whitedove
Νεοφερμένος
τα δομικα μερη της παραγραφου ειναι το ιδιο με τη δομη?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dhmh
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
EnnisDelMar!
Δραστήριο μέλος
Aris90
Εκκολαπτόμενο μέλος
shadowstep00
Νεοφερμένος
Βεβαίως αυτό δεν κολλάει σε όλα τα θέματα αλλα γενικώς εμένα προσωπικά με βοηθάει στο να οργανώνω την σκέψη μου. Επίσης για τρόπους αντιμετώπισης αποτελούν κυρίως οι φορείς αγωγής (σχολείο, οικογένεια, πνευματικοί άνθρωποι, ΜΜΕ, πολιτεία κτλπ.). Βάλε και λίγο την φαντασία σου και τις απόψεις σου αλλά με μέτρο. (Τουλάχιστον αυτό μου λένε εμένα )
ΨΑΡΑΚΙ1993
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγω προσωπικά σε οτιδήποτε θέμα υπάρχει. Το χωρίζω σε θετικά και αρνητικά (Οικονομικά, Πνευματικα-Ψυχικά, Πολιτιστικά, Κοινωνικά, Οικολογικά).
Βεβαίως αυτό δεν κολλάει σε όλα τα θέματα αλλα γενικώς εμένα προσωπικά με βοηθάει στο να οργανώνω την σκέψη μου. Επίσης για τρόπους αντιμετώπισης αποτελούν κυρίως οι φορείς αγωγής (σχολείο, οικογένεια, πνευματικοί άνθρωποι, ΜΜΕ, πολιτεία κτλπ.). Βάλε και λίγο την φαντασία σου και τις απόψεις σου αλλά με μέτρο. (Τουλάχιστον αυτό μου λένε εμένα )
καλα κανεις ετσι πρεπει
Aris90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Constadinos
Νεοφερμένος
Σύμφωνα με την καθηγήτρια στο σχολείο μου,πρέπει να πάρω την συγκεκριμένη πρόταση που μου λέει να αναπτύξω και να την χρησιμοποιήσω ως θεματική περιοδο(χωρίς να μετρούνται οι λέξεις τις).Σύμφωνα με την καθηγήτρια των ιδιαιτέρων μου,δεν πρέπει να το κάνω αυτό αλλά να αναπτύξω την ιδέα χωρίς να χρησιμοποιήσω την πρόταση σαν θεματική περίοδο.
Εσάς τι σας λένε?
Ευχαριστω πολύ και ελπίζω να καταλάβατε γιατι τα έγραφα γρήγορα
Dhmh
Πολύ δραστήριο μέλος
Solmyr
Δραστήριο μέλος
Παιδιά έχω ένα πρόβλημα και θέλω να ακούσω τις απόψεις σας και τις σας έχουν πει οι δικοί σας φιλόλογοι.Όταν μας ζητάει να κάνουμε ανάπτυξη παραγράφου.πχ: «Η κοινότητα χρειάζεται την κοινή εμπειρία για να είναι κοινότητα». Να αναπτύξετε σε μία παράγραφο 60 – 80 λέξεων το περιεχόμενο της παραπάνω περιόδου.(Πανελληνιες 2011).
Σύμφωνα με την καθηγήτρια στο σχολείο μου,πρέπει να πάρω την συγκεκριμένη πρόταση που μου λέει να αναπτύξω και να την χρησιμοποιήσω ως θεματική περιοδο(χωρίς να μετρούνται οι λέξεις τις).Σύμφωνα με την καθηγήτρια των ιδιαιτέρων μου,δεν πρέπει να το κάνω αυτό αλλά να αναπτύξω την ιδέα χωρίς να χρησιμοποιήσω την πρόταση σαν θεματική περίοδο.
Εσάς τι σας λένε?
Ευχαριστω πολύ και ελπίζω να καταλάβατε γιατι τα έγραφα γρήγορα
Δεν υπάρχει πρόβλημα.Από εσένα εξαρτάται αν θα τη χρησιμοποιήσεις ως θεματική περίοδο
Constadinos
Νεοφερμένος
ευχαριστω πολύ για την απάντηση!Δεν υπάρχει πρόβλημα.Από εσένα εξαρτάται αν θα τη χρησιμοποιήσεις ως θεματική περίοδο
Οπότε δεν υπάρχει στάνταρ κανόνας.και τα 2 σωστά είναι
DrHouse
Διάσημο μέλος
Επίσης για τρόπους αντιμετώπισης αποτελούν κυρίως οι φορείς αγωγής (σχολείο, οικογένεια, πνευματικοί άνθρωποι, ΜΜΕ, πολιτεία κτλπ.)
Αρκετα Prοτοτυπες οι ιδεες σου,παιζει να μην ξερω κανεναν μαθητη που να χρησιμοποιει ως τροπους αντιμετωπισης,ιδιαιτερα,το σχολειο και τα ΜΜΕ.
Ζητω η Prοτοτυπια!
Constadinos
Νεοφερμένος
τωρα ειδα το λινκ!ευχαααριστω!
shadowstep00
Νεοφερμένος
Αρκετα προτοτυπες οι ιδεες σου,παιζει να μην ξερω κανεναν μαθητη που να χρησιμοποιει ως τροπους αντιμετωπισης,ιδιαιτερα,το σχολειο και τα ΜΜΕ.
Ζητω η προτοτυπια!
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου... Δυστυχώς μας αναγκάζουν να γράφουμε αυτά που πρέπει "γράφουμε".
Ειδικά οι ουτοπιστικοί υποτιθέμενοι τρόποι αντιμετώπισης που γράφουμε με αηδιάζουν...
