμε μ' αυτά που ξέρουμε. Έτσι δεν είναι thewatcher?
Πάντως κάποιες λύσεις βρήκαμε..Αυτό μετράει:p
Πέρα από την πλάκα, στο διάστημα (-5,0] κάποιες τιμές την ικανοποιούν και άλλες όχι:p
rolingstones
Πολύ δραστήριο μέλος
thewatcher
Εκκολαπτόμενο μέλος
E λογικό είναι...Αφού δεν την έχουμε διδαχθεί ακόμα
Προβλέψεις κάνουμε μ' αυτά που ξέρουμε. Έτσι δεν είναι thewatcher?
Πάντως κάποιες λύσεις βρήκαμε..Αυτό μετράει:p
Πέρα από την πλάκα, στο διάστημα (-5,0] κάποιες τιμές την ικανοποιούν και άλλες όχι:p
Οι λύσεις είναι έτσι όπως τις έγραψα εδώ https://ischool.e-steki.gr/showpost.php?p=1374290&postcount=8 νομίζω. αν βρεις κάποια που να μην είναι μέσα πες μου να το φτιαξω.
djimmakos
Διάσημο μέλος
Οι λύσεις είναι έτσι όπως τις έγραψα εδώ https://ischool.e-steki.gr/showpost.php?p=1374290&postcount=8 νομίζω. αν βρεις κάποια που να μην είναι μέσα πες μου να το φτιαξω.
Βάλει όπου χ το -1 ή το 0
την ειπες βεβαια καπως μπερδεμενη!!!
Είμαι πολύ συγκινημένος
Θέλω να ευχαριστήσω εμένα, εμένα και εμένα
την ειπες βεβαια καπως μπερδεμενη!!!
μπερδεμενη?
και δν εχει βραβειο?
djimmakos
Διάσημο μέλος
μπερδεμενη?
και δν εχει βραβειο?
Bραβείο καλύτερης κοτσάνας..For you
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 51 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- akis_95
- cment
- Fanimaid123
- Satan Claus
- eva987
- _Aggelos123
- Cat lady
- Γιούρα
- spring day
- ggl
- tsiobieman
- Σωτηρία
- το κοριτσι του μαη
- eukleidhs1821
- Georgekk
- SlimShady
- Scandal
- Lia 2006
- Alexandros36k
- 69lover
- TonyMontanaEse
- Unboxholics
- Arvacon
- rafaela11
- Hara_2
- manos66
- Ryuzaki
- Giii
- Athens2002
- barkos
- ssalex
- anastasiakan
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.