eleni_lee
Νεοφερμένος
Ναι. Παραγωγική, επαγωγική και (σπάνια) αναλογική.
ευχαριστω πολυ!!!
Να τα προσεχεις αυτα στην έκθεση... όπως σε ρωταει έτσι να απαντάς.Δηλαδη αμα ζητάει συλλογισμο θα γραφεις ''Ο συλλογισμος της παραγράφου είναι ο εξης... '' ενω οταν λεει για συλλογιστικη πορεια αντιστοιχα ''Η συλλογιστικη πορεια... ''
ναι θα τα προσεχω,πραγματικα ευχαριστω πολυ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zoelev
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος
hue
Νεοφερμένος
Μια καθηγήτρια μου είπε ότι στην περίληψη και στην έκθεση δε μετράμε στις λέξεις τα άρθρα......Ισχύει αυτό;
Οι καθηγητες μου παντως ή δεν μετρουσαν καθολου τα αρθρα ή μετρουσαν για καθε 3-4(-5) αρθρα μια λεξη..Αναλογα το ατομο που σε διορθωνει παντα
Διονύσης13
Τιμώμενο Μέλος
hue
Νεοφερμένος
Οχι τα μετραμε ολα. Στην περιληψη μην κατσεις 1-1 να μετρας, απλως να ξερεις περιπου που κυμαινεσαι. Μεχρι 20 λεξεις παραπανω να γραψεις θα κανουν τα στραβα ματια, ωστοσο οσο πιο πιστα στο οριο τοσο το καλυτερο. Στην εκθεση δεν υπαρχει ανωτατο οριο. Το ελεγα και πριν τις εξετασεις, φανηκε και εκ του αποτελεσματος. Εγραψα 4 σελιδες γεματες, δηλαδη 900-1000 περιπου λεξεις. Φυσικα δεν τις μετρησα 1-1 αλλα καπου τοσο βγαινει. Το αποτελεσμα ηταν καλτερος βαθμος στο περιεχομενο, αφου ειχα συμπεριλαβει πολλα επιχειρηματα. Βεβαια εννοειται πως το παραπανω δεν σημαινει και καλυτερα. Ενας φιλος μου εγραψε 3μιση σελιδες και πηρε 13,7... Σημασια εχει τι γραφεις, πως το γραφεις και πως το υποστηριζεις. Η ποσοτητα θα ερθει απο μονη της. Σε συμβουλευω ολη τη χρονια να γραφεις πιστα με το χρονο ενα 3ωρο διαγωνισμα. Στο τελος το χερι σου θα εχει στρωσει. Να σημειωσω πως οριακα προλαβα και ξεσκιστηκα στο γραψιμο το 3ωρο αυτο. Με ειχαν αγχωσει αλλα παιδια εδω περα, μια μαλιστα μου ελεγε οτι στο Ηρακλειο Κρητης κοβουν ενα μοριο για καθε 50 λεξεις παραπανω. Τα γραπτα μας πηγαν στο Ηρακλειο και τελικα πηρα 18...
Αν πραγματικα εγραψες 1000 λεξεις και δεν σου εκοψαν μορια το θεωρω απαραδεκτο.Η εκφωνηση τονιζει το οριο λεξεων,και καποια λογικη αποκλιση παραβλεπεται.Αλλα το να γραψεις διπλασια εκθεση,για μενα τουλαχιστον,δειχνει ειτε οτι θες να κανεις επιδειξη ή οτι δεν διαβαζεις την εκφωνηση και τα ζητουμενα της.
