DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Schoolmate
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ευχαριστώ, μπορείς να μου γράψεις στο 2 και να κάνεις την λύση από το σχήμα Horner και μετέπειτα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eyb0ss
Δραστήριο μέλος

θα σου δώσω ως παράδειγμα μόνο ένα από αυτά για να κάνεις τα υπόλοιπα μόνος σου. Ας πάρουμε τοΕυχαριστώ, μπορείς να μου γράψεις στο 2 και να κάνεις την λύση από το σχήμα Horner και μετέπειτα;
Οι ακέραιοι διαιρέτες του 6 είναι -6,-3,-2,-1,1,2,3,6 κάνοντας δοκιμές βλέπουμε ότι το 1 είναι ρίζα της εξίσωσης (δηλαδή μηδενίζει το
Schoolmate
Εκκολαπτόμενο μέλος

θα σου δώσω ως παράδειγμα μόνο ένα από αυτά για να κάνεις τα υπόλοιπα μόνος σου. Ας πάρουμε το
Οι ακέραιοι διαιρέτες του 6 είναι -6,-3,-2,-1,1,2,3,6 κάνοντας δοκιμές βλέπουμε ότι το 1 είναι ρίζα της εξίσωσης (δηλαδή μηδενίζει το). Κάνοντας σχήμα Horner με το 1 (βλ. Άλγεβρα Β' Λυκείου τα παραδείγματα) έχουμε
άρα
. Τώρα αρκεί να βρούμε τις ρίζες της εξίσωσης
. Χρησιμοποιούμε τη διακρίνουσα και τη γνωστή διαδικασία και βρίσκουμε ότι οι λύσεις της είναι το 2 και το -3 . Τελικά όλες οι λύσεις της εξίσωσης
είναι οι
. Όπως σου έχω πει ήδη δυο φορές, πρέπει να διαβάζεις την ύλη από προηγούμενες τάξεις πριν πας σε αυτήν της Γ' Λυκείου.
Την διαβάζω αλλά φοβάμαι μην τυχών και δεν τα προλάβω όλα; Τι λες; Το 80% το ξέρω των βιβλίων.
methexys
Τιμώμενο Μέλος

Την διαβάζω αλλά φοβάμαι μην τυχών και δεν τα προλάβω όλα; Τι λες; Το 80% το ξέρω των βιβλίων.
Αν όμως δεν μπορείς να τα λυνεις αυτα με κλειστά ματια και κόλλας, τι νόημα εχει να βιαζεσαι να βγάλεις την ύλη της γ λυκειου; Θα προσπαθείς να κανεις όρια για παράδειγμα, και θα κόλλας στις παραγοντοποιησεις

Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν δεν ξέρεις τα βασικά δεν μπορείς να πας στα επόμενα..
Και δυστυχώς ή ευτυχώς η επίλυση εξισώσεων με την βοήθεια του σχήματος χόρνερ είναι βασική.
Φυσικά αν δεν ξέρεις πως γίνεται υπάρχει και εναλλακτική λύση η οποία δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη.
Μπορείς να σπας τις εξισώσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσεις κοινούς παράγοντες. Μετά κάπως θα γίνεται να βγάλεις πάλι κοινό παράγοντα κ.ο.κ...
Schoolmate
Εκκολαπτόμενο μέλος

filomathis
Εκκολαπτόμενο μέλος

https://mathland.gr/archives/1517
Nefeli Graf
Περιβόητο μέλος

Μόνο το π.ο. ζητάει; Πες μου ότι είναι από το βοήθημα του Σαββάλα.Θέλω μια βοήθεια στις παρακάτω συναρτήσεις , ξέρω πως λύνονται αλλά δεν ξέρω πως βγαίνουνε τα πεδία ορισμού , πχ αν είναι -∞ ή +∞ , μπορεί κάποιος να μου δείξει και να μου εξηγήσει πως βγαίνουνε τα πινακάκια στις παρακάτω ασκήσεις ;
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Schoolmate
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

Προσωπικά τους θυμάμαι. Τώρα αν είσαι θετική/τεχνολογική θεωρώ καλό να το ξέρεις. Αν όχι δεν ξερω εάν στην πορεία των μαθημάτων θα χρειαστεί να τα μάθεις. Άλλωστε δεν είναι και άτι απλά τύποιΠαιδια τους τυπους για εμβαδον/ογκο κυλινδρου κωνου κτλπ πρεπει να τους ξερουμε απεξω?

DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος

Παιδια τους τυπους για εμβαδον/ογκο κυλινδρου κωνου κτλπ πρεπει να τους ξερουμε απεξω?
Κατά 99% δίνονται. Ωστόσο, δεν είναι κάτι που πρέπει αναγκαστικά να θυμάσαι απ' έξω, μπορείς να το βγάλεις μόνος σου επί τόπου:
Η περιφέρεια του κύκλου είναι 2πρ. Η καμπυλόγραμμη επιφάνεια του κυλίνδρου είναι 2πρ*h (h το ύψος). Προσθέτεις 2 φορές το εμβαδό του κύκλου (πρ^2) και έβγαλες το εμβαδό κυλίνδρου.
Όμοια, η επιφάνεια του κύκλου είναι πρ^2. Άρα, ο όγκος κυλίνδρου είναι πρ^2*h.
Ευκολάκι?

Guest 856924
Επισκέπτης

DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος

[-12,-3)
[-3,6)
[6,15)
[15,24)
[24,33)
[33,42)
Έχεις το δικαίωμα να διευρύνεις τα όρια του εύρους σου, ώστε να "βγαίνουν" τα άκρα στις κλάσεις. Δεν έχει το δικαίωμα, όμως, να τα περιορίσεις (δλδ, δεν θα μπορούσες να ξεκινήσεις από το -9 και να τελειώσεις στο 39).
Προσωπικά, θα διάλεγα να κάνω 5 κλάσεις. Και 6 και 7 να κάνεις όμως, δεν τίθεται ζήτημα.
Guest 856924
Επισκέπτης

Guest 856924
Επισκέπτης

DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος

για το κυκλικο διαγραμα στη στατιστικη δυστυχως θελει μοιρογνωμονιο ε?
Για την πίτα? ΔΕΝ πρόκειται να ζητήσουν πίτα. Και αν ζητήσουν, τα βγάζεις με το μάτι. ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να κοιτάξει αν το 25% είναι 89,90 ή 91 μοίρες...
Guest 856924
Επισκέπτης

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 34 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.