GABRIELLA
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
johngreek_mad
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειμαρμένη
Δραστήριο μέλος
Το ονοματικός -επιρρηματικός προσδιορισμός στην ουσία εσένα βοηθάει για να κάνεις εξάσκηση και να κατηγοριοποιήσεις κάποια πράγματα στο μυαλό σου.Από εκεί και πέρα, στις πανελλήνιες το επιθετικός προσδιορισμός είναι αρκετό.Πρωτη φορα τα ακουω, στις πανελληνιες παντως δε ζητανε τετοια...
εγω εχω ενα αλλο θεμα, πρεπει αντι για σκετο "επιθετικος προσδιορισμος στο ταδε" να πουμε οτι ειναι ονοματικος η επιρρηματικος και τετοια?
-----------------------------------------
Παιδιά να σας ρωτήσω: Στα αρχαία ο καθηγητής στο σχολείο σας ,σας λέει να αναγνωρίζετε τα αντικείμενα ως εσωτερικό αντικείμενο ,εξωτερικό αντικείμενο, Συστοιχοποιήση του επιθετικού προσδιορισμού κτλ ;
Εμάς μας τα είχε κάνει στο φροντιστήριο.Ξεκαθαρίζοντας μας όμως ότι είναι απίθανο να ζητηθούν.
Roxie
Νεοφερμένος
οτι αγνωστο εχει βαλει το φροντιστηριο το χω βρει στο παραπανω site..............προς το παρον................
eleni pontia
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zinala
Νεοφερμένος
αυτο το εν δυναμει τι σημαινει; και τι εννοει;
ευχαριστω εκ των προτερων
(δεν πηγα σχολειο σημερα και διαβαζα κι ετσι δεν μπορω να ρωτησω την καθηγητρια μου μεχρι τη δευτερα...ειναι και σε προηγουμενο κεφαλαιο...)
κανεις για βοηθεια;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
3leni
Εκκολαπτόμενο μέλος
στις σημειωσεις που εχω απο την καθηγητρια μου για την 5η ενοτητα γραφει: "η (πολιτικη) αρετη δοθηκε εν δυναμει στους ανθρωπους με τις εννοιες τις αιδους και της δκης,αλλα εδραιωθηκε μεσα απο τη μαθηση,ενω η παρουσια της υπαγορευτηκε απο την αναγκη για κοινωνικη ευρυθμια."
αυτο το εν δυναμει τι σημαινει; και τι εννοει;
ευχαριστω εκ των προτερων
(δεν πηγα σχολειο σημερα και διαβαζα κι ετσι δεν μπορω να ρωτησω την καθηγητρια μου μεχρι τη δευτερα...ειναι και σε προηγουμενο κεφαλαιο...)
κανεις για βοηθεια;;;
το εν δυναμει σημαινει οτι η αρετη δεν τους δοθηκε αμεσως σαν ιδιοτητα ολοκληρωμενη κ τελεια,αλλα υπηρχε μεσα στους ανθρωπους η δυνατοτητα να αναπτυξουν την αρετη κ να την τελειοποιησουν μεσα απο την μαθηση,την ασκηση κτλ. η αιδως κ η δικη(σεβασμος κ δικαιοσυνη) ουσιαστικα εμπεριεχουν την πολιτικη αρετη κ οι ανθρωποι την εξασκουν με στοχο να την τελειοποιησουν..η χρησιμοτητα της ομως ετσι ωστε να δοθει η δυνατοτητα αυτη στους ανθρωπους υπαγορευτηκε απο την κοινωνικη συνυπαρξη κ την αμεση αναγκη να καταφερουν οι ανθρωποι να αναπτυξουν κοινωνιες κ να ζησουν ομαδικα για να προστατευτουν απο τους κινδυνους,να διαιωνιστουν,να υπαρχει μεταξυ τους σεβασμος,αλληλοβοηθεια κ γενικοτερα ολες οι κοινωνικες αξιες που επιτρεπουν την υγιη συνυπαρξη..
