Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
paterasyp
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ετσι σε αυτές τις σχολές που είπες πρέπει να δείς και τις γεωπονικές σχολές που βασίζονται στα ίδια μαθήματα .
Αφού κοιτάξεις τις ιστοσελίδες των σχολών γιά το τι είναι η κάθε μία και τι μαθήματα διδάσκονται και δείς και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα θα μπορείς να καταλήξεις σε μιά σειρά προτεραιότητας .
Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς αν σου αρέσει η επικοινωνία με κόσμο η θα προτιμούσες να είσαι σε ένα εργαστήριο η ένα γραφείο . Αν σου αρέσει η διδασκαλία . Αν θέλεις να είσαι υπάλληλος η αυταπασχολούμενος η ελεύθερος επαγγελματίας .
Γενικά οι βιολόγοι και οι χημικοί , έχουν διεξόδους που είναι κυρίως υποστηρικτικές άλλων επαγγελμάτων ως εργαστηριακοί επιστήμονες . Οι φαρμακοποιοί πέραν του φαρμακείου σε άλλες δουλειές έχουν δυσκολίες , αφού ανταγωνίζονται βιολόγους , βιοχημικούς και χημικούς .
Οι χημικοί μηχανικοί , τυπικά έχουν περισσότερες διεξόδους , αλλά η χώρα έχει χαμηλή βιομηχανία , ίσως όμως βρείς πιό εύκολα δουλειά έξω .
Οι γεωπονικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχουν αρκετές διεξόδους , μιά και όποια ειδικότητα πάρεις , τα επαγγελματικά σου δικαιώματα καλύπτουν το σύνολο όλων των ειδικοτήτων , ενώ μπορείς να ασχοληθείς είτε σαν αυταπασχολούμενος , είτε σαν υπάλληλος .
Είναι όμως οι πιό δύσκολες σχολές από όλες που αναφέρεις μιά και ο αριθμός των μαθημάτων στα 5 χρόνια υπερβαίνει τα 110 .
Μάθε , ρώτα και σκέψου λοιπόν πριν αποφασίσεις .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Επι του θεματος τωρα :
Οσον αφορα τη γεωπονια δν νομιζω οτι με ενδιαφερει ιδιαιτερα...Τις συγκεκριμενες σχολες τις ξεχωρισα επειδη με ΅τραβαει΅ ο μικροκοσμος και η ερευνα! (Για αυτο αν επιλεξω για παραδειγμα βιολογια, θα επιλεξω να ειδικευτω στη μοριακη-κυτταρικη βιολογια ή τη γενετικη κι οχι τη βοτανικη ή τη ζωολογια) Παρολα αυτα ειναι μια καλη προταση για καποιον π του αρεσει να ασχολειται με τα φυτα
Εχω ηδη μπει στις σελιδες των σχολων και τα μαθηματα μ αρεσουν εξισου σε ολα... Αυτο π με εμποδιζει να αποφασισω ειναι η επαγγελματικη αποκατασταση...Το καθενα εχει κι απο καποια μειωνεκτηματα απο οσο ξερω:
Βιολογια: Στην Ελλαδα η ερευνα δεν εχει αναπτυχθει πολυ (Και μαλλον θα αργησει)
Χημεια: Οπως ειπες "χαμηλη βιομηχανια" και απο την αλλη ως καθηγητης δυσκολο το κοβω(Ακομα δυσκολοτερο στη βιολογια) (Παρολο που δεν θα ελεγα οχι στο καθηγητηλικι :p Εχω αρκετη μεταδοτικοτητα πιστευω :$ )
Φαρμακευτικη: Το ανοιγμα του επαγγελματος θα γεμισει τον τοπο φαρμακεια...(Για ερευνα σε φαρμακευτικες εταιρειες δεν εχω υποψην μου πολλα)
Ετσι, δυσκολευομαι να επιλεξω εκεινο π θα μ δωσει ευκολοτερα δουλεια..:s Εαν γνωριζεις κατι που δεν ανεφερα παραπανω, παρακαλω πες το, μπας και κατασταλαξω επιτελους! xD
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
Νομίζω πως το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να κοιτάξεις αναλυτικά τους οδηγούς σπουδών
WoodyWoodperker
Νεοφερμένος
Χαχαχαα
cha0s
Περιβόητο μέλος
Νομιζω δν με βοηθησε αρκετα ;p Ευχαριστω παντως!! )
papas
Διάσημο μέλος
WoodyWoodperker
Νεοφερμένος
Χαχαχα γτ; φοβασαι μην ανεβουν οι βασεις και δν το πιασεις; ;P
Οι βασεις αποκλειεται να ανεβουν φιλε μου.Το λεω αυτο γιατι οι περισσοτεροι που μπαινουν σε αυτην την σχολη μπαινουν απο σποντα.Αυτο
Για βιολογια εμαθα απο μια κοπελα π εχει περασει στο βιολογικο πατρας οτι ειναι πολυ δυσκολη σχολη (μερικοι ,ακομα και στην ιατρικη, λενε οτι ειναι πιο δυσκολη κ απο την ιατρικη) , οτι το διαβασμα π ριχνει ειναι δυσαναλογο με τα αποτελεσματα , οτι δν υπαρχουν καθολου χρηματοδοτησεις κτλ και γενικοτερα με ψιλοαπετρεψε απο τη βιολογια...