Alejandro che 7
Πολύ δραστήριο μέλος
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Alejandro che 7
Πολύ δραστήριο μέλος
Στο φροντ μου έκοβαν στις πανελλήνιες οχι :p (Κυριως για περιληψη παραγραφο για εκθεση δεν μου λεγαν τιποτα)Για να είσαι σίγουρη, να θυμάσαι ότι μπορείς να γράψεις +-20 λέξεις στην περίληψη και +-100 λέξεις στην έκθεση. Τώρα,αν γράψεις παραπάνω ή λιγότερο και πάρεις καλό βαθμό,μάλλον έπεσες σε...καλό (για εσένα) διορθωτή. Συμφωνώ όμως με τον Σωτήρη από πάνω. Tι λέτε ρε παιδιά,1000 λέξεις στην έκθεση και 40 παραπάνω στην περίληψη και δεν σας κόβουν τίποτα; Εγώ τόσα χρόνια γιατί δεν τα ήξερα αυτά, να γράψω παραπάνω ιδέες να φανώ έξυπνη; Εμείς δηλαδή γιατί προσπαθούμε να είμαστε στο όριο που ξεκάθαρα διατυπώνεται στην εκφώνηση και οι άλλοι να γράφουν τα διπλάσια και να μην τους κόβουν τίποτα; Εντελώς άδικο. Αν είναι έτσι, ας μην δίνουν καν το όριο.
Διονύσης13
Τιμώμενο Μέλος
Ώπα για την περίληψη μην παρεξηγηθώ, πρέπει να είσαι πολύ πιστά στο όριο. (να μην τρελαίνεσαι όμως) Στην έκθεση πράγματι δεν υπάρχει ανώτατο όριο. Μου το είχε εξηγήσει και η καθηγήτριά μου. Η οδηγία που τους έρχεται για την έκθεση είναι πως στο παραπάνω δεν κόβουμε αλλά ίσα ίσα το επιβραβεύουμε. Αυτοί αμάν κάνουν για να δούν εκθέσεις που να φτάνουν στο όριο... Αλλά και πάλι σημασία κυρίως έχει τι γράφεις και ο τρόπος που τα γράφεις..Για να είσαι σίγουρη, να θυμάσαι ότι μπορείς να γράψεις +-20 λέξεις στην περίληψη και +-100 λέξεις στην έκθεση. Τώρα,αν γράψεις παραπάνω ή λιγότερο και πάρεις καλό βαθμό,μάλλον έπεσες σε...καλό (για εσένα) διορθωτή. Συμφωνώ όμως με τον Σωτήρη από πάνω. Tι λέτε ρε παιδιά,1000 λέξεις στην έκθεση και 40 παραπάνω στην περίληψη και δεν σας κόβουν τίποτα; Εγώ τόσα χρόνια γιατί δεν τα ήξερα αυτά, να γράψω παραπάνω ιδέες να φανώ έξυπνη; Εμείς δηλαδή γιατί προσπαθούμε να είμαστε στο όριο που ξεκάθαρα διατυπώνεται στην εκφώνηση και οι άλλοι να γράφουν τα διπλάσια και να μην τους κόβουν τίποτα; Εντελώς άδικο. Αν είναι έτσι, ας μην δίνουν καν το όριο.
pkat876
Εκκολαπτόμενο μέλος
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Το όριο πρέπει να τηρείται τώρα το τι λέει ο καθένας είναι βλακεία, α εμένα δεν μου έκοψαν που έγραψα 1500 λέξεις, ηρεμία δεν παίζει ρόλο, να ακούσεις κάτι τέτοιο και μετά να σε πετσοκόψουν στο τέλος.
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος
Είναι αρχή ακόμα. Μέχρι τον Μάιο θα σπάσει το χέρι!Εμείς εδώ παλεύουμε να φτάσουμε το όριο στην 1,5 ώρα και εσείς λέτε και για παραπάνω...
eleni_lee
Νεοφερμένος
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος
Σε μια άσκηση στην έκθεση λέει να σχολιασω ένα απόσπασμα,θέλει κατι συγκεκριμένο; ή μπορώ απλά να αναφέρω την γνώμη μου?
