Loreley
Περιβόητο μέλος
Εάν μου απαντούσατε θα σας υπόχρεη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Σύμφωνα με το βιβλίο στη σελ.137:Γειά σας, μήπως μπορεί κανείς να με βοηθήσει με την κλίση της ευθείας; Πως την βρίσκουμε;;
Οπότε, αν ξέρεις την εφαπτομένη της γωνίας, ξέρεις και τη κλίση της ευθείας. Η εφαρμογή 2 στη σελ.138, πιστεύω ότι θα σε βοηθήσειΗ κλίση α της ευθείας με εξίσωση y=ax είναι ίση με την εφαπτομένη της γωνίας ω, που σχηματίζει η ευθεία με τον άξονα χ'χ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Loreley
Περιβόητο μέλος
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Επίσης, στη σελίδα 68 γράφει:Σε ευχαριστώ πάααααααααααρα πολύ!!
Οπότε, το α είναι η κλίση της ευθείας.Παρατηρούμε ότι στην ευθεία y = αx ο λόγοςείναι πάντα σταθερός και ίσος με α, δηλαδή:
O λόγος αυτός λέγεται κλίση της ευθείας y = αx. Για παράδειγμα, η ευθεία y = –2x έχει κλίση –2.
Emile
Εκκολαπτόμενο μέλος
kkaplanis
Νεοφερμένος
Γατόπαρδος.
Πολύ δραστήριο μέλος
μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε τι ασκήσεις μπορεί να βάλει..
αν μπορείτε δώστε μου καμία να λύσω...!
ευχαριστώ πολύ!
δεν θα απαντήσει κανείς ?? όλοι αδιαφορείτε ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ciela
Πολύ δραστήριο μέλος
οπου εχεις προβλημα ρωτα μας.
αφου τις λυσεις κ θες κ αλλες μας το λες ξανα.
(αν κ αμα ξερεις αυτες λογικα εισαι προετοιμασμενος)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γατόπαρδος.
Πολύ δραστήριο μέλος
Μαθηματικά
Λοιπόν αν θα μπορούσε κάποιος να μου λύσει την άσκηση που μας έβαλε
Έχουμε ορθογώνιο τρίγωνο ΑΒΓ (Α=90) και τραβάμε την διάμεσο ΒΜ.. Δίνεται ότι ΑΜ=6cm και ότι εφΓ=1/3.
Να βρείτε το εμβαδό του τριγώνου ΑΒΜ και του ΒΜΓ...
marina98
Εκκολαπτόμενο μέλος
(ΑΒΜ)= βυ/2=6/2=2cm
(ΒΜΓ)=(ΑΒΓ)-(ΑΒΜ)=(12/2)-2=6-2=4cm
elli-anna
Νεοφερμένος
Δινεται η ευθεια με εξισωση y=ax+β, η οποια τεμνει τους αξονες των Χ και των y στα σημεια Α(-6,0) και Β(0,-4).Αντιστοιχα,να βρειτε την εξισωση της ευθεια αυτης.
Σε πολλους μπορει να φανει γελοιο αλλα εγω εχω μπερδευτεί.Μήπως μπορει καποιος να με βοηθησει????
Χαρουλιτα
Διάσημο μέλος
Ετσι μου προκυπτει μια σχεση. Οτι το 6α=β
Μετα λεω οτι το Β ανηκει στην ε. Αρα παω στην ευθεια ε και βαζω οπυ χ το 0 και οπου y το -4!
Ετσι μου προκυπτει οτι β=-4
Απο την σχεση που εχουμε βρει παραπανω, εχουμε οτι α= -2/3
Αρα η ευθεια ε ειναι: y= -2/3x -4
elli-anna
Νεοφερμένος
blue_butterfly
Τιμώμενο Μέλος
elli-anna
Νεοφερμένος
μια θελωντασ να αγορασει πλακακια απευθυνθηκε σε ενα εργοστασιο που φταιχνει πλακακια ζητωντας το εξης σχεδιο.(ενα τετραγωνο πλακακι που η καθε πλευρα ειναι 20 cm,το μισο τετραγωνο ειναι χωρισμενο σε τετραγωνακια και ενα απο αυτα θα βαφτει μαυρο,ενω τα υπολοιπα ασπρα).Εαν η παραγγελια αφορα 1000 πλακακια ποση ασπρη και ποση μαυρη μπογια θα χρειαστει το εργοστασιο για να βαψει τα πλακακια.?????
βοηθεια!!!!
antwwwnis
Διάσημο μέλος
(Εννοεί πόση μπογιά σε τετραγωνικά μέτρα μάλλον)
Italian dream...
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giorgosHTML
Νεοφερμένος
Ριζα 10+40 ;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stavri_
Τιμώμενο Μέλος
Γεια σας.. επειδη υπηρξε ενα καλοκαιρι και μια μεγαλη διακοπη απο τα μΘηματ εχει κολλησει το μυαλο μου.. οποτε αν μπορειτε με βοηθηστε με με αυτη τη πραξη.
Ριζα 10+40 ;;
Εννοείς πόσο ,
ή εννοείς πόσο;
shadow
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν εχω καταλαβει πως θα βρω την ριζα ενα αριθμου.ξερω οτι ειναι ο αριθμος που οταν υψωθει στο τετραγωνο μας δινει τον αριθμο που εχουμε.Ωραια,αλλα εγω πως θα βρω ετσι απλα ποιος ειναι αυτος ο αριθμος;Υπαρχει καποια πραξη η τροπος να το υπολογισουμε;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 79 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Gen_Zita
- strsismos88
- thales91
- Maynard
- Qwerty 0
- D a f n i
- Μήτσος10
- ioanna2007
- Corfu kitty
- towic
- Hased Babis
- F1L1PAS
- constansn
- userguest
- Unboxholics
- chester20080
- bibliofagos
- sakplat
- Scandal
- Reader
- nearos
- suaimhneas
- sofia07
- Helen06
- jYanniss
- lyfestyle.123
- trifasikodiavasma
- Libertus
- panaman
- chjan
- AggelikiGr
- phleidhs
- Bleach_enjoyer
- panosT436
- eltqt
- fgk
- Joji
- Coconut201
- Lia 2006
- synthnightingale
- elenitren
- Rafahl
- Quincy
- phoni
- paul
- xrisamikol
- Habiba Omar
- Magigi
- Κατερίνα Τόλη
- globglogabgalab
- PanKon
- 1205
- Σωτηρία
- anastasis06
- SlimShady
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.