mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
Στέλιος
ΥΣ: Η ισότητα γενικά δεν είναι λάθος πάντως. Δηλαδή ισχύει και : . Δεν είναι μικρότερο ΚΑΙ ίσο, αλλά μικρότερο ή ίσο. Δεν είναι δεσμευτικό το ίσο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
Ναι, δεν είναι δεσμευτικό, απλά περιττό στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εννοειται οτι είναι διάζευξη, δε μπορεί να είναι και ίσο και άνισο ταυτόχρονα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djimmakos
Διάσημο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
lakis
Νεοφερμένος
miv
Επιφανές μέλος
djimmakos
Διάσημο μέλος
nikosclick
Νεοφερμένος
djimmakos
Διάσημο μέλος
Kristal
Εκκολαπτόμενο μέλος
με - αναμεσα στα α^2 και β^2...Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β)
djimmakos
Διάσημο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
ημχ+συνχ=5 =>
=25 (δηλαδή 5 τετράγωνο)<=>
+ 2sincos + =25 <=>
(γνωρίζουμε από τη βασική τριγωνομετρική ταυτότητα ότι
+ =1)
Αρα:
1+2ημχσυνχ=25 <=>
2ημχσυνχ=24 <=>
ημχσυνχ=12
Με sin=ημίτονο και cos=συνημίτονο.
Μονο που η άσκηση δεν είναι καθόλου μαθηματικά σωστή. Ο τετραγωνισμός που έκανα (η μόνη δυνατή λύση δηλαδή) ήταν εντελώς αυθαίρετος, γιατί κανονικά έπρεπε να διασφαλίζεται οτι ημχ+συνχ είναι θετικός, διαφορετικά ΔΕΝ τετραγωνίζεις με ισοδυναμία. Έπρεπε να δίνει κάποιο διάστημα, ας πούμε οτι η γωνία ανήκει στο [0,π/2], αλλιώς είναι μαθηματικά λάθος. Εγώ απλώς έβγαλα την ισοδυναμία πριν τον τετραγωνισμό κι έβαλα απλή συνεπαγωγή για να φαίνεται πιο σωστό. Επειδή ζητάει υπολογισμό, αν βγάλεις την ισοδυναμία δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως ήταν αποδεικτική και έβγαζες την ισοδυναμία θα ήταν λάθος γιατί δεν θα μπορούσες να γυρίσεις στη δεδομένη σχέση.
Και δεύτερον, αυτό που είπα, τα νούμερα είναι εντελώς άκυρα. Δεν υπάρχει ημχ+συνχ=5 για καμία πραγματική τιμή του χ. Και φυσικά, επίσης, δεν υπάρχει ημχσυνχ=12 για καμία πραγματική τιμή του.
zip_unzip
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν καταλαβαίνω τα σύμβολαΑριθμοί της μορφής , όπου και (πραγματικοί).
ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
Νεοφερμένος
ΦΩΤΕΙΝΗ
Νεοφερμένος
Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα.
σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση
βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!!
μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!!
μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί.
miv
Επιφανές μέλος
σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση
βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!!
Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία...
MetalMare
Νεοφερμένος
VeiLShadowS
Νεοφερμένος
Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια
Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση
και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη
Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks:
Mixalis91
Νεοφερμένος
α)Περιορισμοί κλασσικα. ..
β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x
γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος
δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0
ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο
στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0
ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς...
η)Αδύνατη Εξίσωση
Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα
VeiLShadowS
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.