Paracelsus
Εκκολαπτόμενο μέλος
εν+ καλώ Με τη συνθετη λέξη να φτιάξετε πρόταση.
Το διαπραχθέν έγκλημα δε δύναται να αναιρεθεί αφού αποτελεί πια συντελεσμένη πραγματικότητα ..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
russia4ever
Εκκολαπτόμενο μέλος
Του χρόνου Γ' Λυκείου θα 'μαι θεωρητική, ενώ Β' ήμουν θετική και δεν ξέρω τι έκαναν όλο το χρόνο.
Στα Αρχαία Κατ. τι πρέπει να ξέρω τέλεια και αρκετά καλά?
Του χρόνου Γ' Λυκείου θα 'μαι θεωρητική, ενώ Β' ήμουν θετική και δεν ξέρω τι έκαναν όλο το χρόνο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hephaestus
Πολύ δραστήριο μέλος
παρε τη γραμματικη και αρχισε να την διαβαζεις απο την αρχη......πρεπει να βγαζεις καμια δεκαρια αγνωστα την εβδομαδα, εφοσον δεν τα διδαχθηκες αυτη τη χρονια....
αυτο το καλοκαιρι δωσε εμφαση στα αρχαια και στα λατινικα....
nikos9631
Νεοφερμένος
αρχικα θα διαβασεις τελεια τη γραμματικη καθως αποτελει την βαση για ολα ( αναγνωριση ρηματων στο αγνωστο -μεταφραση) μαθαινοντας τους κανονες κλισης και οχι μηχανικα. αφου ασχοληθεις με τη γραμματικη και το συντακτικο θα μπορεσεις να προσεγγισεις καλυτερα ενα αγνωστο κειμενο . οσον αφορα το αγνωστο σου προτεινω να λυνεις οσα περισσοτερα μπορεις(εγω π.χ περσι εκανα τουλαχιστον 250). για το γνωστο αρχικα μαθε την εισαγωγη καθως συνδεεται αμεσα με την ερμηνευτικη αναλυση των κειμενων και διαβαζωντας τα θα μπορεις να κατανοεις περισσοτερα.. αυταα για τ αρχαια.. τ μονο π χρειαζεται τρ ειναι ΔΙΑΒΑΣΜΑ
russia4ever
Εκκολαπτόμενο μέλος
αρχικα θα διαβασεις τελεια τη γραμματικη καθως αποτελει την βαση για ολα ( αναγνωριση ρηματων στο αγνωστο -μεταφραση) μαθαινοντας τους κανονες κλισης και οχι μηχανικα. αφου ασχοληθεις με τη γραμματικη και το συντακτικο θα μπορεσεις να προσεγγισεις καλυτερα ενα αγνωστο κειμενο . οσον αφορα το αγνωστο σου προτεινω να λυνεις οσα περισσοτερα μπορεις(εγω π.χ περσι εκανα τουλαχιστον 250). για το γνωστο αρχικα μαθε την εισαγωγη καθως συνδεεται αμεσα με την ερμηνευτικη αναλυση των κειμενων και διαβαζωντας τα θα μπορεις να κατανοεις περισσοτερα.. αυταα για τ αρχαια.. τ μονο π χρειαζεται τρ ειναι ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευχαριστώώώώώ πολύύύύύύ!!!
rainbow.
Εκκολαπτόμενο μέλος
jj!
Τιμώμενο Μέλος
δε μπορώ να βρώ στο σχολικό βιβλίο των αρχαίων της γ λυκείου την απάντηση για την εξής ερώτηση: για τον Σωκράτη το εν οίδα ότι ουδέν οίδα έχει κυρίως μεθοδολογική σημασία. να εξηγήσετε με λίγα λόγια τι σημαίνει αυτό. Αν μπορεί ας με βοηθήσει κάποιος. Ευχαριστώ
Έτσι, ο άνθρωπος που ισχυριζόταν πως το μόνο πράγμα που γνωρίζει είναι η ίδια του η άγνοια, σημάδεψε οριστικά την πορεία της φιλοσοφίας υποδεικνύοντας πως η λογική σκέψη και όχι οι αισθήσεις είναι ο μοναδικός οδηγός προς την αλήθεια, προς το καθολικό και το αιώνιο.
nikos9631
Νεοφερμένος
πάνω σ'αυτα νομίζω πως πρεπει να αναφερθεις .
never give up
Εκκολαπτόμενο μέλος
Alireza
Τιμώμενο Μέλος
Η επιθετική μετοχή μπορεί να είναι έναρθρη (98%) και άναρθρη.Καλημέρα! Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει πώς γίνεται η ανάλυση της επιθετικής μετοχής σε δευτερεύουσα πρόταση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Έναρθρη:
1. Βάζω τη δεικτική αντωνυμία (ουτος, αυτη, τουτο) στην πτώση-γένος-αριθμό της μετοχής.