Τωρα για φαρμακευτικη, ολοι λενε οτι τωρα π θα ανοιξει το επαγγελμα, θα γεμισει ο τοπος φαρμακεια + οτι οσον αφορα την ερευνα(εννοειται εξωτερικο...:@) ειναι καλυτερα να πας ιατρικη γιατι εχει πολυ περισσοτερες επιλογες και στην ερευνα αυτη καθαυτη αλλα και γενικοτερα αν επιλεξεις να κανει ιατρικο γραφειο ή να εργαστεις σε νοσοκομειο...
Ωστοσο, ιατρικη εμενα δν ξερω αν μ αρεσει κ τοσο, ειναι 6 χρονια (χωρια τα αγροτικα κ τις ειδικοτητες(που ομως πληρωνεσε)) και ειναι παλουκι...Το μονο π μπορει να προσφερει ειναι καλυτερη αποκατασταση...:/ Επιπλεον, πιστευω οτι θα ειναι πολυ ψυχοφθορο το συγκεκριμενο επαγγελμα και οτι ενα σου λαθος μπορει να κοστισει τη ζωη ενος ανθρωπου...δν ξερω ποσο ευκολο ειναι να αντιμετωπισεις μια τετοια κατασταση αν σ τυχει...:S Καμια προταση ? :p
SiMoS43710
Εκκολαπτόμενο μέλος
Polkiu
Πολύ δραστήριο μέλος
Τωρα, αναμεσα σε χημικων μηχανικων και βιολογιας, και τα δυο στην Ελλαδα εχω ακουσει οτι πασχουν... παντως αν εχεις τη δυνατοτητα να πας εξω, τοτε πιστευω οτι η βιολογια υπερτερει
vasilis_kos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Προσπαθω να κανω "αυτο π λεει η καρδια" (ποσο κλισε? ) αλλα ολα μου αρεσουν εξισου... προς το παρον παντως, πιο πολυ κλεινω στα μαθηματικα και μπορει με τη βιολογια να ασχοληθω ειτε σε μεταπτυχιακο επιπεδο (πχ βιοστατιστικη) ειτε σαν χομπι Ιατρικη την απερριψα μαλλον γιατι πιστευω οτι τελικα δν θα μ αρεσει...(στην αρχη δν ηξερα αν θα μ αρεσε, γιαυτο την ψιλοσκεφτομουνα κι αυτην)
Τωρα, αναμεσα σε χημικων μηχανικων και βιολογιας, και τα δυο στην Ελλαδα εχω ακουσει οτι πασχουν... παντως αν εχεις τη δυνατοτητα να πας εξω, τοτε πιστευω οτι η βιολογια υπερτερει
ειμαι ακριβως στην ιδια περιπτωση με σενα!!!! περναω και εγω ιατρικη αλλα για καποιον λογο ολοι με αποτρεπουν...σκεφτομαι να δηλωσω ιατρικη αλλα μαλλον θα την αποκλισω γιατι θες τουλαχιστον 2 ειδικοτητες και πρεπει και να την αγαπας για να πας και να γινεις επιτυχημενος! με ελκυει η ερευνα πιο πολυ !! για μενα δηλωσε χημικων μηχανικων μπορεις να κανεις και αυτα που κανουν οι βιολογοι αλλα και να πας σε βιομηχανιες αλλα και με ενεργειες(πρωτες υλες κυριως)! θα εχεις πολυ περισσοτερες διεξοδουσ απο το βιολογικο...!! ασε που θα ημαστε και συμφοιτητες !!! χημικο μηχανικο θα βαλω κατα 90% !!!χαχαχαχα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.