Όσο αναφορα τις εξισώσεις :
*Απλώς προσπαθείς να βρείς τον άγνωστο ( x,y.... )
π.χ : x-2=0 .. Ε αυτο μετραφράζεται ως εξής : Ποιός είναι ο αριθμός αυτος που αν του αφαιρέσουμε 2 θα κάνει 0 .... μονος σου μπορεις να καταλαβεις χωρις πραξεις οτι ειναι το 2 γιατι 2-2=0 ... αλλα εδω μπαινει η εξισωση και σου λεει οτι αν πας το -2 στο αλλο μελος ( δλδ χωριζεις γνωστους απο αγνωστους ) τοτε θα βρεις τον αγνωστο! Αυτο !
Μαθαίνεις καποιες ιδιότητες που σε βοηθούν για τις πράξεις ωστε να απλοποιησεις την εξισωση και να βρεις πιο ευκολα το αποτελεσμα !
Η μονη διαφορα των ανισωσεων ειναι οτι απλως μπαινει αντι για ισο , το μεγαλυτερο (>) και το μικροτερο (<) οπως επισης και το μικροτερο-ισο και μεγαλυτερο-ισο.
Και λειτουργεις με τον ιδιο ακριβως τροπο με μικρες αλλα πολυ σημαντικες διαφορες.
π.χ μια ανισωση ειναι x-2>0 , αυτο μεταφράζεται ως εξής ποιος αριθμος ειναι αυτος που αν του αφαιρεσουμε 2 θα ειναι μεγαλυτερος του μηδενος. Εδω επισης με το νου μπορει να το βρεις γιατι λες πχ βαζουμε το 2 , 2-2=0 το 0 δέν ειναι μεγαλυτερο του μηδενος οποτε οποτε απο κει καταλαβαινεις οτι οποιον αριθμο και να βαλεις μεγαλυτερο του 2 (στη θεση του x ) θα βγει μεγαλυτερο του 0 το οποιο ζηταμε !
Εδω μπαινουν τα μαθηματικα και σου λενε πως αν χωρισεις γνωστους απο αγνωστους οπως και στην εξισωση θα βρεις αυτο που ζητας. δλδ x-2>0 <=> x>2 κατι το οποιο βρηκαμε και με το μυαλό μας αλλα πολυ πιο δυσκολα και ειδικα οταν εχεις περιπλοκα πραγματα , εκει σε βοηθαει η ανισωση!
Διαφορα εξισωσεων - ανισωσεων :
Οταν διαιρούμε με αρνητικό αριθμο Η ΦΟΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ δλδ
Εχουμε

Εδω δε μπορεις να λυσεις την ανισωση χωριζοντας γνωστους απο αγνωστους αφου εχουν χωριστει ηδη ... αλλα βλεπεις οτι μπροστα απο το x υπαρχει -2 το οποιο πρεπει να φυγει ωστε να βρεις τελικα το x γιαυτο πρεπει να διαιρεσεις και τα 2 μελη με το -2 αλλα πρεπει να αλλαξεις φορα δηλαδη το > να το κανεις < γιατι διαιρεις το -2x με το -2 (αρνητικος αριθμος) και ετσι θα παει :
Αυτα απο μένα ! Ελπίζω να σε βοήθησα. Αυτα που σου έδωσα ειναι απλά και βασικα παραδείγματα .. με βάση αυτα μπορεις να λύνεις καθε επιπεδου εξισωσεις και ανισωσεις ! Βεβαια θα πρέπει να μάθεις ιδιοτητες , παραγοντοποιηση και γενικα τροπους που απλοποιείς! Μονο ετσι θα τα καταλάβεις και θα τα πηγαίνεις καλα!
:no1:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.