γεια σου και καλή επιτυχία για τις εξετάσεις σου!
αφού έχεις 6 χρόνια να κάνεις αρχαία θα σου πρότεινα να δώσεις μεγάλη έμφαση στο γνωστό από το οποίο υποτίθεται ότι εξασφαλίζεις ένα 12/20.
από 'κει και πέρα για το άγνωστο θα πρέπει να διαβάσεις
>από γραμματική: αρχικούς χρόνους, αόριστο β', παθητικούς χρόνους, κλίσεις ουσιαστικών-επιθέτων, παραθετικά, αντωνυμίες, ρήματα β' συζυγίας (π.χ δείκνυμι), συνηρημένα.
>από συντακτικό : κατηγορούμενο-αντικείμενο, ομοιόπτωτους-ετερόπτωτους προσδιορισμούς, δικαιολόγηση εγκλίσεων, είδη μετοχών-απαρεμφάτων, είδη δοτικών (π.χ δοτική προσωπικη), δευτερεύουσες προτάσεις(τρόπος εισαγωγής- εκφορά) προσοχή μεγάλη στους υποθετικούς λόγους και στην τρόπη τους σε άλλα είδη, επίθετα σε -τεος/-τος και ανάλυση σε προσωπική/ απρόσωπη σύνταξη, ανάλυση μετοχής σε πρόταση και σύμπτυξη προτάσεων, μετατροπή ευθέως λόγου σε πλάγιο και τ' άντίστροφο.
αυτά μου 'ρχονται προς το παρόν.
Υ.Γ επειδή έδωσα φέτος και γενικά έχω μία τρέλα με τ' αρχαία, έχω πλούσιο υλικό από σημειώσεις και για το γνωστό και για το άγνωστο. αν έχεις κάποια απορία ή αν θες πρόσθετες σημειώσεις κάπου, στείλε μου προσωπικό μήνυμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.