kiriakoskiriakos
Νεοφερμένος
Α λάθος έχει αυτές:
{-20,0}
{-16,-12}
{-16,12}
{-12,-16}
{-12,16}
{0,-20}
{0,20}
{12,-16}
{12,16}
{16,-12}
{16,12}
{20,0}
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ramanujan
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djimmakos
Διάσημο μέλος
maraki
Δραστήριο μέλος
Με τη δικιά μου άσκηση δεν ασχολείται κανείς;;
Έχει δίκιο ρε παιδιά!!!!!!!Προσπαθήστε να τη λύσετε...είναι πολύ καλή άσκηση!!!!!!
kiriakoskiriakos
Νεοφερμένος
Με τη δικιά μου άσκηση δεν ασχολείται κανείς;;
Όχι
ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
Νεοφερμένος
fotini22589
Νεοφερμένος
σε ευχαριστούμε :no1:
μια μικρή επισήμανση μόνο!
θεωρώ πως αρκετά από τα βιβλία που υπάρχουν
είναι παρα πολύ δύσκολο να διαβαστούν από μαθητές γυμνασίου ή και λυκείου ακόμη!
ειδικά για κάποιον που δεν είναι εξοικοιωμένος να διαβάζει μαθηματικά στα αγγλικά!
το βιβλίο του V.Shoup (το οποίο παρεπιπτόντως έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά) για παράδειγμα θεωρώ πως είναι ένα από τα κορυφαία σύγχρονα βιβλία στο χώρο αλλά δεν θα το πρότεινα σε καμία περίπτωση σε μαθητή!
In Flames
Πολύ δραστήριο μέλος
In Flames gn
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
Ένα καλό βιβλίο, που υπάρχει στον Παπασωτηρίου είναι τα 250 προβλήματα της Στοιχειώδους Θεωρίας Αριθμών, του Sierpinski, αλλά για να το διαβάσεις πρέπει να έχεις κάποιες βασικές γνώσεις (μόντουλα, το μικρό θεώρημα του Fermat, Wilson, Eϋler κ.λ.π.). Γι' αυτό για αρχή θα σου πρότεινα τη Θεωρία Αριθμών του Burton. Το πού θα το βρεις βέβαια δεν ξέρω, αν και νομίζω κάπου το είχα βρει στο ίντερνετ. Δυστυχώς δεν το έχω σε ηλεκτρονική μορφή! Είναι εκπληκτικό βιβλίο και διαβάζεται εύκολα!
Ο Sierpinski στη θεωρία αριθμών είναι άψογος, αλλά όχι για rookie level. (άσε που κανονικά για να διαβάσεις Sierpinski πρέπει να ξέρεις και μια συνολοθεωρία της προκοπής). Εγώ για αρχή θα πρότεινα ένα οποιοδήποτε βιβλίο που κυκλοφορεί στο εμπόριο ως βοήθημα για την Β' Λυκείου στο αντίστοιχο μάθημα. Στη συνέχεια το εξαιρετικό βιβλίο της ΕΜΕ για τη Θεωρία Αριθμών και εν συνεχεία τα "Problems in Number Theory" από τον Andreescu (περιέχει θέματα από USAMO, IMO, Baltic Way, κ.λπ.). Τέλος, με την αλγεβρική θεωρία αριθμών θα ασχοληθεί κάποιος εφόσον μπει στο πανεπιστήμιο, είναι στο μαθηματικό και αρχίσει να σκέφτεται για μεταπτυχιακό..
Στέλιος
johnakoseco
Εκκολαπτόμενο μέλος
λαθος αν υψωσεις στο τετραγωνο βγαινει ταυτοτητα.....Λοιπόν θα γράψω τον τρόπο με τον οποίο έλυσα τη β άσκηση...
Β=χ2+ψ2
Β=(χ+ψ){-(-χ+ψ)}
Β=30{-(-30)}
Β=30*30
Β=900
δν είμαι σίγουρη βέβαια ότι είναι σωστό...
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος
!!!...vivaki...!!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ξέρω τι έπαθα και κόλλησα....
Αν x + y = -5
και ω και φ = -7
Α = 4 - (x - ω) - (y - φ)
cJay
Εκκολαπτόμενο μέλος
Α= 4- (x - ω) - (y - φ)
A= 4-x+ω-y+φ
Α= 4-(x+y)+(ω+Φ)
Α= 4 - (-5) + (-7)
Α= 4 +5 -7
Α= 2
!sunny!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Α=4-(χ-ω)-(y-φ)
Α=-4-χ+ω-y+φ
Α=ω+φ+4-(χ+y)
A=-7+4+5
A=9-7
A=2
Σου ξαναλέω να μη με εμπιστευτείς και προειδοποιώ: μη με κράξουν οι υπόλοιποι αν το έχω λάθος! Είπαμε ,δεν είμαι καλή στα μαθηματικά αλλά το παλεύω!
-----------------------------------------
Α! Οκ ,με πρόλαβε άλλος!
!!!...vivaki...!!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
A= 4-x+ω-y+φ
Α= 4-(x+y)+(ω+Φ)
Α= 4 - (-5) + (-7)
Α= 4 +5 -7
Α= 2
γιατί το y έγινε + ???
cJay
Εκκολαπτόμενο μέλος
Α= 4 - (x - ω) - ( y -φ )
Α= 4 -x +ω -y +φ
Α= 4 -(x+y) + (ω+φ) ---->>>(εδώ βγάζω κοινό παράγοντα το (-) ώστε να εμφανίστει το x+y που μας δίνει η υπόθεση)
Α= 4 - (-5) - 7
Α= 9 -7
Α= 2
κατάλαβες?
!!!...vivaki...!!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
cJay
Εκκολαπτόμενο μέλος
!sunny!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.