Ζαννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iSasori
Νεοφερμένος
αλλά μου φαίνεται λίγο κάπως επδ το ακούω πρώτη φορά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ζαννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
maria....
Πολύ δραστήριο μέλος
Οποιος μπορει ας με βοηθησει σε αυτη την ερωτηση : Ποια σημασια εχει η επιστροφη στην πολη τους των εξοριστων ολιγαρχικων Αθηναιων,που αποτελουσε και μια απο τις βασικες προυποθεσεις που εθεταν οι Σπαρτιατες για τη συναψη ειρηνης με την Αθηνα;
Ζαννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
iSasori
Νεοφερμένος
Θέλω να κάνω χρονική και εγκλιτική αντικατάσταση στο ρήμα ''πάθῃ''
makis07
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?
Θέλω να κάνω χρονική και εγκλιτική αντικατάσταση στο ρήμα ''πάθῃ''
πασχη,παθη,πεπονθη ή πεπονθώς η
blue_butterfly
Τιμώμενο Μέλος
Είναι υποτακτική άρα έχουμε:
Ενεστώτας: πάσχη
Αόριστος β': πάθη
Παρακείμενος: πεπονθώς,-υια,-ός η
Εγκλιτική Αντικατάσταση
Οριστική: έπαθε
Υποτακτική: πάθη
Ευκτική: πάθοι
Προστακτική: παθέτω
Ελπίζω να μην έχω κάνει κανένα λαθάκι
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
λοιπον επειδη ειμαι γνωστο βοδακι στα αρχαια(μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ)θα ηθελα να μου πειτε λιγο πως γινονται οι παρακατω ασκησουλες!!
α)ίδοι(και με ψιλη)-->να κλιθει ο ενεστωτας και ο παρτατικος της ε.φ σε ολες τις εγκλισεις (αορ.β ε.φ)σαν ποιο κλινεται τωρ αυτο????και ποιο ρημα ειναι ?το οραω-ω(αλλα δεν γραφετε ετσι...)
β)γινεται να μου πειτε πως γινονται οι αυξησεις???ποιες ειναι δηλαδη σε στυλ το α -->η
τα αλλα ποια ειναι??εψαξα στην γραμματικη αλλα δεν βγαζω νοημα
blue_butterfly
Τιμώμενο Μέλος
α,ε--> η
αι,ει--> η(με υπογεγραμμένη)
ο--> ω
οι--> ω(με υπογεγραμμένη)
ι(βραχύ)--> ι(μακρό)
υ(βραχύ)--> υ(μακρό)
το ίδοι είναι ευκτική γ' προσώπο του β' αορίστου του οράω,-ω
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
Λοιπον οι αυξησεις ειναι οι εξης:
α,ε--> η
αι,ει--> η(με υπογεγραμμένη)
ο--> ω
οι--> ω(με υπογεγραμμένη)
ι(βραχύ)--> ι(μακρό)
υ(βραχύ)--> υ(μακρό)
το ίδοι είναι ευκτική γ' προσώπου του β' αορίστου του οράω,-ω
ευχαριστω.ευχαριστω.ευχαριστω.ευχαριστω.ευχαριστω.ευχαριστω.!!!
blue_butterfly
Τιμώμενο Μέλος
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
any help?
αυτες ΟΙ ΣΥΝΑΙΡΕΣΕΙΣ μου εχουν βγαλει την πιστη!!!!!!!
blue_butterfly
Τιμώμενο Μέλος
Οριστική
Ενεστώτας: πλέω, πλέεις, πλέει, πλέομεν, πλέετε, πλέουσιν
Παρατατικός: έπλεον, έπλεες, έπλεε, επλέομεν, επλέετε, έπλεον
Υποτακτική
Ενεστώτας: πλέω, πλέης, πλέη, πλέωμεν, πλέητε, πλέωσιν
Ευκτική
Ενεστώτας: πλέοιμι, πλέοις, πλέοι, πλέοιμεν, πλέοιτε, πλέοιεν
Προστακτική
Ενεστώτας: ---, πλέε, πλεέτω, ---, πλέετε, πλεόντων-έτωσαν
Για τυχόν λάθη δεν ευθύνομαι εγώ, χαχα
iSasori
Νεοφερμένος
ευχαριστώ ^^
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
Ριρίκα ξεκίνα να γράφεις
Οριστική
Ενεστώτας: πλέω, πλέεις, πλέει, πλέομεν, πλέετε, πλέουσιν
Παρατατικός: έπλεον, έπλεες, έπλεε, επλέομεν, επλέετε, έπλεον
Υποτακτική
Ενεστώτας: πλέω, πλέης, πλέη, πλέωμεν, πλέητε, πλέωσιν
Ευκτική
Ενεστώτας: πλέοιμι, πλέοις, πλέοι, πλέοιμεν, πλέοιτε, πλέοιεν
Προστακτική
Ενεστώτας: ---, πλέε, πλεέτω, ---, πλέετε, πλεόντων-έτωσαν
Για τυχόν λάθη δεν ευθύνομαι εγώ, χαχα
ξερεις κατι???νομιζω πως δεν γινεται πλεεις..αλλα πλεις ..σαν συναιρεση...καπως ετσι μας το ειχε κανει και η καθηγητρια μας στο σχολειο αλλα δεν θυμαμαι καθολου τις συναιρεσεις!!!καποιος που να τις ξερει??
