Polymnia
Πολύ δραστήριο μέλος
Ακούστε πώς έχουν τα πράγματα.
Η αδελφή μου πηγαίνει 3η γυμνασιου και εγώ τη βοηθάω στα αρχαία ...
και έχουμε αγοράσει το βοήθημα του Πατάκη .
Και σε κάποιο σημείο που λέει για συντακτικό,σε κάτι ασκήσεις για την ακρίβεια,βρήκα την έκφραση ''γενική οργανική''
Νταξ δεν ειμαι διάνοια στα αρχαία,μιας και ειμαι θετικοπαιδο,αλλά ήξερα οτι υπάρχει γενική αντικειμενική,κτητική,διαιρετική και τόσες άλλες.
Όμως γενική οργανική τί είναι ;
Χρειάζεται να το ξέρει ένα παιδί 3ης γυμνασίου;
Στην τάξη πάντως δεν μίλησαν καν για κάτι τέτοιο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος
3η λυκειου εχω φτασει θεωρητικη και πρωτη φορα το ακουωΠαιδιά,θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι αν το γνωρίζετε.
Ακούστε πώς έχουν τα πράγματα.
Η αδελφή μου πηγαίνει 3η γυμνασιου και εγώ τη βοηθάω στα αρχαία ...
και έχουμε αγοράσει το βοήθημα του Πατάκη .
Και σε κάποιο σημείο που λέει για συντακτικό,σε κάτι ασκήσεις για την ακρίβεια,βρήκα την έκφραση ''γενική οργανική''
Νταξ δεν ειμαι διάνοια στα αρχαία,μιας και ειμαι θετικοπαιδο,αλλά ήξερα οτι υπάρχει γενική αντικειμενική,κτητική,διαιρετική και τόσες άλλες.
Όμως γενική οργανική τί είναι ;
Χρειάζεται να το ξέρει ένα παιδί 3ης γυμνασίου;
Στην τάξη πάντως δεν μίλησαν καν για κάτι τέτοιο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος
nikosxdxd
Διάσημο μέλος
Polymnia
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχουμε το βοήθημα των εκδόσεων Πατάκη (Μιχάλης Σαρρής) για τη γ' γυμνασίου.
Στο κείμενο της ενότητας κάνει συντακτική αναγνώριση και σε κάποια στιγμή λέει ...και αγώνες τίθενται επ'αυτοίς ρώμης και σοφίας και πλούτου,ως αξίους όντας τούς εν τω πολέμω τετελευτηκότας ταις αυταίς τιμαίς και τους αθανάτους τιμάσθαι ...
στην αναγνώριση γράφει :
ταις τιμαις ---> δοτική οργανική του τρόπου στο τιμάσθαι
υγ.
nikosxdxd
Διάσημο μέλος
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος
maria100000
Εκκολαπτόμενο μέλος
toto13
Νεοφερμένος
maria100000
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λιβία Αυγούστα
Δραστήριο μέλος
συμβαλλλεται-συνεβαλλοτο-συμβαλήσεται-συνεβαλατο-συμβεβληται-συνεβεβλητο
Παρατατικος->συνεβάλλετο
Μελλοντας->συμβαλείται
Αοριστος β->συνεβαλετο
maria100000
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λιβία Αυγούστα
Δραστήριο μέλος
maria100000
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λιβία Αυγούστα
Δραστήριο μέλος
δεν μου το βγαζει.................
Βρες το σημειο που λεει Γραμματικη της Αρχαιας Ελληνικης και επιλεξε το.
κων/νος 1997
Νεοφερμένος
Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας!
Σημείωση : Τα μηνύματα 2156-2158 προήλθαν από thread αντίστοιχου περιεχομένου.
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
ψαξε μονος σουΓεια σας θα ηθελα αν μπορειτε να μου παραθεσετε λινκ με ασκησεις για εγκλιτικες και χρονικες αντικαταστασης ρηματων ενεργητικης φωνης!
Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας!
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Ή ψάχνεις για ασκήσεις στο νετ.
Απλά πράματα. Δεν θέλει πολύ κλικ κλικ.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Άλλη δουλειά δεν είχε, να πληρώνει για βοηθηματα, μόνο και μόνο για τις χρονικές/εγκλιτικές αντικαταστάσεις των ρημάτωνΝα σε πω τι θα κάνεις. Αγοράζεις ένα βοήθημα αρχαίων. Στο σχολικό βιβλίο υπάρχουν άπειρα ρήματα και ρηματικοί τύποι, τα οποία το βοήθημα τα κάνει χρονικές και εγκλιτικές αντικαταστάσεις. Προσπαθείς να τα κάνεις μόνος σου και ύστερα ελέγχεις αν είναι σωστά από το βοήθημα.
Ή ψάχνεις για ασκήσεις στο νετ.
Απλά πράματα. Δεν θέλει πολύ κλικ κλικ.
Πολύ απλά, θα εντοπίζει τα ρήματα της κάθε παραγράφου και, με τη βοήθεια της γραμματικής και του καθηγητή, θα τα αντικαθιστά.
maria100000
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.