Guest 856924
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eyb0ss
Δραστήριο μέλος

Όταν υπάρχει ευθεία που διέρχεται και από τα τρία σημεία. Τοποτε λεμε οτι τρια σημεια Α,Β,Γ ειναι συνεΥθειακα? και γιατι ισχυει αυτο λΑΒ=λΑΓ ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 856924
Επισκέπτης

Έρεβος
Νεοφερμένος

Στην ουσία για να δείξεις ότι κάποια σημεία είναι συνευθειακά αρκεί να δείξεις ότι: (α) οι ευθείες που ορίζονται από τα σημεία αυτά είναι παράλληλες (ισότητα συντελεστών διεύθυνσης) και (β) ανά δύο οι ευθείες έχουν τουλάχιστον ένα κοινό σημείο. (Παράλληλες ευθείες με κοινό σημείο => οι ευθείες ταυτίζονται)
Ο mathguy1996 πήρε 2 ευθείες που έχουν ως κοινό τους σημείο το Α (ΑΒ, ΑΓ). Εννοείται όμως ότι μπορείς να πάρεις όποιο σημείο θες εσύ.
Guest 856924
Επισκέπτης

Έρεβος
Νεοφερμένος

Τα υπόλοιπα είναι οι πάνω δεξιά κορυφές όλων των ορθογωνίων του ιστογράμματος.

christos365
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 856924
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christos365
Εκκολαπτόμενο μέλος

trelomogolo
Εκκολαπτόμενο μέλος

1)Μια ασκηση μου λεει να αποδειξω οτι η γραφικη παρασταση τησ f(x) διερχεται απο αρχη των αξονων. {fx=x^3+2x^2-3x)(στο 2χ^2,μονο το χ εχει τετραγωνο)
Τι να κανω ? πωσ δειχνω οτι περνα απο αρχη αξονων η φχ και γενικα και εδω?
Πισω στισ λυσεισ μου εχει απλα F(0)=0 αυτο μονο...
2) σε αλλη ασκηση εχω F(x)=|x-2|+1
μου λεει να βρω σημεια τομης με αξονεσ.ωραια για τον y'y βρηκα το f(0) και το σημειο ειναι το Μ(0,3).ολα καλα.
τωρα στον χ'χ 8α πρεπει να κανω
fx)=o
|χ-2|+1=0
|χ-2|=-1 ..λογικα αυτο ειναι αδυνατο και λεω οτι δεν εχω σημειο τομησ στον αξονα χ'χ σωτστα?
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος

Γεια σας παιδια να ρωτησω δυο πραγματα στα μαθ.γεν?
1)Μια ασκηση μου λεει να αποδειξω οτι η γραφικη παρασταση τησ f(x) διερχεται απο αρχη των αξονων. {fx=x^3+2x^2-3x)(στο 2χ^2,μονο το χ εχει τετραγωνο)
Τι να κανω ? πωσ δειχνω οτι περνα απο αρχη αξονων η φχ και γενικα και εδω?
Πισω στισ λυσεισ μου εχει απλα F(0)=0 αυτο μονο...
2) σε αλλη ασκηση εχω F(x)=|x-2|+1
μου λεει να βρω σημεια τομης με αξονεσ.ωραια για τον y'y βρηκα το f(0) και το σημειο ειναι το Μ(0,3).ολα καλα.
τωρα στον χ'χ 8α πρεπει να κανω
fx)=o
|χ-2|+1=0
|χ-2|=-1 ..λογικα αυτο ειναι αδυνατο και λεω οτι δεν εχω σημειο τομησ στον αξονα χ'χ σωτστα?
1) Η αρχή των αξόνων είναι το Ο(0,0). Θέτεις όπου χ το 0, υπολογίζεις το f(0) δηλαδή και, ελπίζεις, να βγει 0.
2) Για να βρεις σημεία τομής με τον άξονα χ'χ ορίζεις ότι f(x)=0, αντικαθιστάς την f(x) και βρίσκεις τα χ που επαληθεύουν την εξίσωση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, καταλήγεις ότι η εξίσωση είναι αδύνατη, δεν υπάρχουν χ που να την ικανοποιούν, άρα η αρχική υπόθεση, ότι η f(x) μηδενίζεται, ήταν εσφαλμένη. Συνεπώς, δεν τέμνει τον άξονα χ'χ.
trelomogolo
Εκκολαπτόμενο μέλος

trelomogolo
Εκκολαπτόμενο μέλος

Guest 190013
Επισκέπτης

γεια σας ξανα.θα.μπορουσε καποιος να μου πει αναλυτικα πωσ βρισκει το: (e^x)-(e^-x)/(e^x)+(e^-x)<0
Μπορείς να το προχωρήσεις εύκολα από κει και πέρα
Συνημμένα
trelomogolo
Εκκολαπτόμενο μέλος

Guest 190013
Επισκέπτης

ναι ευχαριστω το ειχα κανει αυτο αλλα μετα βρισκω -1>1 που δεν με βοη8αει για το πο των χ......
Λοιπόν η εκθετική συνάρτηση είναι γνησίως αύξουσα στο R άρα ισχύει 2χ<-2χ
Δεν μπορείς να διαγράψεις το Χ γιατί μπορεί να πάρει μηδενική τιμή: ισχύει 4χ<0 δηλ. Χ<0
trelomogolo
Εκκολαπτόμενο μέλος

trelomogolo
Εκκολαπτόμενο μέλος

DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος

Αντίστοιχα, στη 2η περίπτωση είναι (-5,-3)ένωση(-3,3)ένωση(3,6), για τους ίδιους λόγους.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 34 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.