Dalian
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elenaki92
Δραστήριο μέλος
Γεια σας,
1) Στις πανελλήνιες: αν μας ζητήσουν τους χρόνους ενός ρήματος και ένα ρήμα δεν έχει υπερσυντέλικο (ή έχει και δε χρησιμοποιείται ή είναι μεταγενέστερος τύπος), εγώ όμως τον γράψω στην απάντηση πώς θα βαθμολογηθώ;
2) Ποιο σύμφωνα με τη γνώμη σας είναι το καλύτερο και το πιο κατανοητό και εύχρηστο λεξικό ρημάτων Αρχαίας Ελληνικής;
1. αν δεν έχει κάποιο χρόνο το ρήμα που σου ζητείται βάζεις μια παύλα, εάν έχει και δε χρησιμοποιείται ή είναι μεταγενέστερος μπορείς να το βάλεις και σε παρένθεση
2. σε αντίστοιχο θέμα για βοηθήματα έχω αναφέρει του Γιωργοπαπαδάκου που είναι πολύ καλό, αλλά εμένα με βόλεψε του Πατάκη περισσότερο, γιατί τα βασικά ρήματα τα έχει σε πίνακες και είναι λίγο μεγαλύτερα τα γράμματα (έχω αστιγματισμό και στου Γεωργοπαπαδάκου δε ξεχώριζα εύκολα τα πνεύματα και τις υπογεγραμμένες...)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
annouskagia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεια σας,
1) Στις πανελλήνιες: αν μας ζητήσουν τους χρόνους ενός ρήματος και ένα ρήμα δεν έχει υπερσυντέλικο (ή έχει και δε χρησιμοποιείται ή είναι μεταγενέστερος τύπος), εγώ όμως τον γράψω στην απάντηση πώς θα βαθμολογηθώ;
2) Ποιο σύμφωνα με τη γνώμη σας είναι το καλύτερο και το πιο κατανοητό και εύχρηστο λεξικό ρημάτων Αρχαίας Ελληνικής;
για το πρωτο δεν ξερω
για το δευτερο πατακη με χιλια...ολοι οι φιλολογοι αυτο προτεινουν
angela1
Εκκολαπτόμενο μέλος
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
tzwrtzia
Δραστήριο μέλος
συνεπώς η Χ.Α του απαρεμφάτου έχει ως εξής:
Ενεστώτας: πράττεσθαι
Μέλλοντας: πράξεσθαι (πραχθήσεσθαι ο παθητικός)
Αόριστος: πράξασθαι (πραχθηναι ο παθητικός)
Παρακείμενος: πεπραχθαι (περισπάται στην παραλήγουσα)
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
Dalian
Περιβόητο μέλος
Ομαλά κλίνεται βρε συ... Στησας/ασα/αν εχω, εχεις, εχει, στησαντες/σασαι/αντα εχομεν, εχετε, εχουσι. Μετά απλά κλίνεις το "εχω" στις υπολοιπες εγκλισεις του χωρις μεταβολες στη μετοχη. And that's it!ερώτηση μήπως μπορεί να μου κλείσει κάποιος το στησας εχω σε όλες τις εγκλήσεις? (είναι ο παρακείμενος του ίστημι)
angela1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ομαλά κλίνεται βρε συ... Στησας/ασα/αν εχω, εχεις, εχει, στησαντες/σασαι/αντα εχομεν, εχετε, εχουσι. Μετά απλά κλίνεις το "εχω" στις υπολοιπες εγκλισεις του χωρις μεταβολες στη μετοχη. And that's it!
ααα καταλαβα!!! ευχαριστω πολυ!!!
konstantina1994
Νεοφερμένος
tzwrtzia
Δραστήριο μέλος
Αρχικοί Χρόνοι:
δηόω-ω
εδήουν
δηώσω
εδήωσα
δεδήωκα (ΥΓ. η υπογεγραμμένη στο "η" διατηρείται σε όλους τους χρόνους.)
konstantina1994
Νεοφερμένος
iwannak
Νεοφερμένος
biou-tsiou
Νεοφερμένος
!!!...vivaki...!!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πόσο στα 40 πιάνετε εσείς στο άγνωστο; Η αλήθεια είναι ότι με δυσκολεύει αρκετά γι' αυτό θέλω και τη γνώμη σας..!
annouskagia
Εκκολαπτόμενο μέλος
HumaneTouch
Νεοφερμένος
Σήμερα στις εξετάσεις στα Αρχαία Κατεύθυνσης ώς άγνωστο κείμενο ΄μας έτυχε αυτό που έχω γράψει στον τίτλο του θέματος.. Γνωρίζει κανείς που μπορώ να το βρώ στο διαδίκτυο ; Ιδιαιτέρως την μετάφραση του..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
solonas07
Δραστήριο μέλος
ΟμοιοπαθήςΚαλησπερα στην κοινότητα !
Σήμερα στις εξετάσεις στα Αρχαία Κατεύθυνσης ώς άγνωστο κείμενο ΄μας έτυχε αυτό που έχω γράψει στον τίτλο του θέματος.. Γνωρίζει κανείς που μπορώ να το βρώ στο διαδίκτυο ; Ιδιαιτέρως την μετάφραση του..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
Δες εδώ
HumaneTouch
Νεοφερμένος
Ήταν σχετικά δυσκολότερο από εκείνα που κάναμε στην τάξη και έχω περιέργεια να δώ την μετάφραση γιατί μου φαίνεται πως θα τρίζουν τα κόκαλα του Ξενοφώντα
isida!!!
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.