και
το ιδοι πως κλινεται στο ενεστωτ και παρατατικο ε.φ σε ολες τις εγκλισεις???ΣΟΣ ΣΟΣ ΣΟΣ ΣΟΣ
ΑΣΧΕΤΗ ΗΕRE!!
blue_butterfly
Τιμώμενο Μέλος
Αδαμαντία το πλέω το έχει στη γραμματική σελίδα 210
iSasori
Νεοφερμένος
ξερεις κατι???νομιζω πως δεν γινεται πλεεις..αλλα πλεις ..σαν συναιρεση...καπως ετσι μας το ειχε κανει και η καθηγητρια μας στο σχολειο αλλα δεν θυμαμαι καθολου τις συναιρεσεις!!!καποιος που να τις ξερει??
και
το ιδοι πως κλινεται στο ενεστωτ και παρατατικο ε.φ σε ολες τις εγκλισεις???ΣΟΣ ΣΟΣ ΣΟΣ ΣΟΣ
ΑΣΧΕΤΗ ΗΕRE!!
Λοιπόν!
εδώ θέλουμε τα Β τάξης συνηρημένα ρήματα σε -έω -ῶ
Αρα
ε+ε=ει (π.χ. ζητέετε = ζητεῖτε)
ε+ο=ου (π.χ. ζητέομεν = ζητοῦμεν)
Μάλιστα πρέπει να πούμε οτι το ρήμα πλέω είναι ενα απο τα 9 μονοσυλλαβα ρηματα σε -εω και συναιρείται μονο οπου μετα το χαρακτηρα ε ακολουθει ε ή ει.
Λοιπόν οπότε γίνεται
ενεστώτας>>> Οριστικη>>>πλέω πλεῖς πλεῖ πλέομεν πλεῖτε πλέουσιν
υποτακτικη>>πλέω πλέῃς πλέῃ πλέωμεν πλέητε πλέωσιν
ευκτικη>>>>πλέοιμι πλέοις πλέοι πλέοιμεν πλέοιτε πλέοιεν
προστακτικη>>> --- , πλεῖ , πλείτω , -- , πλεῖτε, πλεόντων/πλείτωσαν
παρατατικός>>> ἔπλεον ἔπλεις ἔπλει ἐπλέομεν ἐπλεῖτε ἔπλεον
Ελπίζω να μην έχω κανένα λαθος
Ζαννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
με αφησες αφωνη
RESPECT!
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
Λοιπόν!
εδώ θέλουμε τα Β τάξης συνηρημένα ρήματα σε -έω -ῶ
Αρα
ε+ε=ει (π.χ. ζητέετε = ζητεῖτε)
ε+ο=ου (π.χ. ζητέομεν = ζητοῦμεν)
Μάλιστα πρέπει να πούμε οτι το ρήμα πλέω είναι ενα απο τα 9 μονοσυλλαβα ρηματα σε -εω και συναιρείται μονο οπου μετα το χαρακτηρα ε ακολουθει ε ή ει.
Λοιπόν οπότε γίνεται
ενεστώτας>>> Οριστικη>>>πλέω πλεῖς πλεῖ πλέομεν πλεῖτε πλέουσιν
υποτακτικη>>πλέω πλέῃς πλέῃ πλέωμεν πλέητε πλέωσιν
ευκτικη>>>>πλέοιμι πλέοις πλέοι πλέοιμεν πλέοιτε πλέοιεν
προστακτικη>>> --- , πλεῖ , πλείτω , -- , πλεῖτε, πλεόντων/πλείτωσαν
παρατατικός>>> ἔπλεον ἔπλεις ἔπλει ἐπλέομεν ἐπλεῖτε ἔπλεον
Ελπίζω να μην έχω κανένα λαθος
[1000985605969256257405765968257898620956259867257469825709257298572586056729058679835627980567297625476256479385467923574205-130959086359605765376095867ευχαριστω !!!ευχαριστω πολυ και εσενα ριρικα !!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.