Αλκης Κ.
Δραστήριο μέλος
Περασα φετος στο παραπανω τμημα καθως βρισκεται στην πολη μου και δεν υπηρχε η δυνατοτητα να φυγω επαρχια για καποιο τμημα βιολογιας που αποτελουσε τον πρωτο μου στοχο.Θα ηθελα να ρωτησω απο αυτους που γνωριζουν το συγκεκριμενο τμημα αν ασχολειται καθολου με την μελετη του ανθρωπου η περιοριζετε αποκλειστικα στην μελετη φυτικων και ζωικων οργανισμων (τα μαθηματα παρουσιαζουν σημαντικες ομοιοτητες με αυτα του βιολογικου).Επισης οι αποφητοι του τμηματος αναγνωριζονται ως ΠΕ-Γωπονοι η ως ΠΕ-Βιολογοι.Προσωπικα δεν με ενδιαφερουν καθολου τα γεωπονικα θεματα και για αυτο προσπαθω να συλλεξω πληροφοριες σχετικα με τη σχολη προκειμενου να παρω την αποφαση να ξαναδωσω εξετασεις η να την ακολουθησω.Ευχαριστω πολυ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Galaxy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα
Περασα φετος στο παραπανω τμημα καθως βρισκεται στην πολη μου και δεν υπηρχε η δυνατοτητα να φυγω επαρχια για καποιο τμημα βιολογιας που αποτελουσε τον πρωτο μου στοχο.Θα ηθελα να ρωτησω απο αυτους που γνωριζουν το συγκεκριμενο τμημα αν ασχολειται καθολου με την μελετη του ανθρωπου η περιοριζετε αποκλειστικα στην μελετη φυτικων και ζωικων οργανισμων (τα μαθηματα παρουσιαζουν σημαντικες ομοιοτητες με αυτα του βιολογικου).Επισης οι αποφητοι του τμηματος αναγνωριζονται ως ΠΕ-Γωπονοι η ως ΠΕ-Βιολογοι.Προσωπικα δεν με ενδιαφερουν καθολου τα γεωπονικα θεματα και για αυτο προσπαθω να συλλεξω πληροφοριες σχετικα με τη σχολη προκειμενου να παρω την αποφαση να ξαναδωσω εξετασεις η να την ακολουθησω.Ευχαριστω πολυ.
επειδη κι εγω για αυτο το τμημα στοχευα και το ειχα ψαξει, απ'οτι ειχα διαβασει σε ενα θεμα εδω μεσα, δυστυχως αναγνωριζονται ως γεωπονοι και οχι ως βιοτεχνολογοι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αλκης Κ.
Δραστήριο μέλος
VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος
Εν γένει, η βιοτεχνολογία αποτελεί μεθόδους και τεχνικές, που εφαρμόζονται σε οποιαδήποτε κλάδο σχετικά με βιολογία-χημεία-βιοχημεία (από ιατρική μέχρι βιολογία/γεωπονία και από χημική μηχανική μέχρι ιχθυολογία).
Το τμήμα εδράζεται σε γεωπονικό πανεπιστήμιο και βγαίνεις πε γεωπόνος-βιοτεχνολόγος και όχι πε-βιολόγος.
Αλκης Κ.
Δραστήριο μέλος
VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος
Το παρόν προπτυχιακό πρόγραμμα θα έλεγα ότι μοιάζει αρκετά (ή περισσότερο) με κάποιο πρόγραμμα βιολογίας και για να είμαι πιο ακριβής, μοιάζει περισσότερο με το ΒΕΤ Ιωαννίνων, αλλά και το Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας ΠΘ ως προς τις εφαρμογές βιολογίας.
Η σημαντικότερη διαφορά είναι στα επαγγελματικά δικαιώματα είναι αυτό που ανέφερα εξαρχής: πε-γεωπόνος-βιοτεχνολόγος εδώ, ενώ από τα βιολογικά τμήματα είσαι πε-βιολόγος. Με ό,τι μπορείς να καταλάβεις από αυτό ως μαθητής λυκείου και οσονούπω πρωτοετής. Δεν ξέρω τι άλλο έχεις στο μυαλό σου. Ρώτα το...
Κάτι σημαντικό για εμένα: όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν στο ischool και εργασιακά μιλώντας, η βιοτεχνολογία αποτελεί έρευνα και ουσιαστική ενασχόληση με τη βιοτεχνολογία ως εργαζόμενος σημαίνει στα προσόντα τουλάχιστον κάτοχος διδακτορικού.
Αλκης Κ.
Δραστήριο μέλος
VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος
Galaxy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλκης Κ.
Δραστήριο μέλος
Αλκης Κ.
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας τα σχόλια σας είναι πραγματικά ενθαρρυντικά.Απο όσο κατάλαβα με ένα μεταπτυχιακό θα έχω την δυνατότητα να προσανατολίστω στην ενασχόληση με τον ανθρώπινο οργανισμό.Οσον αφορά την μέχρι τώρα εμπειρία σου από τη σχολή από άποψη μαθημάτων είσαι ικανοποιημένος?Ως κάτοχος μόνο του πτυχίου της σχολής και χωρίς κάποιο μεταπτυχιακό σε ποιους τομείς μπορείς να απασχολήθεις,είσαι περιορισμένος στην μελέτη αποκλειστικά ζωικων-φυτικων οργανισμών?Τέλος γνωρίζετε αν υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής στο βιολογικό με κατατακτήριες?Γεια σας. Είμαι φοιτητής του τμήματος Βιοτεχνολογίας στο 2ο έτος. Η σχολή είναι πολύ απαιτητική με πολλά μαθήματα και εργαστήρια. Η αλήθεια είναι ότι στα 2 πρώτα έτη έχει κατ εξοχήν μαθήματα γενικών γνώσεων συν γεωπονικά. Από το 3ο έτος και έπειτα καλυτερεύει το πρόγραμμα σπουδών με πολλά βιολογικά μαθήματα τα οποία όμως προσανατολίζονται σε φυτικούς-ζωικούς οργανισμούς .Τώρα όσον άφορα το τι μπορεί να κάνει ένας απόφοιτος, ισχύει ότι βγαίνει γεωπόνος με εξειδίκευση στην βιοτεχνολογία άλλα με μετέπειτα μεταπτυχιακά μπορείς να φτάσεις εκεί που θέλεις.Είναι ένα πολύ δυνατό τμήμα που σου προσφέρει τεράστια γκάμα γνώσεων τις οποίες αξιοποιείς μετέπειτα όπως θέλεις ,παρολ αυτά απαιτεί πολύ διάβασμα
Αλκης Κ.
Δραστήριο μέλος
Αλκης Κ.
Δραστήριο μέλος
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
Τωρα αν δεν αρεσει ο κλαδος σε καποιο παιδι, ειναι αλλο θεμα.
Αλκης Κ.
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.