JeiKei
Νεοφερμένος
Αδαμαντια μην πετάς υπονοούμενα σε μένα και στον Παπά << στην δική μου περίπτωση μάλλον >> πλάκα κάνω
@Παπάς: κοιτα στην σελ 96
Καλά ρε πότε προλαβαίνετε και γράφετε δεν σας προλαβένω ηρεμίστε
A και το άτοπο το έγραψα για να κάνω φιγούρα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
papas
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JeiKei
Νεοφερμένος
αχα. Δεν αισχύνομαι ο επιδειξιομανής . Γενικα ή λύνεις μια άσκηση επιστιμονικά ή οχιLol man xD ενα * ξεχασα,για να δειξω οτι ειναι πολλαπλασιασμος Και οταν ειπα οτι α*β=0 ,μπορεις να πεις οτι ειναι και ατοπο,επειδη στην εκφωνηση λεει οτι ειναι μη μηδενικοι,αλλα πιο ωραιο ειναι το αδυνατη (και την αιτιολογιση σου) , διοτι με το ατοπο ειναι ολοκληρη διαδικασια,ενω εδω δουλεψα με ισοδυναμιες,δηλαδη με ''νομιμες'' πραξεις και δεν πηρα ''εστω οτι ισχυει αυτο,μπλα μπλα''
και βασικά δεν ήταν ο πολλαπλασιασμός το θέμα μου ,αλλα η πρόσθεση .
Κοίτα τι έκανες
3*α*β ( α+ β) = 0 <=>
α*β*=0 (αδυνατο,διοτι α,β διαφοροι του μηδενος,αρα και το γινομενο τους) ή α+β=0 <=>
α=-β
Βλέπεις δεν διαιρείς με 3(α+β) αλλα με 3αβ .Αλλα ντάξει σιγά
papas
Διάσημο μέλος
απλα ειναι γινομενο = 0
πχ αμα πω οτι : χ^2 - 1 = 0 <=> (χ+1)*(χ-1) = 0 ,δεν μπορω να πω οτι χ+1 = 0 ή χ-1 = 0 και να βρω τις ριζες αυτης της εξισωσης ;
Οσο για το 3*α*β=0 ,το 3 ειναι διαφορο του μηδενος (παντα) και παιρνω το α*β = 0
JeiKei
Νεοφερμένος
Δε διαιρεσα με τπτ καλε
απλα ειναι γινομενο = 0
πχ αμα πω οτι : χ^2 - 1 = 0 <=> (χ+1)*(χ-1) = 0 ,δεν μπορω να πω οτι χ+1 = 0 ή χ-1 = 0 και να βρω τις ριζες αυτης της εξισωσης ;
Οσο για το 3*α*β=0 ,το 3 ειναι διαφορο του μηδενος (παντα) και παιρνω το α*β = 0
ε; καλύτερα γράψε με λατεξ γτ δεν σε πίανω
αν θυμάμαι καλά ηταν
3αβ(α+β)
Εγώ θέλω να αποδείξω οτι α+β = 0 ,αφού είναι αντίθετοι ΑΡΑ* (ανω τελεία τελος πάντων για έμφαση)
διαιρώ με 3αβ
Υ.Γ ναι μπορώ να κάνω αυτο που πες ,αλλα υποτείθεται οτι δεν ξέρω ακόμα παραγοντοποιηση (επανάληψη κάνω)
Και ναι είναι πολύ ανεβασμένο το επίπεδο για γ' γυμνασίου αλλα τα λύνω επειδή μου αρέσουν
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
papas
Διάσημο μέλος
JeiKei
Νεοφερμένος
στειλε μας και εμας καμια ασκηση
Εύκολη σου βάζω για αρχή έτσι για να γουστάρεις
Παραγοντοποίηση . A little help : δεν έχω κάνει λάθος τα πρόσημα ,θα καταλάβεις
Τσάκω και άλλη μια:
α) να κάνετε τισ πράξεις
β)Αριθμιτική τιμή
Gver
Νεοφερμένος
λοιπον εχουμε
1+συνχ=ημχ σε διαστημα [0,2π)
ημχ-συνχ=1
ομως επειδη
ημχΕ[-1,1] και συνχε[-1,1]
για ημχ=0
συνχ=-1
συνχ=συνπ
χ=2κπ+π
λογω διαστηματος χ=π
για συνχ=0
ημχ=1
ημχ=ημπ/2
χ=2κπ+π/2
χ=π/2(λογω διαστηματος)
αρα συνολικα εχουμε χ=π η χ=π/2
ειναι σωστο?