Θα ξεκινας γραφοντας "Ειναι αληθεια οτι..." ή "Αρκει να κοιταξει κανεις γυρω του και θα παρατηρησει οτι..." και υστερα θα υποστηριζεις το αποσπασμα που σου δοθηκε για σχολιασμο. Δεν θα αντιγραφεις αυτουσιο το αποσπασμα αλλα θα το αποδιδεις με δικα σου λογια και υστερα θα υποστηριζεις τη θεση αυτη
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Θα ξεκινας γραφοντας "Ειναι αληθεια οτι..." ή "Αρκει να κοιταξει κανεις γυρω του και θα παρατηρησει οτι..." και υστερα θα υποστηριζεις το αποσπασμα που σου δοθηκε για σχολιασμο. Δεν θα αντιγραφεις αυτουσιο το αποσπασμα αλλα θα το αποδιδεις με δικα σου λογια και υστερα θα υποστηριζεις τη θεση αυτη
Εμάς στο φροντ μας έλεγαν να μην ξεκινάμε έτσι γιατι ειναι αρκετά συνηθισμενη εισαγωγή και κουραζει Εγω σε τέτοιες περιπτωσεις θα εκανα μια θεματική περίοδο με μια σύντομη, γενική αναφορά στο απόσπασμα και στη συνέχεια θα το απέδιδα και εγω με δικά μου λόγια. Για να δίνει ένα απόσπασμα, σημαίνει οτι θέλει να του δείξεις αν κατεβαίνεις τι εννοεί ο συγγραφέας.
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος
Εμάς στο φροντ μας έλεγαν να μην ξεκινάμε έτσι γιατι ειναι αρκετά συνηθισμενη εισαγωγή και κουραζει Εγω σε τέτοιες περιπτωσεις θα εκανα μια θεματική περίοδο με μια σύντομη, γενική αναφορά στο απόσπασμα και στη συνέχεια θα το απέδιδα και εγω με δικά μου λόγια. Για να δίνει ένα απόσπασμα, σημαίνει οτι θέλει να του δείξεις αν κατεβαίνεις τι εννοεί ο συγγραφέας.
Και παλι ομως ειναι η σιγουρη μεθοδος... πως μπορει να κουραζει το "ειναι αληθεια οτι.." ?
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 157 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- GiannisM
- pnf292
- bibliofagos
- Marianna.diamanti
- thepigod762
- carnage
- nicole1982
- Ivana Kypala
- MrDragonboy
- Mhtsaras76
- BatGuin
- nearos
- Joji
- Alessandra Eliza
- suaimhneas
- Hased Babis
- Marel
- Jbb
- AggelikiGr
- soleilst
- constansn
- Than003
- Kate1914
- nimbus
- dmav
- Helen06
- Scandal
- athinoula
- Jesse_
- Τρελας123
- Basiliki.kiki
- AnnaRd
- augustine
- Ness
- ivannag
- Φινεύς
- P.Dam.
- Ultimate_duck87
- spring day
- pannnos1992
- ypopsifios23
- suuuuiiii
- angies
- jimis2001
- synthnightingale
- Nala
- stee
- Mary06
- Maynard
- ειδήμων
- karxarini
- beckyy
- SoyN
- Nick_nt
- Mariamar
- UserGr2023
- Angie15
- thesecretfemme
- BillyTheKid
- walterrwhite
- rempelos42
- eirinipap
- tsiobieman
- katia.m
- xrisamikol
- Sofos Gerontas
- Nic Papalitsas
- το κοριτσι του μαη
- eukleidhs1821
- Έλενα Παπαμακαριου
- Kitana
- Magigi
- Applepie
- desp1naa
- Philologist
- Miranda32
- onion
- brizoulis
- francies_nolan
- Unboxholics
- Alexecon1991
- Deadly_sorrowX
- phoni
- sophia<3
- oups
- J.Cameron
- ΨΑΡΑΚΙ1993
- Gop
- Sherlockina
- PanosBat
- Vasilikii
- Georgek7
- Panagiotis849
- Δημοσιοκαφρος-γραφος
- SlimShady
- Ιωάννης1234
- Bill2002
- panamixagr97
- Constadinos
- Lydia6902
- Mako777
- Adolfo valencia
- sofia!
- ifikis
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.