Open-minded
Νεοφερμένος
Δηλαδή φτάνει μέχρι αυτό το σημείο?ετοιμος
παρενθεσεις θελει
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Open-minded
Νεοφερμένος
Η άσκηση είναι ως εξής <<Δίνονται τα πολυώνυμα : A= (3x+2)στο τετράγωνο -(5-2χ)(3χ+2) και Β= 25χ στο τετράγωνο-9είναι εξίσωση με έναν άγνωστο, πρέπει να έχει 2 μέρη. Ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά την εκφώνηση.
1)Να παραγοντοποιήσετε τα πολυώνυμα Α και Β
2)Να λύσετε την εξίσωση Α-Β=0
GStef
Νεοφερμένος
Yamcha
Εκκολαπτόμενο μέλος
jimakas
Νεοφερμένος
Silent_Killer
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι ακριβώς δε καταλαβείνεις;Ρώτα..Να μου πειτε κανενα σαϊτ ωστε να με βοηθησει στο μηκος του τοξου γιατι εχω κατι αποριες
nikospetroupoli
Νεοφερμένος
πως λυνεται μια ανισωση διπλη ευχαριστω
λύνεται είτε όλη μαζί αλλά αυτό δεν είναι τόσο σύνηθες ως προς θέμα δυσκολίας είτε να τη χωρίζεις σε 2 απλές
πχ 2χ+1<7χ<60
* 2χ+1<7χ και
*7χ<60
( 2πλή ανίσωση - το επονομαζόμενο σάντουιτσ)
Tην χωρίζεις σε δύο ανισώσεις λύνοντας την κάθε ανίσωση ξεχωριστά και κάνοντας στο τέλος μια επαλήθευση. Τι εννοώ:λύνεται είτε όλη μαζί αλλά αυτό δεν είναι τόσο σύνηθες ως προς θέμα δυσκολίας είτε να τη χωρίζεις σε 2 απλές
πχ 2χ+1<7χ<60
* 2χ+1<7χ και
*7χ<60
( 2πλή ανίσωση - το επονομαζόμενο σάντουιτσ)
2χ+1<7χ
2χ-7χ<-1
-5χ<-1
5χ>1
χ>1/5
ΚΑΙ
7χ<60
χ<60/7 Τώρα κάνεις έναν άξονα και περνάς τα συμπεράσματα σου και σαν τελική λύση δίνεις την κοινή
Άρα λες ότι χ ε(ανήκει) (1.5,60/7)
Όποια απορία έχεις πες!
Edit: Έχω χαζέψει από το διάβασμα , τώρα πρόσεξα ότι δεν ζητάς εσύ βοήθεια
nikospetroupoli
Νεοφερμένος
(πάντως το Ε-ανήκει- κτλ σύμβολα δεν τα μαθαίνεις στο γυμνάσιο)
Πως το γράφετε;χαχα! δεν πειράζει! εξάλλου τα είπες πιο εκτενώς και κατανοητά!
(πάντως το Ε-ανήκει- κτλ σύμβολα δεν τα μαθαίνες στο γυμνάσιο)
1/5<χ</7 ;
nikospetroupoli
Νεοφερμένος
λογικά έτσι ή ενδεχομένως να μην το γράφουν καθόλου πέρα του άξονα....Δεν θυμάμαι....ας μας διαφωτίσει κάποιος
Elpi-da
Νεοφερμένος
Στα Μαθηματικά τι ονομάζουμε ''τετραγωνική ρίζα'';
(Ολοκληρωμένη απάντηση)...
fockos
Επιφανές μέλος
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
~LoVeR BoY~
Διάσημο μέλος
Κοίταξε μπορείς να του ζητάς να σου τα ξαναεξηγεί, αλλά για ιδιαίτερα δεν είναι λίγο νωρίς;Παιδιά είναι λίγο(εντελώς δηλαδή αλλά τέλος πάντων) εκτός θέματος αλλά χρειάζομαι τη βοήθειά σας!!! Φέτος μας έχει έρθει ένα τούβλο Μαθηματικός με τον οποίο ΚΑΝΕΙΣ από καμμία τάξη δεν καταλαβαίνει τίποτα.. Εμένα επειδή μου αρέσουν τα Μαθηματικά και θέλω να μάθω περισσότερα ο καθηγητής με εμποδίζει διότι δεν παραδίδει καν τη Θεωρία. Την εξηγεί με ένα δικό του ακαταλαβήστικο τρόπο και με νευριάζει! Σκέφτηκα να αρχίσω ιδιαίτερα για να μάθω και τίποτα από τα Μαθηματικά της Β' Γυμνασίου.. Εσείς τι θα μου προτείνατε;
Πήγαινε φροντιστήριο πιστεύω θα τα καταλαβαίνεις με το παραπάνω
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
Παιδιά είναι λίγο(εντελώς δηλαδή αλλά τέλος πάντων) εκτός θέματος αλλά χρειάζομαι τη βοήθειά σας!!! Φέτος μας έχει έρθει ένα τούβλο Μαθηματικός με τον οποίο ΚΑΝΕΙΣ από καμμία τάξη δεν καταλαβαίνει τίποτα.. Εμένα επειδή μου αρέσουν τα Μαθηματικά και θέλω να μάθω περισσότερα ο καθηγητής με εμποδίζει διότι δεν παραδίδει καν τη Θεωρία. Την εξηγεί με ένα δικό του ακαταλαβήστικο τρόπο και με νευριάζει! Σκέφτηκα να αρχίσω ιδιαίτερα για να μάθω και τίποτα από τα Μαθηματικά της Β' Γυμνασίου.. Εσείς τι θα μου προτείνατε;
εεε οταν αρχισεις να μην καταλαβαινεις πηγαινε (λογω του μαθηματικου παντα και οχι του διαβασματος σου, εσυ και μονο ξερεις τι φταιει καθε φορα) αλλα καλυτερα να μην πηγαινει ετσι προληπτικα
maria....
Πολύ δραστήριο μέλος
Τετραγωνική ρίζα ενός αριθμού είναι ένας αριθμός που έαν υψωθεί στο τετράγωνο ισούται με αυτόν.
Aυτό δεν είναι ολίκα σωστό.Το σωστό είναι : Τετραγωνική ρίζα ενός θετικού αριθμού είναι ένας αριθμός που όταν υψωθεί στο τετράγωνο μας δίνει τον αριθμό αυτόν.
Ειρηνη_23
Νεοφερμένος
το υποριζο ειναι παντα μεγαλυτερο ή ισο του μηδενος.Μη αρνητικού δεν είναι;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 79 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Gen_Zita
- strsismos88
- thales91
- Maynard
- Qwerty 0
- D a f n i
- Μήτσος10
- ioanna2007
- Corfu kitty
- towic
- Hased Babis
- F1L1PAS
- constansn
- userguest
- Unboxholics
- chester20080
- bibliofagos
- sakplat
- Scandal
- Reader
- nearos
- suaimhneas
- sofia07
- Helen06
- jYanniss
- lyfestyle.123
- trifasikodiavasma
- Libertus
- panaman
- chjan
- AggelikiGr
- phleidhs
- Bleach_enjoyer
- panosT436
- eltqt
- fgk
- Joji
- Coconut201
- Lia 2006
- synthnightingale
- elenitren
- Rafahl
- Quincy
- phoni
- paul
- xrisamikol
- Habiba Omar
- Magigi
- Κατερίνα Τόλη
- globglogabgalab
- PanKon
- 1205
- Σωτηρία
- anastasis06
- SlimShady
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.