black princess
Νεοφερμένος
Δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος να ξεκινήσεις από τώρα.. Αν θες πάρε κανένα βοήθημα και κοίταξε καμιά άσκηση, αλλά δεν βρίσκω το λόγο να χάσεις χρόνο για πράγματα που θα κάνεις αναλυτικότερα στην κατεύθυνση..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zorc
Νεοφερμένος
Οριστε το σχημα που εκανα: (Εστω x το σημειο που πηδα στη πισινα)
Δεν μπορω να βγαλω τη σωστη συναρτηση ετσι ωστε να την παραγωγησω και να κανω τα λοιπα.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Δεν καταληγω σε λογικα πραγματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος
την καθε αποσταση που διανυει στη στερια η στο νερο θα τη γραψεις σε συναρτηση με το χρονο καταλαβες?χρησιμοποιωντας τη σχεση χ=ut δηλαδη πχ (ΑΓ)=4t=>t=(ΑΓ)/4 αφου κανεις το ιδο και για την αλλη την αποσταση προσθετεις τους χρονους και εχεις την συναρτηση που ζητας για να βρεις το ελαχιστο
Zorc
Νεοφερμένος
Το θεμα ειναι οτι δεν καταληγω πουθενα με αυτο.
ledzeppelinick
Πολύ δραστήριο μέλος
Νομιζω το λαθος σου ειναι οτι y ειναι η πλευρα ΒΓ και οχι η ΑΓ!! Και μετα μεσω πυθαγορείου να εκφρασεις την y συναρτησει του x και επειτα του t!!Εστω μια πισινα ΑΒΓΔ (σχηματος ορθογωνειου) με διαστασεις ΑΒ=30m και ΒΓ=10m. Το βαδισμα κατα μηκος της ΑΒ γινεται με 5 m/s και το κολυμπι γινεται με 4 m/s. Να βρειτε τη διαδρομη που πρεπει να ακολουθησει καποιος, ωστε να φτασει απο το Α στο Γ στον ελαχιστο χρονο.
Οριστε το σχημα που εκανα: (Εστω x το σημειο που πηδα στη πισινα)
Δεν μπορω να βγαλω τη σωστη συναρτηση ετσι ωστε να την παραγωγησω και να κανω τα λοιπα.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Δεν καταληγω σε λογικα πραγματα.
Zorc
Νεοφερμένος
Ομως κατσε να το δοκιμασω ετσι μηπως βγαινει.
ledzeppelinick
Πολύ δραστήριο μέλος
γραψε λαθος δεν μπορει το y να ειναι η ΒΓ γιατι μας δινει οτι ειναι 10..:xixi:Το θεμα ειναι οτι δεν ξερουμε ποια αποσταση θα ακολουθησει. Και αυτο ψαχνουμε την αποσταση που θα διανυσει τη διαδρομη καλυτερα στον με τον μικροτερο χρονο. Με αυτο το τροπο ειναι σαν να λεμε οτι παει κολυμπωντας.Ε?
Ομως κατσε να το δοκιμασω ετσι μηπως βγαινει.
-----------------------------------------
Λοιπον! Θεωρεις Ε το σημειο οπου βουτα στην πισινα και απο Π.Θ. βρισκεις πως . H συναρτηση ειναι !!
Και απο δω κανεις τη γνωστη διαδικασια!
Υ.Γ.: Με μια βοηθεια απο εναν καθηγητη μ που βρηκα στο φβ
Zorc
Νεοφερμένος
Λογικα αν τα εχω κανει σωστα αυτη ειναι η λυση.
Ευχαριστω παντως.
Εγω υπολογιζα συναρτηση της αποστασης (λαθος μου διοτι σε καμια περιπτωση δεν θα μηδενιζοταν) και οχι χρονου που ηταν το ζητουμενο.
:thanks:
ledzeppelinick
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν ξερω δεν το εκανα μετα αλλα λογικα αυτο θα ειναι..!!Μου βγαινει (που ειναι ο ελαχιστος χρονος μεταφορας) με και οτι θα περπατησει 16,67 μετρα και μετα θα κολυμπησει 16,68 μετρα μεχρι το Γ.
