Marilia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σελήνη
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μηπως ξέρει κανεις που μπρώ να βγώ στο Ιντερνετ το ποιήμα Βουρκόλακας του Αργύρη Σφταλιώτη??? έψαξα αλλά δε βρήκα τίποτα...( Μας την έβαλε άσκηση η Καθηγήτρια της Γλώσσας.. Κάποια βοήθεια??
Εννοείς το θεατρικό έργο "Βουρκόλακας" του Αργύρη Εφταλιώτη μήπως;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
με τυφλωσε ο ηλιος
θα σπασει το κεφαλι μου
η μουσικη μου τρυπησε τα αυτια
ο αερας χτυπαει την πορτα
χμ πιστευω να μην ειναι λαθος...αν θυμηθω και αλλα επιστρεφω να σου πω
chronis_25
Πολύ δραστήριο μέλος
Βάλε και το "Μάυρα μάτια κάναμε να σε δούμε...".με δερνει η βαρεμαρα
με τυφλωσε ο ηλιος
θα σπασει το κεφαλι μου
η μουσικη μου τρυπησε τα αυτια
ο αερας χτυπαει την πορτα
χμ πιστευω να μην ειναι λαθος...αν θυμηθω και αλλα επιστρεφω να σου πω
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
love 2 b hated
Νεοφερμένος
Παιδιά αν είναι κανένας καλός στην παραγωγή λέξεων ας δώσει ένα χεράκι βοηθείας και σε εμένα...
χρειάζονται παράγωγα ή σύνθετα του ρήματος φέρω:
1.Μαντεύει ευκολότερα τις εξελίξεις όποιος αντιλαμβάνεται τη............. των πραγμάτων.
2.Όσοι πιστεύουν άκριτα σε ένα δόγμα είναι ................ στο φανατισμό.
1.ουσια
maraki love
Διάσημο μέλος
1.ουσια
προέρχεται από το φέρω;
Marilia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σελήνη
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τελικά δεν γνωρίζει κανεις που μπορούμε να βρούμε τους στιχους του ποιήματος του Αργύρη Σφταλιώτη(( Βουρκόλακας))??? Έχουμε ευκαιρία να το βρούμε μεχρι την Τριτη και δεν έχω ψάξει καθόλου γιατι εως τώρα είχα κάποιο πρόβλημα στη σύνδεση...(( Καμιά βοήθεια????
Και θα σε ξαναρωτήσω, αφού προφανώς δεν το είδες. Μήπως εννοείς το θεατρικό έργο Βουρκόλακας του Αργύρη Εφταλιώτη;
Marilia
Εκκολαπτόμενο μέλος
wolfe4ever
Διάσημο μέλος
Οχι λεει ειναι ποίημα που μιλα για ενα αδερφο που αναστένεται τηρεί την υπόσχεση που έδωσε στη μανα...κατι τετοιο....Ξερεις κατι??? Μπορει να ειναι και θεατρικο δεν γνωριζω καλα αλλα δε διευκρυνισε.
χμμ αυτο νομιζω ειναι στο βιβλιο των κειμενων
Marilia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σελήνη
Εκκολαπτόμενο μέλος
ειναι οντως στο πρωτο μαθημα μονο που δεν ειναι το Βουρκολακας..Με βάση αυτο ομως μας ειπε να ψαξουμε μια παρομοια ιστορια και συγκεκριμενα για το Βουρκόλακα του Αργύρη Σφταλιώτη..Μπορείτε τουλαχιστον αμα δεν γνωρίζεται για αυτο να μου βρείτε εστω και καποιο άλλο που να πραγματευεται μια τετοια ιστορια??? σας παρακαλώ..
https://openarchives.gr/view/391393 Δοκίμασε εδώ. Απ' όσο ξέρω Αργύρης Σφταλιώτης δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως ο Αργύρης Εφταλιώτης που έχει γράψει το Βουρκόλακα, θεατρικό έργο.
Marilia
Εκκολαπτόμενο μέλος
RafAspa94
Περιβόητο μέλος
Μας έβαλε η κυρία στην έκθεση να βρούμε τις ιδιότητες της γλώσσσας
maraki love
Διάσημο μέλος
β)χαρακτηριστική αναγνώριση ενός λαού
γ)κατανοήση
δ)προάγει τη σκέψη των λαών
ε)"αντιστέκεσαι"
RafAspa94
Περιβόητο μέλος
maraki love
Διάσημο μέλος
!!!...vivaki...!!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορείτε να μου πείτε ποιες παροιμίες έχουν τα ακόλουθα νοήματα;
Σπάω το κεφάλι μου αλλά δεν μπορώ να τις βρω..
1. Οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι κάθε στιγμή είναι πολλοί.
2. Και άδικα να σε κατηγορήσουν, μπορεί αυτό να σου φέρει μεγάλο κακό.
Και μια παροιμίες:
1. Για εκείνον που αναλαμβάνει υποχρεώσεις πέρα από τις δυνατότητες του.
2. Όταν κάποιος που έχει υπερβολική εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του κάνει μια ανόητη ενέργεια.
3. Για εκείνον που κρίνει εύκολα και κατακρίνει τους άλλους, όταν δεν ξέρει τις δυσκολίες μιας δουλείας ή μιας κατάστασης.
Αν κάποιος μπορέσει και βρει έστω και μία παροιμία θα με βοηθήσει πολύ..!!
Είναι στις σελ 45-46 των γλωσσικών ασκήσεων.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :thanks:
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.