aliki_s
Εκκολαπτόμενο μέλος

Θα ήθελα αλλά δεν είμαι τόσο έμπειρος με τον υπολογιστή...Μπορεί να το ανεβάσει ίσως η αλίκη που το κατάλαβε...Ευχαριστώ πάρα πολύ βρε Αλικάκη....Χίλια ευχαριστώ από εμένα
Δεν κάνει τίποτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giorgio-PD
Εκκολαπτόμενο μέλος

2α-2
----- + ----- = 3 (Όπου διακεκομμένες είναι κλασματική γραμμή)
α_______α
ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕς ΛΥΣΕΙΣ...Λίγη βοήθεια σας παρακαλώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
statakos
Εκκολαπτόμενο μέλος

δλδ χ-2 + κ(άγνωστος) = 3*α ? αν ναι, κ = 3*α - χ + 2
Giorgio-PD
Εκκολαπτόμενο μέλος

κανένας άλλος καμιά βοήθεια???Αν σας το 'πε έτσι, βάλτε τον/την να τη λύσει αυτός/η...
δλδ χ-2 + κ(άγνωστος) = 3*α ? αν ναι, κ = 3*α - χ + 2
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

1ον) Έχεις ποστάρει σε λάθος subforum.
2ον) Δεν βγάζουν νόημα οι μαθηματικές παραστάσεις που 'χεις γράψει. ( σ.σ. μάθε
Φιλικά,
Στέλιος
domenica7
Πολύ δραστήριο μέλος

ΥΓ.να προσπαθεις ομως πιο πολυ να τις λυνεις μονος σου!View attachment 26432
baki
Εκκολαπτόμενο μέλος

σου επισυναπτω τη λυση.νομιζω οτι ειναι σωστη..ελπιζω να σε βοηθησα..
ΥΓ.να προσπαθεις ομως πιο πολυ να τις λυνεις μονος σου!View attachment 26432
να επισημανω κατι οτι το
Φιλικα παντα
Αντωνης
domenica7
Πολύ δραστήριο μέλος

1)στη θεση του κενου θετω ενα αγνωστο Χ που τον ψαχνω(το α θεωρειται γνωστος αριθμος)
2)παρατηρω οτι τα κλασματα ειναι ομωνυμα (εχουν και τα δυο παρανομαστη το α)αρα μπορω να τα προσθεσω.
3)αφου τα προσθεσω ,βλεπω οτι μπορω να κανω χιαστη.(ξερεις τι ειναι χιαστη σωστα?αν οχι στειλε μου pm)
4)μετα χωριζω γνωστους απο αγνωστους και κανω πραξεις χωρις να ξεχασω να αλλαξω τα προσημα των αριθμων που μεταφερω στο αλλο μελος της ισοτητας.
ελπιζω να στα εξηγησα καλα κ να καταλαβες!αυτο μπορεις να το χρησιμοποιησεις κ σαν μεθοδολογια αν θες.δε νομιζω να εχω κανει καπου λαθος..αλλα δεν ειμαι κ μαθηματικος..

-----------------------------------------
να επισημανω κατι οτι τοσημαινει αν και μονο αν και το μαθαινουν στη α' λυκειου και οχι στο γυμνασιο domenica7
Φιλικα παντα
Αντωνης
συγγνωμη δε θυμομουν ποτε το εμαθα!αλλα γιατι δεν του την ελυσες εσυ τοτε που ξερεις απο τι βλεπω καλυτερα την υλη του γυμνασιου?
φιλικα κ εγω

baki
Εκκολαπτόμενο μέλος

γιατι πολυ απλα με προλαβεςξεχασα να σου εξηγησω τι εκανα :
1)στη θεση του κενου θετω ενα αγνωστο Χ που τον ψαχνω(το α θεωρειται γνωστος αριθμος)
2)παρατηρω οτι τα κλασματα ειναι ομωνυμα (εχουν και τα δυο παρανομαστη το α)αρα μπορω να τα προσθεσω.
3)αφου τα προσθεσω ,βλεπω οτι μπορω να κανω χιαστη.(ξερεις τι ειναι χιαστη σωστα?αν οχι στειλε μου pm)
4)μετα χωριζω γνωστους απο αγνωστους και κανω πραξεις χωρις να ξεχασω να αλλαξω τα προσημα των αριθμων που μεταφερω στο αλλο μελος της ισοτητας.
ελπιζω να στα εξηγησα καλα κ να καταλαβες!αυτο μπορεις να το χρησιμοποιησεις κ σαν μεθοδολογια αν θες.δε νομιζω να εχω κανει καπου λαθος..αλλα δεν ειμαι κ μαθηματικος..
-----------------------------------------
συγγνωμη δε θυμομουν ποτε το εμαθα!αλλα γιατι δεν του την ελυσες εσυ τοτε που ξερεις απο τι βλεπω καλυτερα την υλη του γυμνασιου?
φιλικα κ εγω![]()
rafailia
Νεοφερμένος

Το * σημαίνει τετράγωνο
Π.χ. 2*2 ειναι 2 στο τετράγωνο, άρα 4

το 1ο,3ο και 4ο δινουν (χ-ψ)*2
τα υπολοιπα δινουν (χ+2)*2
αρα (χ-ψ)*2+(χ+2)*2=0
χ=ψ χ=-2
την εγραψα συντομα,σορρυ
rvd345
Νεοφερμένος

tasakas
Νεοφερμένος

άθροισμα τετραγώνων ίσο με το μηδεν, άρα και οι δύο μηδεν:
άρα x=y και x=-2
Chris1993
Περιβόητο μέλος

Στην συγκεκριμενη ασκηση πρωτα σπας το
Αφου το σπασουμε εχουμε αυτο :
Και μετα κανουμε ομαδοποιηση δηλαδη τα βαζουμε σε διαφορετικη σειρα ωστε να βγει αναπτυγμα ταυτοτητων δηλαδη :
Εδω βλεπεις οτι εχουμε δυο αναπτυγματα ταυτοτητων :
1.
2.
Oποτε το γραφουμε ετσι :
Τωρα βλεπεις οτι εχουμε αθροισμα τετραγωνων = 0 και οι δυο πρεπει να ειναι = 0 , οποτε :
και
***ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ***
MpampisG
Νεοφερμένος

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
3χ³+14=6χ²+7χ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zip_unzip
Εκκολαπτόμενο μέλος

MpampisG
Νεοφερμένος

SIMAIOFOROS
Νεοφερμένος

3x^2(x-2) -7(x-2)=0 Βγάζουμε κοινό παράγοντα το x-2
(x-2)(3x^2-7)=0 Παραγοντοποίηση
x-2=0 ή 3x^2-7=0
x=2
H μία λύση της εξίσωσης είναι το 2, για να βρούμε τις άλλες δύο λύνουμε την εξίσωση 3x^2-7=0 με διακρίνουσα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 12 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.