2. Βάζω την αναφορική αντωνυμία (ος, η, ο) σε ονομαστική.
3. Τη μετοχή την κάνω ρήμα.
Πρόσωπο: Το πρόσωπο που εννοείται
Φωνή: Στη φωνή που είναι
Έγκλιση: Οριστική όταν το ρήμα εξάρτησης είναι αρκτικού χρόνου (ενεστώτας, μέλλοντας, παρακείμενος) ή Ευκτική -που ονομάζεται του πλαγίου λόγου- όταν το ρήμα εξάρτησης είναι ιστορικού χρόνου (παρατατικός, αόριστος, υπερσυντέλικος)
Χρόνος: Αν έχω μετοχή ενεστώτα--> ρήμα ενεστώτα (από ρήμα εξάρτησης αρκτικού χρόνου) ή ρήμα παρατατικού (από ρήμα εξάρτησης ιστορικού χρόνου)
Αν έχω μετοχή μέλλοντα ή αορίστου --> ρήμα μέλλοντα ή αορίστου αντίστοιχα
Αν έχω μετοχή παρακειμένου--> ρήμα παρακειμένου ή υπερσυντελίκου (αν έχω ρήμα εξάρτησης αρκτικού ή ιστορικού χρόνου αντίστοιχα)
π.χ. Αἱ πόλεις διοικοῦνται τοῖς νόμοις τοῖς κειμένοις. = Αἱ πόλεις διοικοῦνται τοῖς νόμοις τούτοις οἳ κεῖνται.
Άναρθρη:
Kάνω τα ίδια πράγματα απλώς αντί να βάλω τη δεικτική αντωνυμία βάζω κατευθείαν την αναφορική σε πτώση ονομαστική και γένος-αριθμό της μετοχής.
π.χ. Ἐπορεύθησαν ἐς Ἀπολλωνίαν, Κορινθίων οὖσαν ἀποικίαν. = Ἐπορεύθησαν ἐς Ἀπολλωνίαν, ἣ ἦν Κορινθίων ἀποικία.
never give up
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χίλια ευχαριστώ!!!Η επιθετική μετοχή μπορεί να είναι έναρθρη (98%) και άναρθρη.
Έναρθρη:
1. Βάζω τη δεικτική αντωνυμία (ουτος, αυτη, τουτο) στην πτώση-γένος-αριθμό της μετοχής.
2. Βάζω την αναφορική αντωνυμία (ος, η, ο) σε ονομαστική.
3. Τη μετοχή την κάνω ρήμα.
Πρόσωπο: Το πρόσωπο που εννοείται
Φωνή: Στη φωνή που είναι
Έγκλιση: Οριστική όταν το ρήμα εξάρτησης είναι αρκτικού χρόνου (ενεστώτας, μέλλοντας, παρακείμενος) ή Ευκτική -που ονομάζεται του πλαγίου λόγου- όταν το ρήμα εξάρτησης είναι ιστορικού χρόνου (παρατατικός, αόριστος, υπερσυντέλικος)
Χρόνος: Αν έχω μετοχή ενεστώτα--> ρήμα ενεστώτα (από ρήμα εξάρτησης αρκτικού χρόνου) ή ρήμα παρατατικού (από ρήμα εξάρτησης ιστορικού χρόνου)
Αν έχω μετοχή μέλλοντα ή αορίστου --> ρήμα μέλλοντα ή αορίστου αντίστοιχα
Αν έχω μετοχή παρακειμένου--> ρήμα παρακειμένου ή υπερσυντελίκου (αν έχω ρήμα εξάρτησης αρκτικού ή ιστορικού χρόνου αντίστοιχα)
π.χ. Αἱ πόλεις διοικοῦνται τοῖς νόμοις τοῖς κειμένοις. = Αἱ πόλεις διοικοῦνται τοῖς νόμοις τούτοις οἳ κεῖνται.
Άναρθρη:
Kάνω τα ίδια πράγματα απλώς αντί να βάλω τη δεικτική αντωνυμία βάζω κατευθείαν την αναφορική σε πτώση ονομαστική και γένος-αριθμό της μετοχής.
π.χ. Ἐπορεύθησαν ἐς Ἀπολλωνίαν, Κορινθίων οὖσαν ἀποικίαν. = Ἐπορεύθησαν ἐς Ἀπολλωνίαν, ἣ ἦν Κορινθίων ἀποικία.
never give up
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δίνεται η παρακάτω πρόταση:
Ὁ φεύγων πόνους φεύγει τιμάς.
Εγώ, βάσει της θεωρίας, ανέλυσα την έναρθρη επιθετική μετοχή ως εξής:
Οὗτος, ὃς φεύγει πόνους, φεύγει τιμάς.
