kvgreco
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μπορεί να μην το έχω καταλάβει.Όμως έγραψα 20 στις Πανελλαδικές και είχε μέσα γιά μέτρο μιγαδικού.Χάρη μού κάνανε λες?οχι δεν ειναι πραγματικοσ αριθμοσ,φιλε προσεχε τι γραφεισ..
-----------------------------------------
ισωσ δεν εχεισ καταλαβει τι σημαινει μετρο!!!!!
Λοιπόν τι είναι το μέτρο μιγαδικού γιά να μάθουμε κι εμείς?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χρηστοσ17
Νεοφερμένος

μετρο ενοσ Ζ που ανηκει C ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Ο(0,0)
και κατι ακομα....οποιοσ εχει ψωνιο με τα μαθηματικα..δεν το φωναζει!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kvgreco
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μόνος σου έδωσες την απάντηση.και με 20 νομιζεισ οτι τα ξερεισ,μπορει χιλιαδω....τεσπα πρωτον η ερωτηση μου ειναι ποια ειναι η γεωμετρικη ερμηνια του 1/μετρο Ζ,οχι αλγευρικη, κατα ουσια σου λεω πωσ θα φτιαξεισ 1/μετρο Ζ....
μετρο ενοσ Ζ που ανηκει C ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Ο(0,0)
και κατι ακομα....οποιοσ εχει ψωνιο με τα μαθηματικα..δεν το φωναζει!
Η απόσταση είναι αριθμός μεγαλύτερος ή ίσος του μηδέν?Εντάξει?
Άρα το 1/|z| είναι πραγματικός αριθμός μεγαλύτερος του μηδέν!
Με προσβάλλεις δύο φορές
Τη μιά πως δεν ξέρω τι σημαίνει μέτρο ενώ μου το έβαλαν στις πανελλήνιες
Και την άλλη ότι είμαι ψώνιο.
Εγώ όμως επειδή είμαι καλό παιδί θα σού πώ.
Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ότι αυτοί ελεηθήσονται!
χρηστοσ17
Νεοφερμένος

και δεν ειναι αυτη η απαντηση λυπαμε....
kvgreco
Εκκολαπτόμενο μέλος

Θέλεις να πείς ότι αν ο z είναι μιγαδικός τότε ποιά είναι η Γεωμετρική ερμηνεία τού 1/|z| ?
Αυτό δεν ρωτάς?
elena92
Νεοφερμένος

Αντικαθιστάς στην ανίσωση, υψώνεις στο τετράγωνο τα δύο μέλη και καταλήγεις στο
Ισχύει:
elena92
Νεοφερμένος

ναι τελικα αυτο εκανα μου εκοψε τελικα κ το σκεφτηκα λιγο μετα που εστειλα το μνμ ευχαριστς παντως.
Αντικαθιστάς στην ανίσωση, υψώνεις στο τετράγωνο τα δύο μέλη και καταλήγεις στοπου είναι αληθές.
Ισχύει:
![]()
alex1992
Νεοφερμένος

ρε σεις για να ειναι ορισμενη+ασυνεχης στο xo σημαινει ότι ειναι κλαδική+και αλλάζει κλάδο στο xo. άρα εξ ορισμού δν ορίζεται το όριο f(x) x->xo, αφού τα πλευρικά όρια εείναι άνισα. άρα λάθος η πρόταση!
Mariniw
Νεοφερμένος

elena92
Νεοφερμένος

pipis1990
Νεοφερμένος

elena92
Νεοφερμένος

και το μετρο του ζ δεν το χρησιμοποιεις? αν δεν το χρησιμοποιησεισ δεν καταληγεις στο ζητουμενο το οποιο εχει μεσα ζπολλαπλασισε επι 2 το μετρο με το W και εφαρμοσε τριγωνικη ανισοτητα και επιτα προσθεσε 10 και στα τρια μελη της ανισοτητας
lostG
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αφού κάνεις σωστές πράξεις και μετά από εφαρμογή της τριγωνικής ανισότητας θα καταλήξεις εδώ.μετρο του z+6i=6 και μετρο του w-4=2 ν.δ.ο μετρο του z-2w<=20.πως θα τη λυνατε?
|(z-2w)-(-8-6i)|<=10
Εποπτεύοντας γεωμετρικά αυτή την ανισότητα θα δείς αν κάνεις το σχήμα και ξέροντας ότι ο (z-2w) θα ανήκει σε κυκλικό δίσκο κέντρου Κ(-8.-6) και ακτίνας 10 μονάδων, ότι η πιό απομακρυσμένη εικόνα μιγαδικού (z-2w) από το σημείο Ο(0,0), που επαληθεύει την ανισότητα, είναι αυτή που θα δίνει μέτρο την απόσταση του Κ από το σημείο Ο(0,0) η οποία είναι 10 μονάδες συν μιά ακτίνα τού κυκλικού δίσκου η οποία είναι και αυτή 10 μονάδες.Σύνολο 20. Έτσι όλοι οι άλλοι μιγαδικοί (z-2w) που θα ανήκουν στο δίσκο θα έχουν μικρότερο μέτρο.
[Αν δεν μπορείς να κάνεις τις πράξεις ώστε να καταλήξεις στην παραπάνω ανισότητα πές μου να στις γράψω}.
Σημείωση.
Το θέμα εδώ έχει τίτλο "Απορίες στη θεωρία στα Μαθ.Κατ." κατά συνέπεια δεν είναι σωστό να αναρτούμε εδώ ασκήσεις.Έτσι γιά διευκόλυνση των παιδιών αλλά και των καθηγητών που μπαίνουν στο συγκεκριμένο νήμα.Ας την έγραφες την άσκηση στο μέρος με τις ασκήσεις.Έτσι γιά την τάξη.

Conceicao
Νεοφερμένος

hale
Δραστήριο μέλος

|z^2|=|z|^2=z*z παύλα αλλά δε νομίζω z^2=|z^2|. Αμα έχω κάνει λάθος να με διορθώσετε αμέσως.

πχ z=1-i, |z^2|=z*zσυζηγη=2 , z^2=-2i
στο R λεγεται απολυτη τιμη ενω στο C μετρο..
fdLP.
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ευχαριστω εκ των προτερων
Crookshanks
Διάσημο μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.