guess
Δραστήριο μέλος
-----------------------------------------
παιδιά προσπαθώ να βρω απεγνωσμένα στο ιντερνετ αλλα δεν βρίσκω απολύτως τίποτα....
λίγο γρήγορα αν μπορείτε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Αυτοί πρέπει να είναι. Παρ' όλα αυτά, έχω και επιφυλάξεις. Ας με διορθώσουν οι της Θεωρητικής.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
guess
Δραστήριο μέλος
papas
Διάσημο μέλος
Μετά την εδραίωση των τριάκοντα τυράννων στην Αθήνα, όλοι οι Αθηναίοι πολίτες αποκλείστηκαν από την άσκηση της εξουσίας. Οι τριάκοντα έπειτα επέλεξαν τρεις χιλιάδες Αθηναίους στους οποίους και έδωσαν το δικαίωμα συμμετοχής στην εξουσία. Ευνόητο βέβαια το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι τρεις χιλιάδες ήταν με την πλευρά των τριάκοντα.
Αυτοί πρέπει να είναι. Παρ' όλα αυτά, έχω και επιφυλάξεις. Ας με διορθώσουν οι της Θεωρητικής.
Σωστος
Και ολοι αυτοι ηταν καταχωρημενοι μεσα σε εναν καταλογο,τους οποιους μπορουσε να δικασει μονο η Εκκλησια του Δημου.Για αυτους που ηταν εκτος του καταλογου,οι τριακοντα ειχαν το δικαιωμα να κανουν οτι θελουν με αυτους(δες Θηραμενη με τον Κριτια στην Παρωδια δικης)
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Σωστος
Και ολοι αυτοι ηταν καταχωρημενοι μεσα σε εναν καταλογο,τους οποιους μπορουσε να δικασει μονο η Εκκλησια του Δημου.Για αυτους που ηταν εκτος του καταλογου,οι τριακοντα ειχαν το δικαιωμα να κανουν οτι θελουν με αυτους(δες Θηραμενη με τον Κριτια στην Παρωδια δικης)
Και τα είχα στο μυαλό μου αλλά είπα να μην τα βάλω
Ωραίος ρε papas, αποκλείεται να θυμόμουν τόσα Αρχαία
elenaki92
Δραστήριο μέλος
και να προσθέσω ότι για να βγεί κάποιος από τον κατάλογο αυτό έπρεπε να αποφασιστεί απ' όλους τους 30. γι' αυτό κι αργότερα έχουμε παρωδία δίκης, αφού ο κριτίας αποφάσισε μόνος του χωρίς την συγκατάθεση των υπολοίπων 29 να βγάλει τον θηραμένη...Σωστος
papas
Διάσημο μέλος
και να προσθέσω ότι για να βγεί κάποιος από τον κατάλογο αυτό έπρεπε να αποφασιστεί απ' όλους τους 30. γι' αυτό κι αργότερα έχουμε παρωδία δίκης, αφού ο κριτίας αποφάσισε μόνος του χωρίς την συγκατάθεση των υπολοίπων 29 να βγάλει τον θηραμένη...
Κανονικα η Εκκλησια του Δημου δεν διαλεγει ποιος θα βγει απο τον καταλογο ή οχι?
Γτ στο αποσπασμα με την παρωδια δικης,ο Ξενοφωντας λεει οτι ο Κριτιας βγηκε εξω,μιλησε με τους 11 και ξαναμπηκε στο κτηριο μαζι με νεους,οι οποιοι ειχαν μαχαιρια και εκατσαν μπροστα απο τα διαζωματα.Και αυτη η κινηση δειχνει αμεση τρομοκρατια,γτ αν η Βουλη δεν ελεγε ναι στην αποφαση του Κριτια,τοτε απειλουnταν η ζωη τους.
stelios93
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
Η βουλή για τους τρισχιλιους και οι τριάκοντα για τον λαό απλά
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μια ενσταση! Δεν μετειχαν ακριβως στην εξουσια..Απλως ηταν οι μονοι οπλοσμενοι για να υπαρχει μια ισορροπια..ηταν σαν χαφιεδες ενα πραμαΜετά την εδραίωση των τριάκοντα τυράννων στην Αθήνα, όλοι οι Αθηναίοι πολίτες αποκλείστηκαν από την άσκηση της εξουσίας. Οι τριάκοντα έπειτα επέλεξαν τρεις χιλιάδες Αθηναίους στους οποίους και έδωσαν το δικαίωμα συμμετοχής στην εξουσία. Ευνόητο βέβαια το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι τρεις χιλιάδες ήταν με την πλευρά των τριάκοντα.
giannis_g7
Νεοφερμένος
Leo Killer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εχω βρει κ εγω μερικα απλα μια δευτερη γνωμη ποτε δε βλαπτει!
! KiNeZaKi !
Νεοφερμένος
ant1637
Νεοφερμένος
κρίνω:κρίση,κρίσιμος,κρισιμότητα κλπ
Crookshanks
Διάσημο μέλος
πάθηση
πάθημα
πάθος
παθαίνω
κριτής
κριτικός
κρίση
άκριτος
κριτήριο
katsikaki
Νεοφερμένος
εχω προβλημα η καθηγητρια μας μας εβαλε μια εργασια...ακουστε:τι γνωριζετε για τον καταλογο των τρισχιλιων.ποιοι πολιτες ηταν εγγεγραμμενοι σ αυτον.ποιοσ ηταν ο ρολος των πολιτων αυτων στην πολιτικη και κοινωνικη ζωη της πολης.που απεβλεπαν οι τριακοντα με το μετρο αυτο?:s μηπως μπορει κανενας να μου απαντησει εστω σε ενα απο ολα αυτα τα ερωτηματα???????
πηγαινε κ πες της. εγω το παραδεχομαι πως δεν μπορω να την απαντησω... εσεις μπορειτε να απαντησετε???
εδω δεν ξερουμε τι ειναι οι τρισχιλιοι!!! lol
σοβαρα τωρα: φανταζομαι οτι θα πρεπει να ανατρεξεις σε πηγες στο ιντερνετ ή σε αλλα ιστορικα βιβλια. δεν εχεις καμια γνωστη φιλολογο να ρωτησεις???
papas
Διάσημο μέλος
pallasspa
Νεοφερμένος
sofiaaa
Νεοφερμένος
1η σκεψη του θρασ:να τους περικυκλωσει
2η σκεψη του:κατα μετωπο επιθεση..(αυτα τα αναφερει στη σελ.97 κ οχι 98)...στη σελ.98 αναφερει τους λογους του θρασυβ πριν την μαχη..δεν ειμαι σιγουρη...ελπιζω να σε βοηθησα...
vardis
Νεοφερμένος
London
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.