jj!
Τιμώμενο Μέλος
Ευχαριστώ
Είσαι ο μόνος που ενδιαφέρθηκε
btw, ξέχασα Οι μετοχές που έγραψες παίρνουν δασεία. Be careful
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Loreley
Περιβόητο μέλος
btw, ξέχασα Οι μετοχές που έγραψες παίρνουν δασεία. Be careful
Η δασεία είναι προς τα δεξιά ε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Ναι, είναι το cΗ δασεία είναι προς τα δεξιά ε;
Loreley
Περιβόητο μέλος
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
η αποδειξη οτι δεν ειμαι ο ΜΟΝΟΣ. (αναφερομαι στον jj!)Ωραία
(ακόμη τα μπερδεύω )
Fedde le Grand
Πολύ δραστήριο μέλος
Πέρασα τον περισσότερο μου χρόνο την ώρα των Αρχαίων διαβάζοντας ένα βιβλίο για το Σύμπαν οπότε κατανοήστε τα χάλια στα οποία βρίσκομαι.
Σοβαρά τώρα, θεωρία κάναμε τίποτα φέτος; Ούτε ύλη δε ξέρω που έχω καλά καλά...
Loreley
Περιβόητο μέλος
Guys θεωρείται χαζό το να διαβάσω μόνο τις μεταφράσεις; Έτσι και αλλιώς από θεωρία δε κάναμε και τίποτα φέτος (?)
Πέρασα τον περισσότερο μου χρόνο την ώρα των Αρχαίων διαβάζοντας ένα βιβλίο για το Σύμπαν οπότε κατανοήστε τα χάλια στα οποία βρίσκομαι.
Σοβαρά τώρα, θεωρία κάναμε τίποτα φέτος; Ούτε ύλη δε ξέρω που έχω καλά καλά...
Καλά κάνεις που θα διαβάσεις τις μεταφράσεις, γιατί πιάνουν τις περισσότερες μονάδες, και άμα έχεις όρεξη διάβασε και λίγο γραμματική(κανά συνηρημμένο, αόριστο β, παθητικό αόριστο και μέλλοντα, ουσιαστικά, επίθετα κλπ )
Fedde le Grand
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρόνους ναι λίγο θα διαβάσω. Και ίσως λίγο να επεξεργαστώ τα κείμενα. Να μάθω λίγο να χαρακτηρίζω μετοχές και τα σχετικά.
Όπως και να χει όμως, πριν τη Δευτέρα απόγευμα δε διαβάζω
sophiex97
Νεοφερμένος
Σημείωση συντονιστή: Το παρόν μήνυμα προήλθε από θέμα με παρόμοιο περιεχόμενο
Loreley
Περιβόητο μέλος
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Στην Α' λυκείου, που είμαστε, μας διευκολύνει η μετάφραση των κειμένων. Η κατηγορηματική μετοχή μεταφράζεται με: να, ότι+ρήμα.Πως ξεχωρίζω μία κατηγορηματική μετοχή;
Γενικά, αν δε θυμάσαι τη μετάφραση, να θυμάσαι ότι εξαρτάται από συνδετικά ρήματα (ειμί, γίγνομαι, ονομάζομαι κλπ), άλλωστε γι'αυτό λέγεται και κατηγορηματική, γιατί λειτουργεί ως κατηγορούμενο ή κατηγορηματικός προσδιορισμός στα ρήματα από τα οποία εξαρτάται.
Εξαρτάται και από άλλα ρήματα, αλλά τα συνδετικά είναι τα πιο τρανταχτά
Fedde le Grand
Πολύ δραστήριο μέλος
Να σου πω. Αυτά όλα τα έχει κάπου μαζεμένα να τα διαβάσω; Μετοχές, πως τις αναγνωρίζουμε κτλ;
Loreley
Περιβόητο μέλος
Στην Α' λυκείου, που είμαστε, μας διευκολύνει η μετάφραση των κειμένων. Η κατηγορηματική μετοχή μεταφράζεται με: να, ότι+ρήμα.
Γενικά, αν δε θυμάσαι τη μετάφραση, να θυμάσαι ότι εξαρτάται από συνδετικά ρήματα (ειμί, γίγνομαι, ονομάζομαι κλπ), άλλωστε γι'αυτό λέγεται και κατηγορηματική, γιατί λειτουργεί ως κατηγορούμενο ή κατηγορηματικός προσδιορισμός στα ρήματα από τα οποία εξαρτάται.
Εξαρτάται και από άλλα ρήματα, αλλά τα συνδετικά είναι τα πιο τρανταχτά
Και πάλι ευχαριστώ!
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Θεωρητικός που δεν ξέρει να παπαγαλίζει και το μόνο φόρτε του είναι το συντακτικό...^Ωπ Θεωρητικός. Nicee!
Να σου πω. Αυτά όλα τα έχει κάπου μαζεμένα να τα διαβάσω; Μετοχές, πως τις αναγνωρίζουμε κτλ;
Από το βιβλίο του συντακτικού του λυκείου (του Μουμτζάκη), σελ. 89 και εξής.
Από το βιβλίο του συντακτικού του γυμνασίου (της Μπίλλα) [από εκεί διαβάζω εγώ], σελ. 88 και εξής.
Fedde le Grand
Πολύ δραστήριο μέλος
Πάντως πρέπει να πιάσω το 13 τουλάχιστον, μη το εξευτελίσουμε :/
Loreley
Περιβόητο μέλος
Το είχαμε πει στο σχολείο αλλά δεν το θυμάμαι και δεν το βρίσκω στην γραμματική.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Σελ. 15, § 33 στη γραμματική.Αν γίνεται, ας μου πει κάποιος τι είναι η θέσει ή φύσει μακρόχρονη συλλαβή.
Το είχαμε πει στο σχολείο αλλά δεν το θυμάμαι και δεν το βρίσκω στην γραμματική.
Loreley
Περιβόητο μέλος
Σελ. 15, § 33 στη γραμματική.
Είσαι θεούλης
Ευχαριστώ για χιλιοστή φορά
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 34 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.