marianna.pa
Νεοφερμένος
P1 X1 =P2+P2X2
X1+X1X2=U
πρεπει να λυσω το συστημα αυτο ως προς XI=...
X2=....
τι να κανω βρε παιδια?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vavlas
Εκκολαπτόμενο μέλος
παιδια βοηθεια!αυριο πρεπει να παραδωσω εργασια και κολλησα σαυτο:
P1 X1 =P2+P2X2
X1+X1X2=U
X2=....
τι να κανω βρε παιδια?
Τι είναι αυτό;
Σύστημα με 5 αγνώστους;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marianna.pa
Νεοφερμένος
για την ακριβεια οι αγνωστοι ειναι μονο 2!Τι είναι αυτό;
Σύστημα με 5 αγνώστους;
το Χ1 και το Χ2...τα αλλα δεν πειραζει αμα υπαρχουν στην λυση αυτων....ειναι και καλα συναρτηση....τεσπα το προβλημα μου ειναι οτι εφθασα σε μια δευτεροβαθμια εξισωση και δεν μπορω να βρω τις ριζες επειδη δεν ξερω τα P1,P2
εχεις καμια ιδεα?
vavlas
Εκκολαπτόμενο μέλος
για την ακριβεια οι αγνωστοι ειναι μονο 2!
το Χ1 και το Χ2...τα αλλα δεν πειραζει αμα υπαρχουν στην λυση αυτων....ειναι και καλα συναρτηση....τεσπα το προβλημα μου ειναι οτι εφθασα σε μια δευτεροβαθμια εξισωση και δεν μπορω να βρω τις ριζες επειδη δεν ξερω τα P1,P2
εχεις καμια ιδεα?
Η εκφώνηση της άσκησης τι λέει;
Να λύσετε ως προς Χ1 και Χ2;
marianna.pa
Νεοφερμένος
Η εκφώνηση της άσκησης τι λέει;
Να λύσετε ως προς Χ1 και Χ2;
η ασκηση ειναι μεγαλη...το θεμα ειναι οτι ο συνδυασμος των Χ1=.... ΚΑΙ Χ2=.....εκφραζουν μια συναρτηση η οποια πρεπει να εχει ως μεταβλητες τα P1,P2 ,U
και η λυση πρεπει να βγει απο την εξισωση P1X1=P2+P2X2 η οποια εχει ως περιορισμο την X1+X1X2=U
σκεφτηκα και εγω να λυσω το συστημα με αντικατασταση...αλλα δεν μου βγαινει....
vavlas
Εκκολαπτόμενο μέλος
η ασκηση ειναι μεγαλη...το θεμα ειναι οτι ο συνδυασμος των Χ1=.... ΚΑΙ Χ2=.....εκφραζουν μια συναρτηση η οποια πρεπει να εχει ως μεταβλητες τα P1,P2 ,U
και η λυση πρεπει να βγει απο την εξισωση P1X1=P2+P2X2 η οποια εχει ως περιορισμο την X1+X1X2=U
σκεφτηκα και εγω να λυσω το συστημα με αντικατασταση...αλλα δεν μου βγαινει....
Δεν γίνεται να βρεις αριθμητικό αποτέλεσμα από τέτοια σχέση.
Έχεις 2 εξισώσεις και 5 αγνώστους.
Κάτι άλλο ζητάει.
marianna.pa
Νεοφερμένος
οχι αριθμητικο αποτελεσμα βρε παιδι μου....απλα να λυσω ως προς Χ1 και αυτο μεσα του να εχει οποιονδηποτε αλλον αγνωστο εκτος απο to X2Δεν γίνεται να βρεις αριθμητικό αποτέλεσμα από τέτοια σχέση.
Έχεις 2 εξισώσεις και 5 αγνώστους.
Κάτι άλλο ζητάει.
αμα εβρησκα αλλη μια εξισωση και ειχαμε 3 θα μπορουσαμε να το λυσουμε? αμα ειναι να ψαξω να βρω και καμια αλλη!
Dias
Επιφανές μέλος
(Δεν ξέρω τι περιορισμούς έχεις, αλλά θα προσπαθήσω…)P1 X1 =P2+P2X2
X1+X1X2=U
πρεπει να λυσω το συστημα αυτο ως προς XI=... , X2=....
p₁x₁ = p₂ + p₂x₂ => p₁x₁ = p₂(1 + x₂) ①
x₁ + x₁x₂ = u => x₁(1 + x₂) = u ②
Αν βάλουμε 1 + x₂ = y ③ οι (1),(2) γίνονται:
p₁x₁ = p₂y ④ και x₁y= u ⑤
Αν x₁≠0 , διαιρούμε (4),(5) κατά μέλη:
p₁/y = p₂y/u => y² =p₁u/p₂ => y = ±√p̅₁̅u̅/̅p̅₂̅ ⑥
(4)ή(5) =>x₁ = ±√p̅₂̅u̅/̅p̅₁̅ , (3) => x₂ = -1 ±√p̅₁̅u̅/̅p̅₂̅
koum
Πολύ δραστήριο μέλος
παιδια βοηθεια!αυριο πρεπει να παραδωσω εργασια και κολλησα σαυτο:
P1 X1 =P2+P2X2
X1+X1X2=U
X2=....