Λογικα αν τα εχω κανει σωστα αυτη ειναι η λυση.
Ευχαριστω παντως.
Εγω υπολογιζα συναρτηση της αποστασης (λαθος μου διοτι σε καμια περιπτωση δεν θα μηδενιζοταν) και οχι χρονου που ηταν το ζητουμενο.
:thanks:
Zorc
Νεοφερμένος
stroumfotragoudw
Εκκολαπτόμενο μέλος
χαριτινη
Νεοφερμένος
βασικα και γω απο το φεβρουαριο ειχα αρχισει(δεν εβρισκα καθηγητη) και εγραψα 20...βεβαια εβαλαν πολυ ευκολα(αν και πανω κατω παντα ευκολα βαζουν)κοιτα μπορεις να αρχισεις απο τωρα και να κανεις 45 λεπτα με 1 ωρα την εβδομαδα ωστε στο τελος να εισαι χαλαροςΠαιδιά πότε είναι καλύτερα να αρχίσει η προετοιμασία για αυτό το μάθημα ; στο φροντιστήριο μου θα αρχίσουμε απο Σεπτέμβρη αλλά έχω ακούσει από άλλα παιδιά ότι έκαναν μόνο από τον Φεβρουάριο και έγραψαν πολύ καλά.. Σκέφτομαι μήπως σπαταλώ ώρες τζάμπα που θα μπορούσα να αφιερώσω σε μαθηματικά κατεύθυνσης..
grigoris91
Πολύ δραστήριο μέλος
ασ πουμε σε δυο βδομαδεσ εβγαλα το ενα κεφαλαιο σε αλλεσ δυο τρεισ ενα αλλο κεφαλαιο και παει λεγοντασ
το μαθημα για τον μεσο μαθητη τησ κατευθυνσησ προσφερετε για μεγαλο βαθμο
παντωσ ξεκινα με μια ωρα και θα δεισ οτι ολα οκ
Chrysa32485
Νεοφερμένος
Αν είσαι όμως θετική - τεχνολογική η άποψή μου είναι να περιμένεις. Αρχικά η ύλη είναι πολύ μικρή και εύκολη. Επίσης είναι καλό να δεις τα θέματα που θίγει το πρώτο κεφάλαιο πρώτα στην κατεύθυνση και μετά στην γενική για να τα έχεις ακούσει πιο αναλυτικά και να σου φανούν παιχνιδάκι. Αν όμως σε αγχώνει να περιμένεις (περίπου μέχρι τα Χριστούγεννα) και να έχεις τη δυνατότητα θα σε συμβούλευα να αρχίσεις από το δεύτερο και τρίτο κεφάλαιο που έιναι ανεξάρτητα από το πρώτο και την κατεύθυνση και εύκολα.
Εγώ πάντως μέχρι τον Ιανουάριο δεν είχα κάνει τίποτα και μετά με μιάμιση ώρα τη βδομάδα, άνετα και χωρίς κανένα άγχος έγραψα είκοσι!
mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
χ^1/2¨:τετραγωνικη ριζα
mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Guest 292010
Επισκέπτης
Mπορείς να το δεις έτσι.
hale
Δραστήριο μέλος
Επειδή όπως φαντάζομαι είναι όριο, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πολαπλασιάσεις αριθμιτή και παρονομαστή με τη συζυγή παράσταση. Δλδ [(χ^1/2)-1]/(χ-1) = [ρίζαχ-1]/(χ-1) = [(ρίζαχ-1)*(ρίζαχ+1)]/[(χ-1)*(ρίζαχ+1)] = (χ-1)/[(χ-1)*(ρίζαχ+1)] = 1/(ρίζαχ+1) = ......... και συνεχίζεις με πράξεις.πχ. (x^1/2)-1/x-1 βγαινει οτι ειναι ο/ο επομενως απροσδιοριστο πως 8α παραγοντοποιησω ομως την ριζα για να φυγει με τον παρανομαστη?
χ^1/2¨:τετραγωνικη ριζα
mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mπορείς να το δεις έτσι.
σε ευχασριστω πως βαζουμε τετραγωνικη η τριτη ριζα στο latex??ασχετο!
πανω μενει 1 ή 0?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 34 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.