Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
δυστυχώς δεν το κάναμεδυστυχως κανατε
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
IasonasM
Εκκολαπτόμενο μέλος
και | |a|-|b| | = |a+b| τότε a αντίρροπο b ;
αν ναι, |a+b|=|-c|=|c|= ... = |a|+|b| άρα a//b κλπ.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
αυτο μήπως σου ειναι εύκολο να το εξηγήσεις; γιατι μας ειπε αυτα που εχω κανει bold αλλα δεν καταλαβαινω τη λύση σουέχετε κάνει ότι |a+b|=|a|+|b| τότε a ομόρροπο b
και | |a|-|b| | = |a+b| τότε a αντίρροπο b ;
αν ναι, |a+b|=|-c|=|c|= ... = |a|+|b| άρα a//b κλπ.
IasonasM
Εκκολαπτόμενο μέλος
|a|+|b|=|a|+3|a|=4|a|
δηλαδή |a+b|=|a|+|b| άρα a ομόρροπο b => a//b
a+b+c=0 => b+c=-a => |b+c|=|-a|=|a|
||b|-|c||=| 3|a| - 4|a| |=|-|a|| =|a|
δηλαδή |b+c|=||b|-|c|| άρα b αντίρροπο c => b//c
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Εμείς το είχαμε κάνει, πάντως. Το έχω και σημειωμένο για εξετάσειςδυστυχώς δεν το κάναμε
(Γ' Γυμνασίου-σελ.245)
gian7giant
Νεοφερμένος
κατι ασχετο, ποτε μπορουμε να υψωσουμε τα δυο μέλη μιας ανισώτητας στο τετράγωνο?
Αν ειναι και τα 2 μελη της ανισωσης θετικα ναι, κρατωντας την ιδια φορα, ενω αν ειναι και τα 2 μελη της ανισωσης αρνητικα τοτε ναι αλλαζωντας φορα..αν ειναι ετερωσυμα οχι..
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε όταν μας είπε και τις σχέσεις για τα ομόρροπα και αντίρροπα Και πάλι ευχαριστώ!a+b+c=0 => a+b=-c => |a+b|=|-c|=|c|=4|a| (από υπόθεση)
|a|+|b|=|a|+3|a|=4|a|
δηλαδή |a+b|=|a|+|b| άρα a ομόρροπο b => a//b
a+b+c=0 => b+c=-a => |b+c|=|-a|=|a|
||b|-|c||=| 3|a| - 4|a| |=|-|a|| =|a|
δηλαδή |b+c|=||b|-|c|| άρα b αντίρροπο c => b//c
liofagos
Νεοφερμένος
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος
liofagos
Νεοφερμένος
δεν εχω ιδεα, εμενα μου τις δωσανε, η 11 μου εχει μεινει..
Η μονοτονία της συνάρτησης, όπου υπάρχει, είναι ίδια σε συμμετρικά ως προς το μηδέν πεδία. Για παράδειγμα, αν μια περιττή συνάρτηση είναι γνησίως αύξουσα στο (-2,-1], τότε η ίδια συνάρτηση είναι γνησίως αύξουσα το [1,2).
Μήπως εχει λαθος η άσκηση?? και το διαστημα ειναι (-00, -α)?
Στην 12 (χωρις να ειμαι σιγουρος ) νομίζω ειναι λάθος η εκφώνηση της ασκησης διότι:
==> f(x)=0 (1) ή f(x) + f(-x)=0 (2) Δεν μπορεις να πεις λόγω της (2) f(x) περιττη για καθε x επειδή για μερικά χ μπορει να ισχύει η (1) και για μερικά η (2) , εκτός και αν θεωρέιται f(x)=0 περιττη συνάρτηση.
Ας διορθώσει καποιος.
giorgosHTML
Νεοφερμένος
2)δινετε τετραπλευρο ΑΒΓΔ να βρειτε σημειο Ρ τετοιο ωστε να ισχυει.
