zip_unzip
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mixalis91
Νεοφερμένος
α)(στον παρονομαστη του πρώτου)
2/χ-1 - χ-1/χ-1
β)2-x+1/x-1
γ)3-x/x-1 και το χ-1 ανεβαίνει στον αριθμητή
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zip_unzip
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mixalis91
Νεοφερμένος
RAMONES
Νεοφερμένος
ssalex
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βγαίνει τριώνυμο ή 1ου Βαθμού?
Mixalis91
Νεοφερμένος
δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0
Μμμμ ναι.Αλλά θα σου βγει εξίσωση 3ου βαθμού.Παρ'ολ'αυτά με τις γνώσεις Γ γυμνασίου μπορείς να την παραγοντοποιήσεις
ssalex
Εκκολαπτόμενο μέλος
νομίζω με κοινό παράγοντα μπορεί να παραγοντοποιηθεί...Μμμμ ναι.Αλλά θα σου βγει εξίσωση 3ου βαθμού.Παρ'ολ'αυτά με τις γνώσεις Γ γυμνασίου μπορείς να την παραγοντοποιήσεις
Iliaso
Περιβόητο μέλος
α να βγαλουμε οτι ΜΕ=ΜΔ
β να αποδειξουμε οτι ειναι ισα τα τριγωνα ΑΜΔ ΚΑΙ ΑΜΕ
εγω για το πρωτο ειπα πως εφοσον το τριγωνο ειναι ισοσκελες και οι καθετες ξεκινανε απο το μεσο του τριγωνου τοτε οσο ειναι η μια καθετος τοσο θα ειναι και η αλλη...
β εγω χρησιμοποιησα το Π-Π-Π λεγοντας οτι εχουν τη μεσοκαθετο κοινη απο την εκφωνηση ΑΜ , επισης ανεφερα οτι εΙΝΑΙ ισες οι ΜΔ ΚΑΙ ΜΕ και τελος για να το τελειωσω εβγαλα το ΑΔ και το ΑΕ ισα... εσεις τι λετε ειναι σωστο;;
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
1) ( ως γωνίες ισοσκελούς παρά τη βάση προσκείμενες )
2) ( ως συμπληρωματικές ίσων γωνιών)
3) (είναι γνωστό ότι το ύψος που άγεται από την κορυφή προς τη βάση του ισοσκελούς διχοτομεί τη βάση )
Άρα για τα δύο τρίγωνα πληρείται το κριτήριο "Γ-Π-Γ", άρα είναι ίσα, και άρα .
Το άλλο βγαίνει επίσης εύκολα , αφού δείξεις αυτό που έδειξα πιο πάνω.
Στέλιος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
ευχαριστω Στελιο... αρα ολη η ασκηση μηδενιζεται...
Όχι, δε μηδενίζεται. Το δεύτερο ερώτημα είναι σωστό, αν το δικαιολόγησες καλά.
Δηλαδή αν είπες ότι :
ΑΜ είναι κοινή και για τα δύο (προφανές)
ΜΔ = ΜΕ (το απεδείξαμε παραπάνω)
και ΑΔ = ΑΕ ως υπόλοιπο από αφαίρεση ίσων κομματιών. Δηλαδή για τη μεν
ΑΔ = ΑΒ - ΒΔ και για τη μεν ΑΕ = ΑΓ - ΓΕ (όμως ΑΒ = ΑΓ και ΒΔ = ΓΕ από την προηγούμενη σύγκριση ). Έτσι ΑΔ = ΑΕ.
Άρα πληρείται το κριτήριο Π-Π-Π και είσαι οκ.
Στέλιος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
δυστυχως αυτο το τριτο δν το πολυπετυχα...
Μην αγχώνεσαι Ηλία! Δεν υπάρχει λόγος. Εγώ νομίζω πως τουλάχιστον θα πάρεις τα 3/4 της άσκησης ! Αυτό που πες στο 1ο ερώτημα , μπορεί να 'ναι μπακάλικο, αλλά σημαίνει σφαιρική αντίληψης της γεωμετρίας, "αίσθησης" του χώρου !
Εγώ αν το βαθμολογούσα, μόνο και μόνο για τη σκέψη που έκανες, θα σου το έδινα όλο σωστό ! Άσε που και για Γ' Γυμνασίου ήταν δύσκολο πρόβλημα!
Στέλιος
djimmakos
Διάσημο μέλος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
επισης ειχε ολη τη θεωρια τριγωνων 1οντα και αλλα στοιχεια καθως και μια θεωρια με ορισμο πολυωνυμου και αναπτυξη τετραγωνου...
oxanian
Νεοφερμένος
Συνημμένα
ΜΑΡΑΚΙ
Νεοφερμένος
djimmakos
Διάσημο μέλος
HappyHippo
Νεοφερμένος
Μπράβο πολλή καλή η ιδέα σου με τις ασκήσεις. :no1::no1::no1::no1::no1::no1:Σας αρέσουν /Ασχολείστε καθόλου εκτός σχολείου
αν θέλετε προσθέστε μαθηματικούς γρίφους ή προβλήματα που αγαπάτε ή ο,τιδηποτε άλλο σχετικό
κάνω την αρχή
...Για το αποτέλεσμα του γρίφου θα συμφωνήσω με τον panos1994
... ο γερμανός είναι...
Και επειδή μου άρεσε πραγματικά η ιδέα με τα προβλήματα, σας παρουσιάζω και εγώ ένα (αρκετά εύκολο )πρόβλημα που ίσως να το γνωρίζετε:
//Πρόκειται για ένα σκουλήκι από αυτά που ζουν στις βιβλιοθήκες και τρώνε βιβλία. Το σκουλήκι λοιπόν αρχίζει να τρώει τους 5 τόμους μιας εγκυκλοπαίδειας, -οι οποίοι είναι ταξινομημένοι με τη σωστή σειρά (δηλ. πρώτα ο τόμος 1,μετά ο 2 ..)- ξεκινώντας από το εξώφυλλο του 1ου τόμου και φθάνοντας στο οπισθόφυλλο του 5ου τόμου. Αν κάθε τόμος έχει πάχος 3 cm πόση απόσταση κάλυψε το σκουλήκι τρώγοντας τα βιβλία?(Το σκουλήκι κινείται ευθύγραμμα και παράλληλα προς το ράφι)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.