christina123
Δραστήριο μέλος
μπορειτε να μου πιετε μες στις ακρες τι πρεπει να γραψω;
Παιδια χρειαζομαι αμεσα τη βοηθεια σας...
για αυριο εχω ενα κριτηριο αξιολογησης στην εκθεση και με προβληματιζει πολυ ο τροπος αναπτυξης της παρακατω παραγραφου...εχετε καμια ιδεα;
Σε ολοκληρο το κοσμο πλαι στα εκατομμυρια των ανεργων υπαρχουν εκατομμυρια εργαζομενων, που καθημερινα αντιμετωπιζουν το φθονο και την εχθροτητα συναδελφων, τη βαναυσοτητα και τη σκληροτητα προισταμενων, τη μοχθηρια και την αυταρχικοτητα διευθυντων. Στις περιπτωσεις αυτες, που συνηθως εχουν νομικη καλυψη, η αλλοτριωση του προσωπου ειναι αφανταστα οδυνηρη, γιατι υποβαλλει τον εργαζομενο σε φοβερους εκβιασμους, σε πληθος εξευτελισμων. Ετσι το προσωπο συνθλιβεται μεσα στο χωρο της εργασιας, κι ο χωρος εκεινος, που ανηκει στη δημιουργια,την προσφορα και το καθηκον,μεταββαλεται σε τοπο μαρτυριου και αγχους.
κανεις; ειναι επειγον!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jjoohhnn
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Οι κοινωνικές ανακατατάξεις που προκαλούνται από την ανάπτυξη του νέου ψηφιακού κόσμου είναι ραγδαίες και ευρύτατες. Η εργασία και η απασχόληση υφίστανται τραυματικό σοκ, με την αλλοίωση των συνθηκών εργασίας και την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας. Η παιδεία και ο πολιτισμός αλλάζουν όψη, αφού οι δυνατότητες απόκτησης γνώσεων αλλά και επικοινωνίας πολλαπλασιάζονται και παγκοσμιοποιούνται. Στη συγκρότηση της «κοινωνίας της πληροφορίας» τα δίκτυα λειτουργούν ως μια νέα «αγορά». Οι πολίτες και οι οργανώσεις τους έχουν περισσότερα μέσα στη διάθεσή τους, για να ακουστεί η φωνή τους. Ίσως μάλιστα αυτή να είναι η σημαντικότερη ποιοτική αλλαγή που επέρχεται: η δυνατότητα ενός μεγάλου πλήθους ατόμων να εκφραστούν. Ορισμένοι βλέπουν τη διεύρυνση της δημοκρατίας χάρη στις δυνατότητες των νέων ψηφιακών μέσων, ενώ κάποιοι υπεραισιόδοξοι μιλούν για ηλεκτρονική δημοκρατία
Αμπελοφιλόσοφος
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα μπορούσατε να μου πείτε με ποιον τρόπο αναπτύσσεται η παρακάτω παράγραφος;
Οι κοινωνικές ανακατατάξεις που προκαλούνται από την ανάπτυξη του νέου ψηφιακού κόσμου είναι ραγδαίες και ευρύτατες. Η εργασία και η απασχόληση υφίστανται τραυματικό σοκ, με την αλλοίωση των συνθηκών εργασίας και την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας. Η παιδεία και ο πολιτισμός αλλάζουν όψη, αφού οι δυνατότητες απόκτησης γνώσεων αλλά και επικοινωνίας πολλαπλασιάζονται και παγκοσμιοποιούνται. Στη συγκρότηση της «κοινωνίας της πληροφορίας» τα δίκτυα λειτουργούν ως μια νέα «αγορά». Οι πολίτες και οι οργανώσεις τους έχουν περισσότερα μέσα στη διάθεσή τους, για να ακουστεί η φωνή τους. Ίσως μάλιστα αυτή να είναι η σημαντικότερη ποιοτική αλλαγή που επέρχεται: η δυνατότητα ενός μεγάλου πλήθους ατόμων να εκφραστούν. Ορισμένοι βλέπουν τη διεύρυνση της δημοκρατίας χάρη στις δυνατότητες των νέων ψηφιακών μέσων, ενώ κάποιοι υπεραισιόδοξοι μιλούν για ηλεκτρονική δημοκρατία
Με παραδειγματα θα ελεγα
toi_toi
Πολύ δραστήριο μέλος
Ορισμένοι βλέπουν τη διεύρυνση της δημοκρατίας χάρη στις δυνατότητες των νέων ψηφιακών μέσων, ενώ κάποιοι υπεραισιόδοξοι μιλούν για ηλεκτρονική δημοκρατία
Αμπελοφιλόσοφος
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλλα εδω λεει "οι μεν βλεπουν διευρυνση της δημοκρατιας, ενω οι αλλοι (το παει παραπερα τωρα) μιλουν για ηλεκτρονικη δημοκρατια".