Η λύση που δίνει όμως το βοήθημα είναι:
Ὅστις φεύγει πόνους, φεύγει τιμάς.
Γι' αυτό μου δημιουργήθηκε η παραπάνω απορία. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει;
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Όλη τη γραμματική απ' έξω (αν θες μη διαβάζεις τα πρώτα μέχρι την α' κλίση ουσιαστικών). Κατά τα άλλα, τη μαθαίνουμε όλη.Από γραμματική τι θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουμε; Συγκεκριμένα πράγματα θέλω, όχι ολόκληρη την γραμματική και ας είναι όλη.
Όλη τη γραμματική απ' έξω (αν θες μη διαβάζεις τα πρώτα μέχρι την α' κλίση ουσιαστικών). Κατά τα άλλα, τη μαθαίνουμε όλη.
Δεν ξέρεις πόση χαρά μου έδωσες τώρα, πρέπει να την ξεκινήσω λοιπόν!
Alireza
Τιμώμενο Μέλος
Από γραμματική τι θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουμε; Συγκεκριμένα πράγματα θέλω, όχι ολόκληρη την γραμματική και ας είναι όλη.
Επειδή έγραψες το οπωσδήποτε θα σου πω τι πέφτει πάντα χωρίς να σημαίνει ότι τα άλλα δεν τα διαβάζεις.
-Κλίσεις ουσιαστικών
-Αντωνυμίες
-Παραθετικά επιθέτων-επιρρημάτων
-Ρήματα φωνηεντόληκτα, αφωνόληκτα (κυρίως ο παρακείμενος μέσης) και εδώ πρέπει να ξέρεις αρχικούς (εννοείται το λύω απέξω)
-Τα ρήματα εις -μι
-Τα φημί, οίδα, ειμί, είμι, κείμαι, σελ232 τα εβην εγνων κλπ
-Επίθετα
-Αόριστος β
-Παθητικοί χρόνοι α και β
Σε γενικές γραμμές αυτά...
AncientLover
Νεοφερμένος
Μπορείτε να μου πείτε πως είναι ο τύπος του Παρακειμένου και του Υπερσγντελίκου στο β' πληθυντικό της Μέσης Φωνής;
Ο Παρακείμενος έστελμαι και αντιστοίχως ο Υπρς. Εστάλμην κλείνονται με βάση το πέφασμαι
Μπορείτε να μου πείτε πως είναι ο τύπος του Παρακειμένου και του Υπερσγντελίκου στο β' πληθυντικό;
παρακείμενος: εστάλκατε
υπερσυντέλικος: εστάλκετε
jj!
Τιμώμενο Μέλος
1.) ο παρακείμενος είναι "ἔσταλμαι" και όχι "ἔστελμαι".Ο Παρακείμενος έστελμαι και αντιστοίχως ο Υπρς. Εστάλμην κλείνονται με βάση το πέφασμαι
Μπορείτε να μου πείτε πως είναι ο τύπος του Παρακειμένου και του Υπερσγντελίκου στο β' πληθυντικό της Μέσης Φωνής;
2.) ο παρακείμενος (ἔσταλμαι) και ο υπερσυντέλικος (ἐστάλμην) μέσης φωνής του ρήματος "στέλλω" κλίνονται κατά το ρήμα "ἀγγέλλω" (ἤγγελμαι/ἠγγέλμην).
3.) Παρακείμενος: ἔσταλθε, Υπερσυντέλικος: ἔσταλθε.
Δες ξανά τα ενρινόληκτα και υγρόληκτα στη γραμματική σ.187 και εξής.
mary_lou thess
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 77 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Τρελας123
- E.Z
- Gogosps
- Praxis
- jj!
- nearos
- Γιώργος Ζ
- Cherrylawschoolgirl
- Philologist
- athinoula
- iron deficiency
- francies_nolan
- Hased Babis
- Anhelika
- xakounaamatata
- jims
- SlimShady
- Schlimazel
- margik
- n1ki20
- augustine
- constansn
- Scandal
- Mammy Nun
- nicole1982
- Joji
- ggl
- Scholar
- Maynard
- xrisamikol
- odmeridis
- Nefeloula
- Petros.21
- katiasalonica
- Darkking
- Natassa02
- Gio
- Leukosrinokeros
- ...Αλεξάνδρα...
- Αριάνα123
- louminis
- Κλημεντίνη
- ΘανάσοςG4
- Steffie88
- Άρτεμις Α.
- hirasawayui
- Libertus
- valantis21
- Zetakallipidou
- Έμμα
- uni77
- Jocaste
- eukleidhs1821
- tymvorixos
- tsiobieman
- panagiotis23
- aggelikiT
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.