Δεν υπάρχει καμία απολύτως ελευθερία. Και ο,τι πρωτοτυπία κάποιος επιδιώξει υπάρχει ο φόβος της διόρθωσης και μη αποδοχής των επιχειρημάτων και της άποψης.
DrHouse
Διάσημο μέλος
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου... Δυστυχώς μας αναγκάζουν να γράφουμε αυτά που πρέπει "γράφουμε".
Ειδικά οι ουτοπιστικοί υποτιθέμενοι τρόποι αντιμετώπισης που γράφουμε με αηδιάζουν...
Δεν υπάρχει καμία απολύτως ελευθερία. Και ο,τι πρωτοτυπία κάποιος επιδιώξει υπάρχει ο φόβος της διόρθωσης και μη αποδοχής των επιχειρημάτων και της άποψης.
Καμια σχεση,υπαρχουν τροποι αντιμετωπισης που μπορει να παρουσιασει ο μαθητης,εκτος των παραπανω τετριμμενων.Η πρωτοτυπια να ξερεις,λειτουργει θετικα στην βαθμολογηση,ενω,εν αντιθεσει,οταν ο βαθμολογητης βλεπει τα ιδια και τα ιδια,χωρις ιχνος πρωτοτυπιας και δημιουργικοτητας,τοτε,δεν μπορει να επιβραβευσει και αρκετα την προσπαθεια του μαθητη.Η παρεκκλιση απο την γλωσσικη και νοηματκη νορμα,στην εκθεση,μετραει θετικα,αλλα λιγοι εχουν δουλεψει τοσο,ωστε να μπορουν να κινηθουν σε αυτο το επιπεδο.
Οι υπολοιποι,ας συμβιβαστουν στα μετρια και καθιερωμενα
Dhmh
Πολύ δραστήριο μέλος
Επισης, σε αρθρο, επιστολη, προσμετρουνται τιτλος, προσφωνηση κτλ?
Τελος, στο δοκιμιο μπορουμε να βαζουμε και τιτλο ετσι?
EnnisDelMar!
Δραστήριο μέλος
Νομίζω όχι
Γιατί να το κάνεις αυτό; Εγώ προσωπικά αν ήμουν εξεταστής και διόρθωνα, θα σου έκοβα γιατί θα νόμιζα ότι δεν έχεις καταλάβει το επικοινωνιακό πλαίσιο. Γενικά πράγματι στα δοκίμια βάζουν τίτλο, αλλά εμείς στο σχολείο δεν έχουμε μάθει κάτι τέτοιο
HeRpesG3nitalis
Νεοφερμένος
Δεν ξερω αν θα κοπουν μορια,αλλα σκεψου πχ να ηταν αρθρο και να μην εβαζες τιτλο.Πρεπει να ακολουθειτε το επικοινωνιακο πλαισιο,οπως το λεει η θεωρια.
DrHouse
Διάσημο μέλος
Φυσικά και προσμετρούνται οι λέξεις αν χρησιμοποίσεις το ζητούμενο ως θεματική, δεν έχει σχέση
Ειναι σιγουρο πως δεν προσμετρουνται οι λεξεις αν χρησιμοποιησουμε το ζητουμενο ως θεματικη?
Δεν προσμετρουνται στην αναπτυξη παραγραφου.Η παραθεση ως προκειμενη,της προτασης που σου δινεται να αναπτυξεις,αποτελει μια τυποποιημενη διαδικασια,γιαυτο.
Ουτε ο τιτλος,επισης.
Γιατι ολοι γνωριζουμε,πως αμα βαλεις τιτλο 10 λεξεων,θα υπερβεις κατα πολυ το οριο των λεξεων,και θα σε μηδενισουν
HeRpesG3nitalis
Νεοφερμένος
Νομιζω οτι δεν κοβουν και τοσο ευκολα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 157 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- GiannisM
- pnf292
- bibliofagos
- Marianna.diamanti
- thepigod762
- carnage
- nicole1982
- Ivana Kypala
- MrDragonboy
- Mhtsaras76
- BatGuin
- nearos
- Joji
- Alessandra Eliza
- suaimhneas
- Hased Babis
- Marel
- Jbb
- AggelikiGr
- soleilst
- constansn
- Than003
- Kate1914
- nimbus
- dmav
- Helen06
- Scandal
- athinoula
- Jesse_
- Τρελας123
- Basiliki.kiki
- AnnaRd
- augustine
- Ness
- ivannag
- Φινεύς
- P.Dam.
- Ultimate_duck87
- spring day
- pannnos1992
- ypopsifios23
- suuuuiiii
- angies
- jimis2001
- synthnightingale
- Nala
- stee
- Mary06
- Maynard
- ειδήμων
- karxarini
- beckyy
- SoyN
- Nick_nt
- Mariamar
- UserGr2023
- Angie15
- thesecretfemme
- BillyTheKid
- walterrwhite
- rempelos42
- eirinipap
- tsiobieman
- katia.m
- xrisamikol
- Sofos Gerontas
- Nic Papalitsas
- το κοριτσι του μαη
- eukleidhs1821
- Έλενα Παπαμακαριου
- Kitana
- Magigi
- Applepie
- desp1naa
- Philologist
- Miranda32
- onion
- brizoulis
- francies_nolan
- Unboxholics
- Alexecon1991
- Deadly_sorrowX
- phoni
- sophia<3
- oups
- J.Cameron
- ΨΑΡΑΚΙ1993
- Gop
- Sherlockina
- PanosBat
- Vasilikii
- Georgek7
- Panagiotis849
- Δημοσιοκαφρος-γραφος
- SlimShady
- Ιωάννης1234
- Bill2002
- panamixagr97
- Constadinos
- Lydia6902
- Mako777
- Adolfo valencia
- sofia!
- ifikis
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.