JeiKei
Νεοφερμένος
Θα σε help αν μπορούσα αλλά απ' ότι βλέπω είσαι 16 ετών και εδώ είναι γ' γυμνασίου -.-"Γεια σας παιδια!Καλη χρονια!Μια τριγωνομετρικη εξισωση για την οποια ελυσα αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος...
λοιπον εχουμε
1+συνχ=ημχ σε διαστημα [0,2π)
ημχ-συνχ=1
ομως επειδη
ημχΕ[-1,1] και συνχε[-1,1]
για ημχ=0
συνχ=-1
συνχ=συνπ
χ=2κπ+π
λογω διαστηματος χ=π
για συνχ=0
ημχ=1
ημχ=ημπ/2
χ=2κπ+π/2
χ=π/2(λογω διαστηματος)
αρα συνολικα εχουμε χ=π η χ=π/2
ειναι σωστο?
Δυστυχώς δεν γιγνόσκω νεαρέ
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
Εύκολη σου βάζω για αρχή έτσι για να γουστάρεις
Παραγοντοποίηση . A little help : δεν έχω κάνει λάθος τα πρόσημα ,θα καταλάβεις
Τσάκω και άλλη μια:
α) να κάνετε τισ πράξεις
β)Αριθμιτική τιμή
ευχαριστουμε κυριεεεεεεεεεεεεε
λοιπον για την πρωτη ασκηση επειδη βαριομουν να την λυσω ως τριωνυμο...(ψαχνουμε δυο αριθμους και πιρι πιρι πιρι)το ελυσα με διακρινουσα....εχετε κανει ετσι???η λυση μου...
χ³-13χ-12
α=1 β=-13 γ=-12
Δ=β²+4αγ
Δ=121
χ1=12 και χ2=1
τωρα στην δευτερη δεν καταλαβα τι γραφεις..λες Λ μα απο πανω λες χ....
νομιζω πως η ασκηση σου εναι σωστη..νομιζω
JeiKei
Νεοφερμένος
Εμμμμμμ, δεν έχουμε κάνει διακρίνουσα και απ' ότι κατάλαβα νομίζεις οτι είναι μορφής τριωνύμου αλλα ελα που δεν είναι γιατι έχει εκείνο τοευχαριστουμε κυριεεεεεεεεεεεεε
λοιπον για την πρωτη ασκηση επειδη βαριομουν να την λυσω ως τριωνυμο...(ψαχνουμε δυο αριθμους και πιρι πιρι πιρι)το ελυσα με διακρινουσα....εχετε κανει ετσι???η λυση μου...
χ³-13χ-12
α=1 β=-13 γ=-12
Δ=β²+4αγ
Δ=121
χ1=12 και χ2=1
τωρα στην δευτερη δεν καταλαβα τι γραφεις..λες Λ μα απο πανω λες χ....
Για να σε βοηθήσω σου λέω οτι πρέπει να "σπάσεις"
Στην 2η άσκηση είναι α ερώτημα και β λολ -.-
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
Εμμμμμμ, δεν έχουμε κάνει διακρίνουσα και απ' ότι κατάλαβα νομίζεις οτι είναι μορφής τριωνύμου αλλα ελα που δεν είναι γιατι έχει εκείνο το. Τα τριώνυμα ειναι. πχ,πλας δεν σε βοηθάνε τα πρόσημα κυρία .
Για να σε βοηθήσω σου λέω οτι πρέπει να "σπάσεις"
Στην 2η άσκηση είναι α ερώτημα και β λολ -.-
κιουριε μου,δεν ειδα οτι ειναι χ³σορρι...επιστρεφω αμεσως
Και ..εχω το δικαιωμα της ερωτησης κιουριε
Gver
Νεοφερμένος
papas
Διάσημο μέλος
Drama Prinzessin
Περιβόητο μέλος
element skate
Πολύ δραστήριο μέλος
Drama Prinzessin
Περιβόητο μέλος
Κάτι άσχετο, την διακρίνουσα πότε την διδάσκουν κανονικά;
element skate
Πολύ δραστήριο μέλος
Drama Prinzessin
Περιβόητο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.