Απο την αλλη παραδειγματα χρησιμοποιουνται σε μεγαλο μερος της παραγραφου:
"...Η εργασία και η απασχόληση [μπλαμπλαμπλα]. Η παιδεία και ο πολιτισμός [μπλαμπλαμπλα]. Στη συγκρότηση της «κοινωνίας της πληροφορίας» [μπλαμπλαμπλα. Οι πολίτες και οι οργανώσεις τους [μπλαμπλαμπλα]..."
toi_toi
Πολύ δραστήριο μέλος
coco :D
Νεοφερμένος
gregory nub
Διάσημο μέλος
Εχω ομως την σειρα βοηθηματων εκθεσης του Κουτρα, τον Πειστικο Λογο, το οποιο εχει τα κυρια θεματα του λυκειου
Απλα το προβλημα ειναι, πως δεν ξερω ποια θεματα ειναι μεσα στην υλη της Β λυκειου.
Ευπροσδεκτες οι απαντησεις απο παιδια Γ' λυκειου και πανω, και κυριως οσοι ειναι καθηγητες
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
gregory nub
Διάσημο μέλος
Γιατι δεν ανοιγεις το σχολικο βιβλίο να δεις τους θεματικους κυκλους και να κανεις συγκριση με το βοηθημα? Σημειωτεον στις Πανελληνιες μπορει να πεσουν θεματα που εκανες σε ολο το Λυκειο.
καλα, αλλα την ερωτηση μου δεν την απαντησες
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
θελω:
επίσημο ύφος του λέω μπούρδες και του σε γενικές γραμμες (σκεφτηκα εν συντομία)
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
καλα, αλλα την ερωτηση μου δεν την απαντησες
Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω αλλιως, αλλά εχω εξαφανισει οτιδηποτε σχετικο με εκθεση...οποτε...
(και βασικα, μην περιμενεις απαντησεις απο αποφοιτους, γιατι εχουμε εξαφανισει τα περισσοτερα σχολικα βιβλια)
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος
Για κάποιον λόγο δε σε καταλαβαίνωΠαιδιά θα μπορούσατε μήπως να με βοηθήσεται.
θελω:
επίσομο ύφος του λέω μπούρδες και του σε γενικές γραμμες (σκεφτικα εν συντωμία)
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
Για κάποιον λόγο δε σε καταλαβαίνω
Θέλω να μεταφέρω σε μία ασκησει της φράσεις "λέω μπούρδες" και "σε γενικές γραμμές" σε πιο επίσημο ύφος.
Συγγνώμη για το μπέρδεμα
κάτι σε:Θέλω να μεταφέρω σε μία ασκησει της φράσεις "λέω μπούρδες" και "σε γενικές γραμμές" σε πιο επίσημο ύφος.
Συγγνώμη για το μπέρδεμα
1. αερολογία, κενολογία
2. γενικά
tzwrtzia
Δραστήριο μέλος
Αντί του "λέω μπούρδες"--> φληναφώ/ παραφιλολογώ/ φλυαρώ (ανάλογα με το νόημα του κειμένου).Παιδιά θα μπορούσατε μήπως να με βοηθήσεται.
θελω:
επίσομο ύφος του λέω μπούρδες και του σε γενικές γραμμες (σκεφτικα εν συντωμία)
Τώρα το εν συντομία που λες δε μου πολυταιριάζει. Θα μπορούσες ίσως να βάλεις "γενικεύοντας"
antwwwnis
Διάσημο μέλος
2. αδρομερώς
Aeneas
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.