ελπιζω να τα θυμαμαι καλα κ να μην πεταξα καμια αρλουμπα..φυσικα αυτα τα αναπτυσσεις με λιγες σαλτσουλες καταλληλες :no1:
alkis1983
Νεοφερμένος
zinala
Νεοφερμένος
αχ,ευχαριστω πολυ!:bravo::bravo::bravo::bravo:το εν δυναμει σημαινει οτι η αρετη δεν τους δοθηκε αμεσως σαν ιδιοτητα ολοκληρωμενη κ τελεια,αλλα υπηρχε μεσα στους ανθρωπους η δυνατοτητα να αναπτυξουν την αρετη κ να την τελειοποιησουν μεσα απο την μαθηση,την ασκηση κτλ. η αιδως κ η δικη(σεβασμος κ δικαιοσυνη) ουσιαστικα εμπεριεχουν την πολιτικη αρετη κ οι ανθρωποι την εξασκουν με στοχο να την τελειοποιησουν..η χρησιμοτητα της ομως ετσι ωστε να δοθει η δυνατοτητα αυτη στους ανθρωπους υπαγορευτηκε απο την κοινωνικη συνυπαρξη κ την αμεση αναγκη να καταφερουν οι ανθρωποι να αναπτυξουν κοινωνιες κ να ζησουν ομαδικα για να προστατευτουν απο τους κινδυνους,να διαιωνιστουν,να υπαρχει μεταξυ τους σεβασμος,αλληλοβοηθεια κ γενικοτερα ολες οι κοινωνικες αξιες που επιτρεπουν την υγιη συνυπαρξη..
ελπιζω να τα θυμαμαι καλα κ να μην πεταξα καμια αρλουμπα..φυσικα αυτα τα αναπτυσσεις με λιγες σαλτσουλες καταλληλες :no1:
thanous18
Περιβόητο μέλος
Ειμαρμένη
Δραστήριο μέλος
Εμένα δε μου έκοψαν πάντως.
Efi Vamvouri
Νεοφερμένος
Μήπως ξέρει κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι το ποιητικό αίτιο στα Λατινικά και όχι μόνο, δηλ. και στα αρχαία;τιποτα ευχαριστηση μου, οτι απορια εχεις ρωτα με ειμαι κολλημενη με τα αρχαια και ξερω αρκετα ειναι το χομπι μου. καλη επιτυχια
Ευχαριστώ
maraki love
Διάσημο μέλος
efiskyros16
Νεοφερμένος
efiskyros13@yahoo.gr
Ταξιάρχης42940
Νεοφερμένος
Κυδωνιάτης
Νεοφερμένος
[FONT="]ο[/FONT][FONT="]ἰκῶ, ᾤκουν οἰκήσω ,ᾤκησα , ᾤκηκα, ᾠκήκειν[/FONT]
zinala
Νεοφερμένος
το οικειν ως απαρεμφατο ετσι;Παιδιά χρειάζομαι τη μετάφραση από θουκυδίδη,2,71,1-2. Είναι ανάγκη την χρειάζομαι μέχρι την τετάρτη. Ακόμα τους αρχικούς του οικείν. Ευχαριστώ!
ειναι:
Ενεστ: οικειν
μελλοντας:οικησειν
αοριστος:οικησαι (αν κανω λαθος με την αυξηση διορθωστε με)
παρακειμενος:οικηκεναι
πιστευω ειμαι σωστη
αυτο ειναι η ενεργητικη φωνη.θες και παθητικη;
maraki love
Διάσημο μέλος
το οικειν ως απαρεμφατο ετσι;
ειναι:
Ενεστ: οικειν
μελλοντας:οικησειν
αοριστος:οικησαι (αν κανω λαθος με την αυξηση διορθωστε με)
παρακειμενος:ωκηκέναι
πιστευω ειμαι σωστη
αυτο ειναι η ενεργητικη φωνη.θες και παθητικη;
κυριε καθηγητα! ντροπη σας!
δεν θελει αρχικους του οικω. αλλα του οικειν.
κανω λαθος;
Τα απαρέμφατα δεν εχουν αρχικους χρονους,δανειζονται απο το ρημα
zinala
Νεοφερμένος
ουπς! :!::!::!::!::!::!::!::!:Τα απαρέμφατα δεν εχουν αρχικους χρονους,δανειζονται απο το ρημα
:fss::fss::fss::fss::fss:
σορυ...
αληθεια,στον παρακειμενο μενει η αυξηση;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 77 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Τρελας123
- E.Z
- Gogosps
- Praxis
- jj!
- nearos
- Γιώργος Ζ
- Cherrylawschoolgirl
- Philologist
- athinoula
- iron deficiency
- francies_nolan
- Hased Babis
- Anhelika
- xakounaamatata
- jims
- SlimShady
- Schlimazel
- margik
- n1ki20
- augustine
- constansn
- Scandal
- Mammy Nun
- nicole1982
- Joji
- ggl
- Scholar
- Maynard
- xrisamikol
- odmeridis
- Nefeloula
- Petros.21
- katiasalonica
- Darkking
- Natassa02
- Gio
- Leukosrinokeros
- ...Αλεξάνδρα...
- Αριάνα123
- louminis
- Κλημεντίνη
- ΘανάσοςG4
- Steffie88
- Άρτεμις Α.
- hirasawayui
- Libertus
- valantis21
- Zetakallipidou
- Έμμα
- uni77
- Jocaste
- eukleidhs1821
- tymvorixos
- tsiobieman
- panagiotis23
- aggelikiT
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.