ΡΑ+ΡΒ+ΡΓ+ΡΔ=Ο
ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΑ
Guest 018946
Επισκέπτης
και για την αλλη αν Μ το μέσο της ΑΒ 2ΠΜ=ΠΑ+ΠΒ
Κ μεσο ΓΔ 2ΠΚ=ΠΓ+ΠΔ
προσθετω κατα μελη ΠΚ+ΠΜ=0
αν Φ μεσο της ΚΜ εχω 2ΠΦ=ΠΚ+ΠΜ αρα Μ ταυτιζεται με Φ .
με ενα σχημα μπορεις να το δεις και καλυτερα .
Guest 018946
Επισκέπτης
giorgosHTML
Νεοφερμένος
1)χ-λψ=λ
λχ-ψ=λ εισ τη τριτη
2) 2λχ+λψ=4
λχ+(λ+1)ψ=2
Τα εχω ψιλολυσει αλλα βγαζω κατι τρελα πραγματα
Ασκηση 3.
Αν το συστημα 3χ-2ψ=2λ-1 ειναξ αοριστι να αποδειξετε οτι το συστημα
Χ+ψ=λ-3
Χ-λψ=λ
Λχ-4ψ=3 ειναι αδυνατο
ΠΑΡΑΚΑΛΩ
Ευχαριστω πολυ
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Διακρίνω τις περιπτώσεις:
-Αν D=/ 0<=> λ=/1 και λ=/-1, το σύστημα έχει μοναδική λύση την (x,y)=(λ(λ²+λ+1)/λ+1, λ²/λ+1)
-Αν D=0<=> λ=1 ή λ=-1
-για λ=1, το σύστημα έχει άπειρες λύσεις της μορφής (x,y)=(1+κ,κ), όπου κ ανήκει στο R
-για λ=-1, το σύστημα είναι αδύνατο
2) D=λ(λ+2), Dx=2(λ+2), Dy=0
-Αν D=/0<=> λ=/0 και λ=/-2, το σύστημα έχει μοναδική λύση την (x,y)=(2/λ,0)
-Αν D=0<=> λ=0 ή λ=-2
-για λ=0, το σύστημα είναι αδύνατο
-για λ=-2, το σύστημα έχει άπειρες λύσεις της μορφής (x,y)=(κ, -2-2κ), όπου κ ανήκει στο R
3) Δεν καταλαβαίνω τι γράφεις!
giorgosHTML
Νεοφερμένος
1) D=(λ-1)(λ+1), Dx=λ(λ-1)(λ²+λ+1), Dy=λ²(λ-1)
-Αν D=/ 0<=> λ=/1 και λ=/-1, το σύστημα έχει μοναδική λύση την (x,y)=(λ(λ²+λ+1)/λ+1, λ²/λ+1)
-Αν D=0<=> λ=1 ή λ=-1
-για λ=1, το σύστημα έχει άπειρες λύσεις της μορφής (x,y)=(1+κ,κ), όπου κ ανήκει στο R
-για λ=-1, το σύστημα είναι αδύνατο
2) D=λ(λ+2), Dx=2(λ+2), Dy=0
-Αν D=/0<=> λ=/0 και λ=/-2, το σύστημα έχει μοναδική λύση την (x,y)=(2/λ,0)
-Αν D=0<=> λ=0 ή λ=-2
-για λ=0, το σύστημα είναι αδύνατο
-για λ=-2, το σύστημα έχει άπειρες λύσεις της μορφής (x,y)=(κ, -2-2κ), όπου κ ανήκει στο R
3) Δεν καταλαβαίνω τι γράφεις!
μηπως μπορεις να γραψεις τισ πραξεις των D,Dx,Dy αναλυτικα? 2ον αυριο θα σ γραψω και την αλλη ασκηση σε latex κωδικα και καποιεσ αλλεσ? θα εισαι μεσα? ευχαριστωω
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.