GiannosFloyd
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xristina elen
Πολύ δραστήριο μέλος
παιδια γεια σας..θα ηθελα μια βοηθεια να μου κανει καποιος γραμματικη αναγνωριση στο επυθοντο το εμειναν και το συνηθροισε..εχω να κανω χρον αντικατασταση κ δν μπορω να βρω τι ειναιιιιιιιι((
το επυθοντο ειναι αοριστος β,γ πληθ του ρηματος πυνθανομαι και το συνηθροισε ειναι αοριστος,γ ενικο του ρηματος συναθροιζω και το εμειναν αοριστος,γ πληθ του ρηματος μενω
nikosxdxd
Διάσημο μέλος
To επυθοντο του πυνθανομαι. Τα αλλα δυο ειναι ευκολα.παιδια γεια σας..θα ηθελα μια βοηθεια να μου κανει καποιος γραμματικη αναγνωριση στο επυθοντο το εμειναν και το συνηθροισε..εχω να κανω χρον αντικατασταση κ δν μπορω να βρω τι ειναιιιιιιιι((
Νηρηίς
Διάσημο μέλος
Έτσι, περίφημα.το επυθοντο ειναι αοριστος β,γ πληθ του ρηματος πυνθανομαι και το συνηθροισε ειναι αοριστος,γ ενικο του ρηματος συναθροιζω και το εμειναν αοριστος,γ πληθ του ρηματος μενω
Και ένα απο τα λίγα που μου έχουν μείνει είναι το πυνθάνομαι+τινός+τι.
Έχω για αύριο μία άσκηση στα αρχαία να εξηγησω το περιεχόμενο της φράσης απο το κειμενο σελίδα 46,του Ξενοφών "την βασιλέως κακως εποίουν"
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
toto13
Νεοφερμένος
Γεια σας,
Έχω για αύριο μία άσκηση στα αρχαία να εξηγησω το περιεχόμενο της φράσης απο το κειμενο σελίδα 46,του Ξενοφών "την βασιλέως κακως εποίουν"
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Χωρις να χω βιβλιο μπροστα, απ'οτι θυμαμαι πριν 3 χρονια που το εκανα νομιζω οτι λεει οτι λεηλατουσαν τα παραλια της μικρας Ασιας για τροφιμα και λαφυρα. Σ.Σ. Βασιλια εννοει τν Περση βασιλια
Χωρις να χω βιβλιο μπροστα, απ'οτι θυμαμαι πριν 3 χρονια που το εκανα νομιζω οτι λεει οτι λεηλατουσαν τα παραλια της μικρας Ασιας για τροφιμα και λαφυρα. Σ.Σ. Βασιλια εννοει τν Περση βασιλια
ναι αλλα να εξηγησω το περιεχόμενο της φράσης??
adreas_96
Νεοφερμένος
εισι ΕΑ
εμπορευομην ΧΑ στο β πληθ
δεοιτο ΕΑ
βουλεσθε ΧΑ,ΕΑ στο γ ενικο αοριστου συγνωμη αλλα δεν εχω καλη επαφη με τα αρχαια
?
antoniofert54
Νεοφερμένος
nikosxdxd
Διάσημο μέλος
Γραψε το οπως πιστευεις και θα σε βοηθησω οπου εχεις λαθος..μπορειτε να με βοιθισετε στο παρασκευαζοντο,θελω οριστικη και προστακτικη παρακειμενου και οριστικη υπερσυντελικου παθητικης φωνης αν με μπορειτε θα με βοι8ουσατε πολι ευχαριστω!!!!!!
antoniofert54
Νεοφερμένος
solonas07
Δραστήριο μέλος
κάνε πρώτα μια αρχή από τα νέα και βλέπουμε για τα αρχαίαπροσπα8ισα αλλα εχω και καπια κενα απο περισι και μου ειναι δισκολο αν μπορουσες νε με βοι8ουσες 8α σου ημουν υποχρεως
Hephaestus
Πολύ δραστήριο μέλος
συμφωνω!!!κάνε πρώτα μια αρχή από τα νέα και βλέπουμε για τα αρχαία
blue_butterfly
Τιμώμενο Μέλος
Αυτά που ζητάς θα στα πω στο πρόσωπο που μας έδωσες.
Παρακείμενος: Οριστική: παρεσκευασμένοι εισίν Προστακτική: παρεσκευάσθων-σθωσαν
Υπερσυντέλικος: παρεσκευασμένοι ήσαν
Ελπίζω πάνω στη βιασύνη μου να μην έκανα κάποιο λάθος.
Βασικα άνοιξε και τη γραμματική που σας έχουν δώσει, δεν είναι και κάποιο δύσκολο ρήμα.
antoniofert54
Νεοφερμένος
blue_butterfly
Τιμώμενο Μέλος
παρεσκευαζόμην
παρασκευάσομαι - παρασκευασθήσομαι
παρεσκευασάμην - παρεσκευάσθην
παρεσκεύασμαι
παρεσκευάσμην
nick18
Εκκολαπτόμενο μέλος
συμφωνω και εγω πολλα λαθησυμφωνω!!!
antoniofert54
Νεοφερμένος
ααα στην εγλιτικη αντικατασταση στον χρονο που βρισκονται ευχαριστω!!!!!!!!!! θα με βγαλετε απο την αδιεξοδο αλλα να σας πω με τα αρχαια δεν τα παο καλα
Θάλεια
Διάσημο μέλος
μπορει κανεις να μου κανει μια χρονικη αντικατασταση των εξης ρηματων,ανηγοντο,προσειλοντο,προσβαλοντες,διηρπασαν και μια εγλιτικη αντικατασταση των εξης ρηματων,προσειλοντο,διηρπασαν και ανηχθησαν
ααα στην εγλιτικη αντικατασταση στον χρονο που βρισκονται ευχαριστω!!!!!!!!!! θα με βγαλετε απο την αδιεξοδο αλλα να σας πω με τα αρχαια δεν τα παο καλα
Και άμα τα γράψεις δηλαδή στο τετράδιό σου, θα βγεις από το αδιέξοδο; Λάθος πορεύεσαι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.