τι να κανω βρε παιδια?
Ψυχραιμία.
edit: Λύθηκε, ok.
vavlas
Εκκολαπτόμενο μέλος
οχι αριθμητικο αποτελεσμα βρε παιδι μου....απλα να λυσω ως προς Χ1 και αυτο μεσα του να εχει οποιονδηποτε αλλον αγνωστο εκτος απο to X2
αμα εβρησκα αλλη μια εξισωση και ειχαμε 3 θα μπορουσαμε να το λυσουμε? αμα ειναι να ψαξω να βρω και καμια αλλη!
Αν και δεν καταλαβαίνω την λογική τις άσκησης έχουμε:
P1X1=P2+P2X2 (1)
X1+X1X2=U (2)
(2)=>X1(1+X2)=U
X1=U/(1+X2) (3)
(1),(3)=>P1(U/(1+X2))=P2+P2X2
Σχέση Χωρίς X1.
(1)=>P2X2=P1X1-P2
X2=( P1X1-P2)/P2)(4)
(2),(4)=>X1+X1(( P1X1-P2)/P2)=U
X1(1+( P1X1-P2)/P2)=U
Σχέση χωρίς X2
Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος
πως θα ξεφορτωθουμε το τετραγωνο?
εγω παντως μαριαννα λεω οτι κατι παει στραβα με την ασκηση!
marianna.pa
Νεοφερμένος
Dias
Επιφανές μέλος
Μήνυμα 2419
(Δεν ξέρω τι περιορισμούς έχεις, αλλά θα προσπαθήσω…)
p₁x₁ = p₂ + p₂x₂ => p₁x₁ = p₂(1 + x₂) ①
x₁ + x₁x₂ = u => x₁(1 + x₂) = u ②
Αν βάλουμε 1 + x₂ = y ③ οι (1),(2) γίνονται:
p₁x₁ = p₂y ④ και x₁y= u ⑤
Αν x₁≠0 , διαιρούμε (4),(5) κατά μέλη:
p₁/y = p₂y/u => y² =p₁u/p₂ => y = ±√p̅₁̅u̅/̅p̅₂̅ ⑥
(4)ή(5) =>x₁ = ±√p̅₂̅u̅/̅p̅₁̅ , (3) => x₂ = -1 ±√p̅₁̅u̅/̅p̅₂̅
marianna.pa
Νεοφερμένος
Δεν σου αρέσει αυτή η λύση, δεν την είδες ή έκανα κάπου λάθος?
Μήνυμα 2419
οχι η λυση σου ειναι καταπληκτικη ,Δια εισαι θεος!!!!!!!!! και σας ευχαριστω ολους πολυ πολυ πολυ..........γιατι επιτελους βγηκε
απλα εγω διαιρεσα με το y και μου εβγαλε x₂ = -1 ±√p1/p2u
και την ξανακοιταζω για να δω που εκανα λαθος!
ρε συ δια εισαι σιγουρος οτι το χ2 ειναι σωστο? εγω εκανα αντικατασταση στην X1(1+X2)=U και εβγαλα -1 ριζα( P1/P2U )
BILL KEXA
Νεοφερμένος
alex2395
Δραστήριο μέλος
dimitra..roxy
Νεοφερμένος
Το σχήμα ήταν ένα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο και πάνω στη μέση ήταν ενωμένο με ένα τετράγωνο (δεν ξέρω αν καταλάβατε)
Στην κάτω γραμμή είχε y και σε 4 άλλες μικρότερες x και σε άλλες τίποτα .. αν καταλάβατε πείτε μου είναι σωστό το Π=7χ+y ?
Είναι δηλ 2 σχήματα ενωμένα; οι διαστάσεις του τετραγώνου;
alex2395
Δραστήριο μέλος
να γινει γινομενο η παρασταση
την λυση την εχω...αφηστε να την λυσεθι κανενας αλλος
Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 18 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 51 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- akis_95
- cment
- Fanimaid123
- Satan Claus
- eva987
- _Aggelos123
- Cat lady
- Γιούρα
- spring day
- ggl
- tsiobieman
- Σωτηρία
- το κοριτσι του μαη
- eukleidhs1821
- Georgekk
- SlimShady
- Scandal
- Lia 2006
- Alexandros36k
- 69lover
- TonyMontanaEse
- Unboxholics
- Arvacon
- rafaela11
- Hara_2
- manos66
- Ryuzaki
- Giii
- Athens2002
- barkos
- ssalex
- anastasiakan
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.